Dealextreme

Ahoj potřeboval bych radu odevšech kteří z tohoto shopu odebírají často. Jakou částku musím přesáhnout či jak je to přesně s Clem a daní při objednávání bohužel těch co jsem se ptal pokaždé říkaly něco jiného snad tady získám patřičné o shodující se odpovědi

Presnou odpoved ziskas na celni sprave a nebo nekde v zakone, jaka castka je maximalni, pro "bezcelni" pruchod.

Ja verim ze bezcelni limit je 100 euro.

takže cca 2500kč

Díky moc

a ještě bacha na 1 věc - do té celkové ceny se počítá i poštovné a balné. Občas si nechám posílat z USA nějaké věci a je to limit max 150,- USD včetně poštovného. Clo pak není největší pálka, ale DPH. Zdar

Clo se neplati, pokud to mas pro fyzickou osobu -> neobchodni pouziti. Pokud udana cena (cena vc. postovneho) presahne 150 EUR, bude vymeren doplatek DPH -> 20% z castky.

Je mozne, ze kdyz bude v baliku faktura a na ni cena za zbozi napr. 400 EUR a na baliku bude jen 200 EUR, celnici fakturu najdou (prohlizi baliky) tak bude DPH vymereno z 400 EUR, je pak na tobe dokazat, ze to je jen 200 EUR…

Ohledne DX -> ty to posilaj jako gift, takze je hodne mala sance, ze by to celnici resili. Nam vzdy prijde i kdyz to je jak buhvico velky ten balik

Mám stejnou zkušenost. Dealextrem posílá "gift" a zatím několik zásilek vždy bez cla a dph. Proto v balíku nikdy není faktura.:wink:

Svobodny pristav Hong Kong je svobodny = bezcelni zona. Cili zbozi pro osobni spotrebu je bez cla. (proto take sidli prave tady)

Jen pozor na napodobeniny vyrobky registrovanych znacek (ipod apod.), ty jsou samozrejme zakazany.

Tohle mi zjistoval kamarad celnik …

Už mi od nich přišlo cca 20 zásilek, vždy bez cla. Nicméně celníci namátkově balíčky prohlížejí (je na nich potom nálepka z celnice), což může balíček o pár dní až týdnů zdržet. Už se mi to stalo dvakrát.

Nakupuju tam pravidelne a nikdy jsem zadne CLO neplatil :wink:
A pokud by byl nejaky limit v penezich, tak zasilku rozdel do vice balicku, dyt to postovne je gratis :smiley:

pomůže mi někdo s nákupem s dealextreme přes SZ? chci si něco objednat a nevím, jak to zaplatit pomocí karty od KB. díky moc

A mas tu kartu pridanou v PayPalu?

právě vůbec nevím jak na to…mám jen vybrané zboží a svou kartu..poradíš?

Tady mas navody, jak se zaregistrovat na PayPal:
http://vydelky.blog.cz/0611/paypal-com-jak-se-registrovat-a-zalozit-si-ucet-navod
http://penize.org/paypal/registrace/

No a potom pouze potvrdis kosik a das zaplatit pres PayPal a mas to vyreseny.

při zadávání čísla karty a CSC mi to pak napíše: This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer’s customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.

tatra: v tom pripade mas problem. Musis se obratit na svou banku, aby ti odblokovala internetove platby.