CzechGeocion

Poridil jsem si sve dva prvni CzechGeocoiny a chci se zeptat zkusenejsich, jakym zpusobem se davaji do cache, respektive zda pouze tak jak jsou (pouce mince), nebo je lepsi ho provrtat a opatrit nejakym priveskem jako TB? Jaka je zivotnost (ztratovost) Geocoins?

Ahoj, zivotnost je pomerne kratka, par dni az par mesiacov. Najlepsie je mincu opatrit viacjazycnym popisom, ako sa ku nej nalezcovia maju spravat, ale ani to nie vzdy pomoze (mincu vloz do plastikoveho obalu a popis staci bud na papieri alebo zalaminovany). Prevrtana minca je podla mna znehodnotenim (aj ked majitelom mince si Ty a je to na Tebe). Ked ju vlozis do cache, vlozis ju aj virtualne zo svojho profilu na stranku cache (ked logujes napr. nalez cache, vlavo dole budes mat svoju mincu, kliknes na nu a ona sa pri poslani logu vlozi virtualne na stranku cache).

Vela stastia :slight_smile:

K provrtavani neni duvod, Tracking Number je primo na coinu, a to je vse, co potrebuje. Urcite ale neni moc vhodne davat coin do cache samotny - porid mu nejaky pekny futralek, pevny zip-lock pytlik ap., a do nej krome coinu vloz informace co ze je to vlastne za vecicku, tucnym pismem ( :] )poznamku, ze to neni sberatelsky predmet, ktery by si nekdo mel nechat, jak coin logovat na webu atd atd. To nejlepe v cestine i v anglictine. Prave timhle se muze podarit zivotnost coinu prodlouzit, v pripade, ze ho najde nekdo nepouceny, je sance, ze si ten listecek precte a zachova se podle toho. Zivotnost se obecne neda nejak stanovovat, je to hodne o stesti. Muze spokojene cestovat po svete nekolik let, me ale treba skoncil u ctrvrteho cloveka, ktery ho dostal do pazouru a uz ho tam ma od dubna, na nic nereaguje… takze je to asi v haji… ///

no jestli to naopak neni to prave, co s mincemi mame delat. takovych dobre mirenych 16 der a nikdo ji domu do sbirky brat nebude :))

Minci je nejlepší opatřit krabičku (kapsli), originál co se na mince používá. Dá se koupit v obchodech pro numismatiky, (cca 18kč) ale i jinde… v krámcích pro sběratele, jak v nich mívají poštovní známky a staré pohlednice … trochu googlím, abych ti ukázal jak to vypadá jukni třeba sem.
Mají různé velikosti a tloušťky a tak si geocoin vezmi s sebou, aby ti v krabičce necestoval a prostě seděl tak akorát.

Minci do krabičky, pohodlně uzavřeš (krabičku můžeš třeba i zalepit) a pošleš do světa. Krabičku můžeš také provrtat a k minci dát klíčenku s popiskem mise. Rozhodně máš jistotu, že se ti mince cestou neošahá… (trpí na to hlavně zlacené mince) a bude stále jako nová …

finále může vypadat takto:

Tak to už radši poslat laminátovou kopii než dělat tohle…

Já už viděl plastovou mincokrabičku a v ní zalepenou fotku geocoinu… Vypadalo to velmi zajímavě, ale holt to nebylo vono…

bylo samozrejme mysleno s velkou nadsazkou :slight_smile:

Tak jsem vypustil 2 zlaté a 2 stříbrňáky čekají. Kartička s AJ a CZ popisem zalaminovaná, navíc spolu s mincí zavařená v tuhém plastikovém obalu. Jsem zvědav kam doputují a kde skončí (doufám, že přes poměrně nesmyslné místo určení zpět ke mě). Příprava textu, laminování, vaření obalu cca 2 hodiny(dělal jsem 4 kousky). Přijde mi to jako dobrá investice, holé minci bych, byť začátečník, moc šancí nedával.

vcera vecer sa ku mne postou dostalo 10 geominci a musim trosku poopravit svoj nazor - su drobne prevrtane, je na nich na retiazke nieco ako traveler tag a zalaminovane info a vyzera to velmi vkusne, vecer to odfotim a dam to sem.

Chtěl bych se zeptat, koupil jsem si první geocoin. Byl celkem drahý a je mi jasný, že to nějakej vykuk čmajzne, protože je fakt pěknej. Je opravdu velký hřích poslat nějakou kopii? Sám si cizí mince vyfotím a pošlu dál.

Ja bych se chtel zeptat, kde se da CzechGeocoin koupit. Dik.

No v tom případě si ho nechej doma a nikam nic neposílej. Sám jsem poslal do oběhu coin, kterej mě vyšel na cca 350 Kč. Jsem zvědavej, jestli se mi někdy vrátí.

Já za sebe říkám, že žádný obrázky (nebo nevím, co jsi myslel tou kopií) nacházet nechci. Pokud se někdo chce podělit o radost z coinu, tak ať je ten zážitek úplný a ne něco ve smyslu “jé, to musí bejt v reálu hezký”.

Já vím, že úmrtnost coinů je vyšší než by bylo zdrávo, ale když má někdo o coiny strach, tak ať pošle něco jinýho.

Možná je můj názor příliš militantní, ale myslím si, že když začneme do kešek dávat náhrady, tak goecaching ztatí něco ze svého kouzla.

Proc militantni? Ja s nim 100% souhlasim. V listingu jedne moravske mysterky jsem si vsimnul trech relativne vzacnych coinu. Az teprve z logu je poznat, ze tam nejsou fyzicke coiny, nybrz jen trackovaci cisla k opsani. Takovehle lakadlo na me zapusobilo jako vysmech a ihned jsem ji skrtnul ze seznamu k lusteni. Soucasne me napadla spousta paralel, z nichz nafukovaci panny a vibratory byly ty nejslusnejsi.

Pro novou ikonku se rad nekam dodrapu, ale pak chci drzet v ruce THE REAL THING.

Já to beru, proto jsem se ptal. Budu teda posílat levnější coiny, ale jaksepatří “REAL” (i když přirovnání k vibrátoru mi přijde poněkud přehnané). Ono totiž neni moc zábava poslat někam věcičku za čtyři stovky abych někomu rozšířil sbírku… To už za ty prachy třeba založim pořádnou kešku.

Souhlas. Lepsi pekna nova keska nez deset virtualnich ikonek.

Teda je to OT, ale to by me teda zajimaly ty neslusny :slight_smile:

Pokud máš o minci strach nebo jí prostě jen tak chceš mít pořád na očích, můžeš jí logovat se svým nálezem keše. Vložit a hned zase vyjmout. Tak tvoje mince cestuje s tebou, ty vidíš, kde byla a kde jsi byl i ty a současně se ti počítá nacestovaná vzdálenost při kešování. Na tenhle nápad mě přivedl ADP, který takhle zalogoval na mojí cache a jak jsem koukal, loguje takhle svojí minci už nějaký čas. A ještě mu jí nikdo neukradl :slight_smile:

Nekteri kaceri predavaji mince zasadne z ruky do ruky nad keskou. Takovy postranni ukol muzes minci pridelit na pruvodnim zafoliovanem listku taky. Za cenu pomalejsiho logovaneho pohybu tim vyrazne minci prodlouzis zivot.

Tohle neni vůbec špatnej nápad! Dík :wink: