CWG??

Ahoj.Jsem tu pořád ještě nováček,tak tu už zakládám druhý téma(doufám,že jsem nepřehlídl stejné aktivní). 4etl jsem si geowiki a u pojmu CWG mi pořád nedochází jestli se cwg mění pouze za cwg(to znamená že si mám nechat vyrobit) nebo pokud je chci začít sbírat a zatím žádnou nemám můžu li ji nahradit nějakým jiným předmětem? děkuju ( Jo a objevil jsem taky geocoiny uživatelů z jiných materiálů(resp. na jednu)(např. modurit) jak se zachází s nimi? děkuju)

CWG je určeno na výměnu - z pohledu majitelů a sběratelů těchto koleček ideálně kus za kus. Ale vlak přes to nejede a můžeš to směnit i za něco jiného.

CWG je předmět výměny v keších jako každý jiný. Mění se v keších za cokoli jiného (srovnatelné hodnoty, cca 10 Kč). Vyjímkutvoří poze keše označené jako CWG směnárna, tam se zpravidla mění kus za kus. Oboje je většinou sběratelů považováno za "Fair trade".

Výžměny kus za kus se realizují převážně osobně na Eventech, nebo poštou.

Zličíňáku promin, ale opravdu není nad to když nováček dostane nejasnou odpověď, založenou místo pravidel na fanatickém pohledu menšiny. VĚTŠINA MAJITELŮ A SBĚRATELŮ CTÍ JAKÝKOLI FAIR TRADE JEJICH CWG.

děkuju..snad tam ta hezká ještě bude(a poděkuju pak i uživateli:)

Možná by se hodilo dát sem i odkaz na stránku autorů projektu CWG:
http://www.volny.cz/jpa/geocoin.html
(i když odkaz na CWG je tady na gc.cz vlevo).

Jestli je chceš sbírat, tak vřele doporučuju nechat si udělat vlastní, protože jiný kačer nebude ochotný měnit z ruky do ruky nebo poštou za nic jiného a i při směně v keši bude pro Tebe možná potíž pořád něco vymýšlet a shánět, co by bylo v hodnotě cca 10 Kč na výměnu.