Pro nastavení nálezů v GG jsem používal dosud import geocache_visits.txt.
Řekl bych, že od posledního buildu GG (2.5.7.612) mě import toho souboru funguje tak, že import proběhne OK, zobrazí se okno s počtem aktualizovaných bodů, ale samotný nález u těchto bodů není nastaven. Přikládám fgragment geocache_visits.txt:
Ano, všechny ty WM body (ano, jsou to Waymarky - viz fragment v úvodním příspěvku tohoto vlákna) v GG databázi mám.
Jak jsem psal… aplikuji cca 3/4 roku stejný postup:
a) stažení pomocí bodů pomocí GJ do GG databáze
b ) export z GG do Oregonu do GPX
c) po návratu z terénu import geocache_visits.txt do GG - tím se mě dosud vždy nastavil nález v GG databázi
Já to nepoužívám, jen jsem to chtěl vyzkoušet. Ale předpokládal jsem, že pokud je to import, pak to naimportuje body pod tím kodem, co tam najde s prázdným listingem… nebo když to má jen provést update času, pak tedy když nic nenajde, tak vyhodí chybovou hlášku a ne info o tom, že provedl update xy bodů které tam nejsou…
Málo logů je taky dána malou SW podporou WM. Pro GG se naskýtá možnost tuto díru pokrýt :).
Mohu tedy doufat s tou opravou importu geocache_visits.txt i waymarky?
Vždyť to přece fungovalo…
Za odměnu by snad šlo uvažovat o návštěvě Tvých WM :D.
Pokud jde o WM, tak já stahuji navštívené přes GJ.. pak si ručně nastavím Nalezeno a je to… Nějak mne nenapadlo nastavovat si na WM v navigaci found it… vždyť se to musí matlat spolu s keškama?
No hlavne se predtim musi WM exportovat pomoci nejakeho GPX jako kese. Pak ti strasi s nejakou divnoikonou v seznamu v oregonu… Dle meho je lepsi exportovat WM jako POI (treba mym makrem ) a pripadny cas nalezu si zaznamenavat vytvorenim waypointu (ikonka mezi obrim tlacitkem START a sipkou zpet) nebo fotkou.
Uz jsem i premyslel, ze pro kesery, kteri nahravaji kese/wm do navigace pouze jako POI by nebylo spatne udelat nejaky system, ktery z ulozenych waypointu v navigaci dokaze oznacit kese v databazi jako nalezene nebo vygenerovat fieldnotes. Principielne by to bylo hodne podobne memu automagickemu tridici obrazku…
To jsem si kdysi napsal pro GSAK (protože 60csx nemá fn), a kdyz jsem premigroval na GG a zjistil, ze pro GG by to bylo vyrazne obtiznejsi napsat, tak sem to pustil k vode.
To medwyn_cz:
(ne)Výhody GPX/POI jsou mi jasné. Používám obojí (na obojí používám tvoje makra - díky za ně). Pracné mě však připadá to logování nalezených POI (ať vytvořením waipointu nebo fotkou). V obou případech pak je nutné ruční opisování něčeho, ne? Tím svým způsobem pouze dělám exporty a importy souborů. Ale kvůli tomu až tak nepíšu…
Nepochopil jsem to tvoje… ikonka mezi obrim tlacitkem START a sipkou zpet.
To mluvíš o Oregonu? Jak se k té obrazovce dostanu? Já mám jen tlačítko/šipku zpět a tlačítko Jet
A ještě by mě zajímal ten automagicky tridici obrazek… co to je?
Zadne automatizovane reseni na logovani (tvorbu fieldnotes) z fotek nebo GPX waypointu neexistuje. Ale existuje nejaky plugin na doplnovani casu z GPX logu, tady na foru se o nem psalo.
Ja to spis myslel tak, ze by BYLO MOZNE to automatizovat tak, aby se nic rucne neopisovalo. Ale sam to nepotrebuju a cas na programovani stejne nemam.
Ano, o Oregonu. Pokud si otevres podrobnosti nejakeho bodu, tak mezi tlacitkem start (jet, go …) a sipkou zpet je jeste ikona praporku. A ta ti vytvori waypoint na souradnicich bodu, ze ktereho jsi to tlacitko proklikl.
Automaticka tridicka obrazku, neboli MagicImageSorter, klikni v mem podpise
No, zrovna pro kesky tram takovy mechanizmus je uz hodne davno. (Treba takovou fintou, ze si udelas vlastni TGeo, nastavis mu souradnice, a zavolas existujici metodu na vraceni nejblizsich kesi. Ale skryte to jen obaluje vlastni query nad souradnicovym indexem.)