Chtěli bychom založit cyklistickou multicache, ale trochu váháme nad rozsahem.
Cyklistickou proto, že by jednotlivé stage měly být podél lesní asfaltové cesty. A hlavní otázkou je, jak daleko je přijatelné umístění finálky od úvodních souřadnic.
Doporučuji nejdříve popřemýšlet, proč tu keš zakládáte. Co chcete aby hledači dělali. Projeli se a pokochali po stezce? Pak stačí stage na začátek a finálku na konec - klidně od sebe několik desítek kilometrů.
Nebo mají projet naučnou stezku a seznámit se s lokalitou - stage budou po menších vzdálenostech - u každé tabule.
Nebo to má být extrém na kole - přes 40 - 50 km za den?
Pak je to na vás.
Umístění finálky může být klidně 100 km od stage 1, pokud to má smysl. Délka multiny nijak omezená není, ale je vhodné to uvést do listingu.
Akorát je dobré to postavit tak, aby se u toho geocacher nenudil. Je sice fajn, že se člověk projede pěkným prostředím, ale pokud je mezi stagema 20 km, tak to je moc, na druhou stranu sesedat z kola po 100 m je taky vopruz.
100 Km, to je taková dobrá vzdálenost dojet po normální cestě k cíli autem, ne ? No vážně nevím, 100 tam, 100 zpět, je to ještě vůbec geocaching ? A kolik lidí si ji opravdu poctivě dá ?
Máš malou představivost
Poctivě si tu štreku dá každý, kdo bude potřebovat instrukce z jednotlivých stagí.
Nikdo nikoho nenutí projet stejnou trasu stejným způsobem i nazpátek. Dá se to pak na ložit do auta, na vlak atd.
…
To je fuk, byl to jen příklad inspirovaný [cache]GCM443[/cache]
Řekl bych, že tohle je dobrý příklad: [cache]GCYJA2[/cache]
Výňatek z logu: Po 11-ti hodinách na kole a ujetí 80,9 km jsem se vrátili k autu. Úkol dne, projít všechny zastavení a najít cílovou keš se podarilo splnit navzdory všem komplikacím.
Nezapomeňte, že při hledání občas nemůžete po cestě a že ne všechno najdete na první sáhnutí …
Nevím waypoint, ale zahlédl jsem i cache sice naprosto drive-in, ale po celé délce dálnice D1 tam a zpět. Takže bych důraz kladl především na to aby ta multina bavila .
Když se tomu budeš věnovat trochu více, tak už za pár týdnů poznáš, že člověk toho zvládne mnohem, mnohem více než na prvních pár občasných vyjížďkách. A ani to nemusíš brát tolik "vážně", prostě stačí pohodové vyjížďky, třeba přes týden pár večerů po práci, tak kolem 20-25km. Do toho párkrát o víkendu něco delšího, ale pořád to můžeš jet svým tempem, nikam se nemusíš honit. Pak uvidíš, že s výkonností půjdeš hodně nahoru…
No, a jinak jsem to asi trochu podcenil Ono jet na celý den jen "na kolo" je asi něco trochu jiného než při tom ještě dohledávat nějaké vtipně poschovávané kešky B) To ten čas pak letí úplně jinak… Přesně jak už výše poznamenává Kolombo.
Ten waypoint je [cache]GC116VG[/cache], jen je od 23.února temporarily unavailable. Doufám, že bude obnovena, protože finále mám už připravené v šuplíku a čekám, až budu mít cestu kolem.
az na ten asfalt, to vypada dobre;) nevis, proc ma teren 5 hvezdicek ?
co boli, to sili:D
verim, ze od pristiho tydne s kolem zacnu - jak rikas, nejdriv pohodove popracovne - po pravde, uz se nemuzu dockat a mnohdy se uz vidim v sedle, jak projizdim znamymi misty:p