Další geoúchylka: vyplňujeme tabulku

Varování: Pokud vás na geocachingu ani trochu nezajímají čísla nálezů, statistiky a žebříčky, raději ani nepokračujte ve čtení. Hrozí znechucení, za které nepřebírám zodpovědnost. Tohle je jen pro nás ostatní.

Pohled na počet vlastních nálezů srovnávaný s kolegy, s celým Českem, Evropou a světem, je jistě inspirující. Ale občas už trochu nuda, pořadí se zase tak často nemění. Zvlášť ve vyšších příčkách si už vláček jede takřka rovnoměrnou rychlostí bez přehazování vagónů. Mám tady proto inspiraci pro další číselnou zábavu.

U keší existuje celkem 81 kombinací hodnocení terénu a obtížnosti. Ulovením určité kombinace se v tabulce zaškrtne políčko, a cílem je vyplnit kompletní tabulku.

Oproti jednoduchému sečtení počtu keší je bohužel generování takové tabulky docela obtížné. Snadné to mají snad jen PM majitelé GSAKu s makrem FindStatsGen32. Případně by se něco podobného dalo přidat sem do statistik, třeba zatím jen jako počet neodlovených kombinací.

Kdo bude mít jako první všechna políčka modrá? Nebo je snad už nějaký český geocacher má?

(Opraveno, jo, je to 81 kombinací)

Tak to je dobra uchylarna. Safra, jeste mi plno policek chybi, jdu hledat kandidaty na zaplneni :smiley:

jestli to chapu spravne, ze ta tabulka je tvoje, tak jsi marku asi nejzaplnenejsi tabulkar, co znam. :slight_smile:

Tak podle mych poctu je kombinaci 81, ale to je detail. To, ze se o to pokousis, Marku, uz z nekterych tvych logu jde odhadnout snad v prubehu posledniho pulroku :slight_smile: Rozhodne je to zajimave zpestreni a taky se podle toho posledni doubou ridim pri vyberu kesi k odlovu, bohuzel nektere kombinace jsou temer nedosazitelne, teda alespon pro mne, nu coz, uvidime, rozhodne lepsi zabava nez sbirat body behanim po meste B)

Tuhle hru uz hrajeme :smiley: :smiley: Ale vyplnuje se to pomalu a zatim nejsme az tak zapaleni, abychom si na vytipovane kese (napr. nam chybi 3,5/2,5) o vikendu zajeli. Jenom to sledujeme, vyhodnocujeme a vyhledavame… :smiley:

Nabizim dalsi jeste "uchylnejsi" (?) zabavu - barveni mapy :wink: Tato podruzna hra se ovsem celkem prodrazi :wink:

No, sranda je, když jsem si aktualizoval nálezy přes moje PQ a některé hodnoty se mi změnili, protože jsem jaksik opoměl zaškrtnout aby se neměnili :smiley:

Myslim ze naji treba 5/1 nebo 1/5 muze bejt docela tezky

• Ano, je to 82 políček, z profilu jsem vzal omylem počet zaplněný.

• Dain: Je to moje tabulka, ale jestli neznáš nikoho, kdo má víc políček zaplněných, je to zřejmě tím, že tyto statistiky sleduje zatím málo lidí. A nedají se nikde vedle sebe porovnávat.

• Shebi: Pak to má ještě další fázi v podobě „Hledám někoho, kdo založí keš 4,5/5 :slight_smile:

• Polerok: Souhlasím, je to mírně nejisté. Zůstává dilema, zda počítat s hodnotami při odlovení keše, nebo s aktuálními známkami.

Marku, ty jsi šílenec :slight_smile: Koukal jsem na naši tabulku a máme fakt co dohánět… člověk se snaží krotit nováčky že to není o statistikách a pak tohle :smiley: No jo, když už nevíš co, tak začni dělat blbosti. Ale líbí se mi ten nápad od Shebi.. kdo první zaplní Evropu?

Aha.. To je potřeba někde zaškrtnout aby se neaktualizovaly? Předpokládám, že je to někde v GSAKu při importu PQ..

To je jedno, protže ten, kdo si pořídí GSAK respektive PM až po nějáké době, tak se mu ty hodnoty stejně mění, tak už na to kašle a aktualizuje to pořád…

Trapas… Proč troškařit, když máš celý svět B)

Je to ve vlastnostech kese (pravym edit), da se to i hromadne pomoci global replace…

Ja jsem teda rozhodne pro stav, kdy byla kes obnovena*. Zajimalo by me (taky jsem si je nezablokoval), zda-li se da nejak dohledat, jake parametry mela kes pri mem nalezu… Existuje nejaky archiv? Mozna WayBackMachine, vyzkousim…

EDIT: preklep: kdy byla kes odlovena

Tak tohle je mazec. :smiley: Tahle hra mě bude bavit. :stuck_out_tongue:

Děkuji za inspiraci, ale má přítelkyně Vám asi nepoděkuje. :smiley:

Tak to aby se už do makra dopracovalo % zaplnění obtížnost x terén a % "obsazení" evropy, světa :slight_smile:

Tak jo..i já se hlásím do binga:-D

To nevím, ale tipuju, že asi ne…

Jsem spíš pro počítání s aktuálním stavem. Už třeba kvůli průkaznosti - nikdo nezjistí, kolik měla která keš před rokem. Zároveň se tím do hry zapojuje prvek náhody, a to nikdy nemůže uškodit.

Už na tom pracuju :slight_smile: Zatím mi dělají starosti Lucembursko, Lichtenšnejsko, Andorra, Monaco, San Marino a Gibraltar.

A co východ, to pro tebe není Evropa? :slight_smile:

Na východ je jenom Rusko :smiley: