Czech pottery geocoin

Ahoj kačeři,

Za pár dní se rozšíří netradiční série Czech geocoins o další geocoin do sbírky nebo k vypuštění na cesty. Jak už název napovídá je vyrobený z pálené hlíny. Budou vyrobeny dvě verze ( tmavá burelová 25ks a červená 50ks). Geocoin bude mít průměr 45mm tloušťku asi 10mm. Geocoin bude samozřejmě trakovatelný pouze na Geocaching.com, bez ikonky, krabička nebude chybět. Výroba není vůbec jednoduchá a doufám, že se bude "mince" líbit. Předběžná cena 180Kč. Už brzy budou i fotky vypálených geocoinů, čekám už jen na vypálení. Prozatím přikládám grafický návrh.
Juraf369

To je nezkutečné, co všechno nevymyslíš. Už se těším na další typ do sbírky. :slight_smile:

Bohuzel skutecne. Ja se priklanim spise ke klasice. Palec nahoru bych zvednul jen pro ten kamenny, dal uz bych ale nezachazel.
A kdyz uz tedy delas tyhle zvlastni coiny, proc to je bez ikony?

protoze vlastni ikona by snizila profit.. jak proste, mily watsone :slight_smile:

Jo tyhle vidle.:smiley: To me nenapadlo. A ja myslel, ze to dela pro radost.:expressionless:

Ju, moc se těším na další :slight_smile: Nevím jaksi, co to je burelový .. a určitě objednávám jeden kousek. Podle fotek budu vědět který.

Určitě objednám už teď jeden kus, podle fotek vyberu ktery…je taky dost mozny, ze pujdu do obou :-)) tesim se…

skoda, ze sem si jurafovych nezvyklych geocoinu nevsiml driv, ale nejspise si alespon jeden objednam (podle fotek urcim ktery)

mohu se zeptat, kdy asi budou fotky k dispozici?

Včera jsem předával vysušené polotovary geocoinů k vypálení. Čekám na telefon: "máš to vypálené". Hned jak je budu mít v ruce fotím a přikládám foto.
Prosím o den dva strpení.

Juraf369

Je jasné, že to souvisí s cenou a malým nákladem, ale je škoda, že celá (a stále roustoucí) série coinů z různých materiálů nějákou tu ikonu nedostala. O tolik držší by to snad nebylo.

Jedna verze bude plus/mínus červená jako květináč, druhá (hlína obarvená burelem - oxidem manganičitým) může být tmavo hnědá, někdy bývá až černá (podle množství barviva a teploty pálení).

Také se těším na fotky.

Ahoj,

Je fakt, že ikonku jsem nedával kvůli ceně. Pro informaci ikonka stojí 150 USD, což při tak malé serii zvedne cenu o 35 Kč. Myslím, že je to zbytečné zdražení.

Kdyby se dala jedna ikonka dát ke všem vydaným geocoinům, tak to už by se uvažovat dalo.

Juraf369

Noo ve chvíli, kdy si koupim kus hlíny, která byla jen strčená do pece za 180,- korun, tak mi asi o peníze moc nejde a klidně bych si těch 35 korun připlatil. Protože ta cena je už takhle nesmyslně vysoká.

EDIT: Druhá věc co mě napadá je, kolik lidí si tento geocoin koupí, aby putoval. Protože vydrží 2-3 keše a praskne. Což je za tu cenu směšný.

Jestli se Ti cena nelíbí, nech ležet.
Zkus si sám udělat coin :wink:

Ahoj kačeři,

právě jsem vyzvedl geocoiny z pece. Jsou ještě trošku teplé.

Trochu mě překvapila barva tmavých geocoinů. Je tam malý rozdíl v barevnosti, představoval jsem si je tmavší. Fotku pošlu později.
Kdyby měl někdo zájem pošlete mi SZ s adresou.

Z ME jsem si jeden dovezl…Díky za něj, moc se mi líbí…

Zájemci o tmavé Czech pottery geocoin, prosím o strpení. Po diskuzi s kvalifikovanějšími mistry řemesla musí tmavé geocoiny ještě jednou do pece a musí se vypálit vyšší teplotou, aby byly krásně tmavé.

Díky Juraf369

PS: celou sérii jste mohli vidět na ME v Nebílovech

Ahojte,

dneska probíhá zkušební výpal tmavých geocoinů. Sám jsem zvědaví jak dopadne a jestli teplota uvnitř žhavého pekla vystoupala nad 1100°C a burelový geocoin ztmavne tak jak má.
Zítra napíšu více a přiložím zase foto výsledku.

Juraf369

Tak jsem dneska s velkým očekáváník hrabal se zbytku popela a hledal vypálené zkušební geocoiny. Podle mě zkouška dopadla špatně a musím hledat další jiný způsob dovypálení burelové hlíny. Přikládám foto. Teplota byla asi moc vysoká. Na jednom geocoinu byl úplně přiškvařen zbytek koksu.
Díky za strpení a čekání. Chci aby vypadaly k světu. Juraf369

no ja ti nevim, ale me se to libi :slight_smile: libi kdyby vypadali podobne, tak bych si jeden vzal
(neni to joke, opravdu to myslim vazne)