CWG katalog v PDF

Bych strávil čas ve vlaku něčím užitečným, řekl jsem si, že vygeneruju PDF verzi CWG katalogu.

Pro ty, kteří v tom nejsou zběhlí a neví jak se to dá udělat, trochu zjednodušený popis:

Nejdřív jsem stáhl uložil HTML stránku a obrázky, k tomu excelovskou tabulku a překopal jsem tato data do podoby XML souboru. Ten je výchozím a jediným zdrojem dat pro generování. Doplnil jsem do něj ještě odkazy na profily těch CWG, které v katalogu zatím nemají obrázek.

Pak jsem napsal XSLT šablonu, která slouží k vygenerování .FO souboru (to je popis vzhledu a obsahu budoucího PDF).

Pomocí FOPu jsem pak vyygeneroval výsledné PDF.

Proč PDF?

• Katalog je v jednom souboru
  • Dá se otevírat OFFLINE (není třeba internet)
  • Dá se otevírat i na PDA
  • DÁ SE V NĚM VYHLEDÁVAT PODLE NICKU !!!

Uložen je aktuálně na adrese:
www.wagnerovi.cz/cwg/katalog.pdf

Pro ty, kteří si to chtějí upravit:

Zdrojové XML:
www.wagnerovi.cz/cwg/katalog_complet.xml

XSLT a podpůrné soubory:
www.wagnerovi.cz/cwg/gen_katalog.zip

Celý balík všeho co je potřeba ke generování PDF katalogu včetně katalogu soukromé sbírky a to v PDF i HTML verzi.
http://www.wagnerovi.cz/cwg/CWG-KATALOG.ZIP

díky za tu práci… vytisknu a budu si zaškrtávat, které jsem už našel :wink:

Parádní prácička! Tohle mě dost zaujalo…budu nadšený uživatel :slight_smile: Díky

Skvělá práce

Skvělý nápad, skvělé provedení. Vygenerovaný katalog se mi docela líbí, jen je škoda, že podklady nebyly dlouho aktualizovány. Vždycky jsem rád když vyměním, nebo v keši najdu, nové kolečko, katalog bude dobrá pomůcka pro evidenci.
Nechcete doplnit CWG do sbírky? Rád je s vámi vyměním.:wink:

Bohužel dle stránek autorů ani další aktualizace obrázků nebudou:

To mě pěkně štve,protože se to zaseklo na 305 a my máme CWG 307:|

Když už někdo vymyslí CWG a katalog,tak ať teď místo hlednání keší fotí doma kolečka,ať to máme s obrázky:D

Číslo 334 odkazuje , díky mé změně nicku na kolegu krhuta , kterého tímto zdravím. Správně mělo být Krhút (nyní cz.mikes)

Tak to by bylo hodně smutné a v podstatě by to byl konec katalogu - zasílání CWG by zcela ztratilo smysl. Co s tím ? Celkem vzato chápu, že snímat takové množství koleček, upravovat to ručně, resizovat atd. je docela záhul. Osobně bych se k tomu postavil jako člověk od počítačů a kutil - něco bych na to prostě a jednoduše vytvořil.

Například:

• vezmu dřevěnou desku a sukovníkem do ní udělám 35mm díru pro umístění CWG - brusným kotoučkem začístím a lehce rozšířím aby se tam vašly i ty trošku větší.

• Na to vytvořím konstrukci tak, aby CWG bylo uprostřed a přímo na ně koukala USB webová kamera + nějako osvětlení a zaostření.

• Vytvoří se primitivní program, který vezme z webové kamery obrázek a prožene ho následujícím procesem:
    1/ maskování bílou plochou s průhledným otvorem
    2/ resize na velikost, jaké je aktuálně používaná
    3/ vyříznutí 150x150 a uložení pod zadaným číslem - klidně přímo na web.

Jestliže bude kolečko vkládáno do zářezu a konstrukce bude dostatečně pevná, bude vždy výsledný obraz na shodném místě a není třeba řešit nic ručně - resize, maska i vyříznutí finálního obrázku bude možné zautomatizovat.

Tímto způsobem by se podle mého názoru dalo zpracovat 100 CWG za slabou hodinu.

Vývoj pomůcky je asi tak na dopoledne.

Máš to upravený.

Přidal jsem obrázek CWG Kniomol (číslo 403)- tohle jediné z těch nad 305 fyzicky mám.
A musím uznat, že bez navrženého přípravku je to opravdu od digitální fotky přes ruční zpracování v editoru do finále dost zdlouhavá cesta a dělat jich takto 100 měsíčně bych asi taky nechtěl.

Hm…A co když si každý to svoje kolečko pěkně doma sám ofotí, upraví do požadovaného formátu, aktivně to samé udělá i s pár kolečky ze své sbírky…Kam že to mám poslat výsledné obrázky? :wink:

Pokud přesně popíšeš jak to udělat a jaký soft na to stáhnout…

Nestačilo by do katalogu dávat obrázek zaslaný k vypálení jako to má u sebe Black.Spider (viz například http://blackspider.wz.cz/modlivydul.php)? S tím by zase tolik práce být nemuselo - stačí šablonu pro Corel vyexportovat jako jpg nebo gif a ani bych pozadí vně kolečka nedělal průhledné (i když možná tu jde jednoduše, nevím, s Corelem zrovna moc neumím)

To by uplně změnilo charakter katalogu a navíc pochybuju, že dáš dohromady zpětně i ty, kdo vydali tu první sadu. Ofotit existující kolečka bude jednodušší.

Například teď mi MarHan poskytl 6 dalších dobře zpracovaných CWG.

Doplnil jsem pouze 3 z těchto obrázků, protože zbytek jsou ještě novější a nejsou ještě ani v tabulce originálního katalogu (nemají přidělené číslo).

A nebo - koukám, že možná jsou (je novější verze tabulky, takže se bude ještě doplňovat). Ale to bude na dýl - musí se vyhledat nové profily - teď odjíždím, takže nejdřív večer.

Pokud je zájem to doplnit, dal by se udělat návod, jak to zvládnout v GIMPu (je free) od nafocení až po získání obrázku 150x150 bodů. Mohl by se zapojit každý, kdo některé z CWG které nemá v katalogu obrázek již vlastní.

Možná budou problémy například s odstínem, sytostí a tak. Ovšem co je dokonalé, že? A lepší něco než nic. Obrázek 150x150 je v gif. Posílám ti ho jako zkušební a pak se vrhnu na další.

Urob a dej sem návod a já Tic slibuju x dalších, už jenom proto, páč chci zaplnit svůj profil a štve mě absence tech co mám a nejsou v katalogu :frowning:

Přikládám alespoň obrázek CWG , případná výměna možná , další edice nebude :wink:

Tak to je skoda, bez fotek to cele dost ztraci kouzlo a vyznam :frowning: