Dáváte fotky do fotogalerie?

Ahoj, mám jen takový dotaz. Všiml jsem si, že jen poměrně málo lidí dává ke svým logům fotografie z okolí kešky. Já sám se snažím dávat fotky skoro ke všem keším. Beru to jako takový bonus pro další návštěvníky, aby měly představu, co je asi čeká. Sám se podle toho také snažím vybírat kešky, ale mrzí mě, že u poměrně mnoha kešek nejsou fotky žádné nebo jen nicneříkající. Samozřejmě dávám pozor na to, aby fotky neobsahovaly nějakou nápovědu, ale ukazovaly něco, pro co stojí za to danou keš navštívit. Jaký na to máte názor vy?

Když jdu já na lov, mám u sebe většinou jenom telefon a foťák s sebou netahám. Telefonem fotím, když je fotka potřeba k uznání logu nebo v případě, že se na místě nachází něco hodně zajímavýho. Řekl bych, že není potřeba mít fotogalerii plnou obrázků v nízké kvalitě pořízených telefonem. Jinak když mám u sebe klasickej foťák, tak občas taky něco jako bonus vyfotím.

Když má fotka co říct, tak ji tam dám, ale rozhodně ne za každou cenu. Takže tak 10% nálezů doplním i fotkou.

Pokud je to možné,dávám fotky ke každému logu.Je to také jeden z důkazů.že jsem kešku skutečně navštívil.Také se sám rád podívám na fotky ostatních kešerů.Takže co nejvíce dalších fotek.:slight_smile:

Pokud myslíš fotky k logům, tak se snažím něco nafotit a přidat skoro pokaždé. Ne vždy je, bohužel, dost světla a atmosféry, které produkuje hezké fotky a tak někdy autocenzura zlikviduje většinu obrázků :frowning:

lord: ne kazdeho bavi fotografovani, ne každý to umi, ne každý shleda okoli kese zdokumentovanihodne… třeba z vlastni zkusenosti, me to foceni chytne jednou za ctvrt roku, polovina fotek je ihned absolutne nepouzitelna, druha pouze nepouzitelna … :smiley:

Mě je samozřejmě jasné, že ne každého focení baví a ne každý sebou nosí foťák. Já ostatně taky nenosím foťák úplně na všechny kešky. Jen mě překvapilo, že je tak málo kačerů aktivně fotících. Tak nějak jsem si myslel, že v této komunitě bude alespoň digikompakt běžnou výbavou.

Foták sebou nenosím,ale fotomobil mám u sebe porád a když vidím něco moc zajímavého a nejsou už u logu podobné fotky od jiných cacherů,tak ji rád přidám.:slight_smile:

Snažím se ke každému logu foto dát, většinou takový nějaký nový pohled či postřeh od keše… Fotím buď na Panasonic FZ20 nebo spíše častěji na Nokia N95, na dokumentaci to úplně stačí. Hlavně kvůli sobě a našemu týmu, máme to tak prostě rádi. I mě jako autorovi keší dělá foto velkou radost. A log bez fota je takový nějaký poloviční. :wink:

Tak to já fotím na každé kešce, protože focení je taky jedna moje velká kobyla.. :o) A jsem tím celkem známej v jihočeský komunitě a někteří kačeři se již obávají až příjdu na jejich multinku nebo mysterku a vyfotím místo keše, což se ale snažím, co nejvíce zamaskovat, aby to nebylo poznat kde to je.. :o) Jináč fotím teď mojí novou digitální zrcadlovkou Canon EOS 1000D, který jsem si koupil v Singapuru a když je něco hodně daleko (zatím mám jen 18-55mm objektiv) prší, nebo musím vyfotit něco pod vodou tak ještě s sebou tahám ultrazoom kompakt Panasonic Lumix TZ1 (10-násobný zoom) s potápěčským pouzdrem do 40 metrů.. :o) A musím se taky přiznat, že už taky někdy nestíhám všechny ty fotky k logům nahrávat, takže někdy se to protáhne i na několik měsíců, než je zpracuju.. :o) Toť asi vše.. Co říci závěrem.. asi že se těšte až příjdu na vaší keš a vše vám okolo ní nafotím a dám na web.. :o)

Fotím na většině cachí, už proto že GPS tahám v jedné brašně s foťákem.

Pokud něco z toho, co na keškování nafotím, tak to k logu přidávám. Je pravda, že to někdy trvá déle, ale snažím se. Kupodivu i u městských mikro se dá občas najít něco pěkného na focení… Jinak jako majitel pár keší si fotky od kačerů rád prohlížím, takže fotit budu, vkládat budu, fotte taky a vkládejte taky. Od toho to tam je :smiley:

Foťák je mne již absolutní nezbytností, nosím ho stále při sobě, protože nezabere vůbec žádné místo, má velikost krabičky od cigaret a nikdy nevíš, k jakému zajímavému okamžiku se připleteš. Snažím se proto foto dělat ke každé keši, samozřejmě, pokud to stojí za to a zároveň mám zdokumentované ty prchavé okamžiky, které si později mohu prostřednictvím galerie znovu promítnout před očima.B)B)

Taky se snažíme fotit a přidávat fotky ke každému logu co najdeme. Už jen proto že po čase je to krásná památka a v galerii si můžeme zpětně prohlédnout a připomenout si krásná místa, které jsme navštívili. Fotíme klasickou digifotákem, nebo i jen telefonem.

Já do logů dávám asi tak 10% možná i míň fotek co nafotím. Je to u mne jako s tím co dám na papír. Ostatní zůstávají v archivu doma.
A jako owner, u jedné keše mám napsáno "K teto kesi prosim neprikladejte zadne foto!!!" a protože je to mysteri dá se to brát jako jedna z podmínek logování :). U ostatních svých keší jsem rád za fotky.:smiley:

Raději ne… to co nafotím u keší jsou většinou cvaky mobilem, takže jen při podmínce, jinak ty, kde mám opravdu foťák a dá se to považovat za fotku… ale doma mám snímků dost, ale to by byla nápověda pro hledače…

Když máme foťák, keška se nám líbí, fotka se povede a není už u kešky stejných fotoek hromada, tak ano. Většinou se to týká fotek na geovýletech a dovolených. U městských braných cestou do práce, z práce, na oběd, tak ty ne.

Snažím se ale ne vždy jsou podmínky pro focení ideální…:slight_smile:

Jako owner jsem velmi rád, když někdo k logu přidá i fotky. Z toho usuzuji, že i ostatní vlastníky kešek moje fotky potěší a proto se je snažím vkládat. Má to ale dvě podmínky, 1. na fotce musí být aspoň něco trochu zajímavého, 2. nesmím zapomenout foťák.

Jelikož je pro mne focení podstatně "starším" hobby než geocaching, tak samozřejmě foťák je stále v baťužku… Ale na běžne pražské popracovní kešování tahám jen kapesní šumítko Lumix FX-3, pro dokumentaci to stačí. Na výlet, kde očekávám nějaké fotozajímavosti, tahám zrcadlovku a občas i plný fotobatoh (4 objektivy, 3 blesky, filtry a další blbiny a samozřejmě stativ). Je to ale více než 12 kilo a tak tahle situace nastává především na dovolených, zahraničních cestách či na fotovýletech, kde je lov cache až na místě druhém. Sám jsem rád, pokud mi lidé na moje cache přidávají fotky a tím pádem sám také fotkami nešetřím… :). Mám obavu, že v současné době "zabírám" na serverech gc.com víc nez 500 MB prostoru :smiley: