co říkáte na CWG exchange keše? měníte v nich svá cwg? jaký je váš názor kde by měla být uložena? Co v keších nalézáte? Jen CWG nebo i klasické předměty na výměnu?
CWG mám ráda, tak mi to původně přišlo jako fajn nápad. Ovšem pak dostalo pár lidí chorobu: "mám CWG, sbírám CWG tak si pro ně pořídím směnárnu". To mě moc nechytlo. Mě by se líbilo kdyby se spousta koleček měnila po různých keších v rámci spravedlivé výměny. Takže za mě ne.
Ono se totiž CWG dají měnit ve všech keších, ale ve směnárně obvykle pouze za jiné CWG. To trochu pochroumává účel vzniku CWG a navíc z takové směnárny dělá keš pro omezenou směnu.
Bohužel realita je taková, že CWG obvykle v keších příliš dlouho nevydrží – buď jsou vyměněna za něco jiného, down-tradovaná (viz třeba tento log MarHana a nebo tiše ukradena. Potkat CWG v cache je docela svátek, potkat neznámé CWG ještě větší. CWG směnáren je vzhledem k počtu ostatních cache zanedbatelné množství a primárně jsou určené pro sběratele, kteří možnost získat nějaké nové CWG ocení. Navštěvujeme dvě, třetí vlastníme, ale ta je dost daleko od našeho domova, abychom tam kvůli CWG nejezdili. Ostatní kačeři si CWG směnárny odloví, aby měli o ikonku méně a nevymění nic jako v micru. Takže CWG směnárny vítáme a vnímáme je jako určitou neškodnou specialitku.
Ze začátku to aspoň pro mě vypadalo jako dobrý nápad,ale tedka už jich je celkem hodně(já ji uvítám:D,ale ostatní třeba ne)dělej jak chceš uvidíš co ti na to řeknou ti co ji najdou(jestli ji teda založíš)
Hm koukam, ze svedomi me dostihlo:-)
U teto kese jsem byl v noci, bohuzel nic na vemenu krom baterky a navigace v ruce nebylo… V kesich nechavam CWG i jen tak bez vymeny, vetsinou jako odmenu za zajimavou kes. Coz je ted jedno pac ted jsem za to nic nedal a jen si nafouknul svou sbirku… Pro predstavu mych kolecek vyrobeno zatim 450, ruznych a mych ted doma necelych 400.
Tudiz se kaju a jen co pojedu kolem tak DODAM…
Jinak smenarny jako sberatel vitam.
O reailitě směn vím poměrně dost a dost jsme k tomu také už ventilovala. To nic nemění na tom co jsem napsala. Bylo by mi to milejší. CWG sama mám i sbírám rok a půl. Ve světě jich je zatím cca 250, moje sbírka je cca 200 ks. Přesto mi směnárny nejsou sympatické z již uvedených důvodů. A tahle věta: "Navštěvujeme dvě, třetí vlastníme" mne v tom jen utvrdila. Zní totiž přesně jako mnou popisovaná nemoc. Pořídím si vlastní směnárnu a žádné kolečko mi neunikne. často se taková směna pak děje tak že někdo přijde, vezme 5 různých koleček a nasype do ní 5 svých stejných.
"buď jsou vyměněna za něco jiného" nevidím na tom nic špatného. CWG JE OD SVÉHO VZNIKU PŘEDMĚT K BĚŽNÉ VÝMĚNĚ. Tedy jeho výměna za něco jiného (podobné nebo vyšší hodnoty) je v souladu s pravidly. Stavět další pravidla jako, že jen CWG za CWG (v jiných keších než ve směnárnách, kde je to jejich podstata) je nesmysl.
Zdravím, díky, že reaguješ i na okrajovou poznámku. Chápu tvůj pohled, ale neexistuje nějaký pool kešek, kde se všechny dobré a špatné skutky vzájemně vynulují, ale jen a jen osamělé krabičky a jejich obsah, který obvykle bohužel degraduje. Pak ještě pamatuj na jednu věc, že člověk se celý život učí napodobováním jiných, tj. kačeři začátečníci kouknou, jak tu výměnu dělají zkušenější a podle toho se zařídí. Když není nic na výměnu, tak se prostě nemění, to je život.
Zegga neumí číst =) No, dobrá, zkus si přečíst i druhou půlku souvětí "ale ta je dost daleko od našeho domova, abychom tam kvůli CWG nejezdili." Tzn. že si v logu přečtu, co zajímavého se tam objeví, a tím to končí, protože kvůli dřevíčku nepojedu 30 km =)
Samozřejmě, já todle dobře vím, také to používám jako konstatování stavu a argument pro existenci směnáren, nikoliv jako vytýkání chyby. Na našich klasických cache žádná taková pravidla nemáme.
Já nevidím na keších pro omezenou směnu nic špatného - třeba taková Prague Postcard Exchange nebo Penězokazecká u Koněprus jsou fajn. Aspoň si člověk tu a tam odpočine od kinderšrotu a může se potěšit i obsahem krabičky, ne jenom nálezem jako takovým. Takže každou specializovanou kešku vítám, včetně směnáren CWG. Na můj vkus by směnáren klidně mohlo být víc - každému zakladateli držím palce, ať mu takové krabka vydrží a má co nejvíc férově měnících nálezců.
Podsunujete mi dost věcí co jsem nikde nenapsala. Nikde jsem nepsala že CWG směnárny jsou špatné, jen jsem uvedla výhrady které vůči nim mám. Moje sympatie nemají, neberu Vám je. Takže nějak nechápu, proč si je přede mnou obhajujete a snažíte se mne přesvědčit že mám změnit názor, protože je špatný.
Jejda, použitím něčího citátu se člověk hned pasuje na úhlavního nepřítele a z jeho příspěvku se stává nátlak ke změně názoru… Já nic nepodsouvám a před tebou nic neobhajuju, jen prezentuju vlastní názor na danou věc - tisícerá srdceryvná omluva, že jsem se dopustila zločinu a dovolila si kliknout na tlačítko citovat.
Konec drsného střetu a zpátky k CWG.
CWG sbírám na topení, hoří dobře, musím souhlasit s H+ . Jsou sběratelé magoři, sběratelé a ti ostatní. Rád patřím mezi ostatní. Představa, že si na baráku udělám cwg směnárnu… Uáááá.
Pro sběratele je svátek najít v keši cwg,a ty bys je pálil?co kdyby jsi dal něco do kešky za co by jsi dal třeba 100 a někdo by to rozbil?tobě by to nevadilo?:okdyž už je chceš plit tak si to nech pro sebe:p
Já bych měl ještě jeden dotaz k CWG výměně, když v keši naleznu třeba 3 různé cwg dejme tomu A, B, C a já vyměním jedno své cwg D za cwg A mohu se k této keši později vrátit a v případě že to mé cwg D tam již nebude mohu provést další výměnu třeba D za B ?