Jinak řečeno: prostě je to různé, moholo to být už ten den, kdy jsi ji zaslal, může to být po třech dnech a může to být třeba za týden. Záleží na kraji, kde keš je, na času reviewera, na aktivitě kolegů zakladatelů atd.
Já bych to nyní viděl tak na několik dnů, ale fakt to nejde říct přesně.
EDIT: Koukám, že jsi Jihomoravák, takže to bude mít na starost DarkLord Reviewer. Tak počkej a dočkáš se.
Zkoušel jsem to tady hledat a 14 dní nic neznamená. My jsme jí odeslali k publikaci 12.11. a když se nic nedělo 22.11. jsem provedl ještě drobné grafické úpravy listingu. Hned 22.11. přišel mail, že běžně do tří dnů by měla být scválená, ale dodnes se nic nedějě. Žádnou komunikaci od nikoho nečekej. Nevím komu napsat, jak to řešit…, tak prozatím jen čekám. Zdá se mi to dlouho, keškoměrka byla už dokonce jeden den v jednom zeleném políčku, ale stále nic. Při publikaci první earthcache jsem jí tvořil rovnou na http://www.earthcache.org/ a byla schválená za pár dní (v USA to jde asi podstatně rychleji), nebo se něco změnilo. Radši sem podobný otázky nepiš, nebo tě každej sjede, že se to už 1000x řešilo nekde jinde a čekej až ti jí někdo schválí, nebo tě vyzve k doplnění/úpravě apod.
Toto už je dost dlouho :o na to, že je keškoměrka zelená. Je možné kontaktovat reviewera B) (nejlépe toho, který má daný kraj na starost), ale to je až to NEJKRAJNĚJŠÍ ŘEŠENÍ. To se mi ještě nestalo, takže nevím.
První trvala týden. Třetí 24 hodin od nápadu, že ji udělám. Podívej se na keškoměrku tady vpravo nahoře, když je hodně žlutá nebo červená, můžeš se načekat. A taky záleží na tom, jestli tam nemáš chyby, to se ti rew. ozve, abys to předělal. Chyba může být nejen tvoje, ale můžeš být v kolizi s mysterkou, kterou ještě nemáš takže o ní nevíš.
Taky záleží na tom, jak je to zrovna v tom kterém kraji. Tady u nás např. v neděli schváleno za 3-4 hodiny. Keškoměrka je za celou republiku. Ale jindy to zas může být několik dnů, měj trpělivost, ty lidi to schvalujou zadarmo ve svym volnym čase. Snad je nechceš nějak honit. A většinou jsou keše uspěchané a moc by jim prospělo dopilovat detaily ještě před publikací… (Někdy nejen detaily, ale zásadní vady, který reviewer nemá šanci odhalit).
Podle mých zkušeností je to opravdu různé. Jednou čekáš tři týdny, podruhé tři desítky minut. Obvykle tak do tří dnů. Záleží opravdu na spoustě okolností.
Moje nejrychleji schválená byla tahle. Od prvního nápadu do publikace asi 6 hodin. Od uložení do publikace asi hodina a od aktivace listingu těch zmíněných 30 minut.
To si prostě takhle jdu odpoledne na procházku a vidím na druhé straně údolí zajímavé skály, kde jsem nikdy nebyl. Přitom to mám skoro za barákem. Tak jsem to zpátky vzal tamtudy, vybral a zaměřil místo. Doma jsem připravil krabičku a napsal listing. Pak jsem sednul na kolo, schoval krabičku, chvíli se pokochal západem slunce a doma poslal listing ke schválení. A za chvíli to bylo. Takhle hladce a rychle se mi to poštěstilo zatím jen jednou.
Především ale earthcache neschvalují tradiční revieweři, ale speciální geoawares, takže jaký je stav Keškoměrky skutečně nehraje roli. Nicméně co se tak dívám do fronty earthcachí, některé tam visí skutečně již přes 2 měsíce, proto doporučuji tedy kontaktovat dotyčné schvalovače…
No ja bych rekl, ze tech prvnich 10 dnu, mezi 12. a 22. 11. jsi cekal zcela zbytecne, protoze pokud ti informace o tom, ze bude kes do tri dnu publikovana prisla az po editaci toho 22.11., tak to znamena, ze poprve vubec nebyla poslana ke schvaleni.
Z příspěvků je vidět, že se jedná o earthcache… keškoměrka s tím nemá co do činění. EC schvalují geoaware (je jich víc) v Américe.
V poslední době geoaware hodně prudí, mou poslední EC provázela několikanásobná korespondence a upravování listingu a otázek. Ale ozval se vždy do třech dnů.
Nejsem žádný nováček, už mám za sebou pět EC keší, tak mě to hodně překvapilo. Většina z mých předešlých byla publikovaná během několika hodin včetně téhle [cache]GC2AK38[/cache]
Asi si už na mě (nás) dávaj bacha
Pokud je to Earthka na soukromém nebo veřejném pozemku, nezapomeň uvést potřebné kontakty. Stalo se nám, že jsme Earthku ve stejné lokalitě vytvořili shodou okolností dva různí owneři a přestože jsme ji poslali ke schválení později, byla schválena ta naše, protože měla všechny náležitosti. Viz pokyny z GeoWiki :
Earthcache vytvořené na soukromých i veřejných pozemcích musejí mít před odesláním žádosti povolení od majitele pozemku (v závislosti na místních právních předpisech a zvycích). Pokud je to třeba, musí mít písemné schválení příslušného orgánu, který dané území spravuje. V době odeslání žádosti musí být v poznámce pro reviewera (Note to Reviewer) udáno jméno a kontaktní údaje osoby, od které máte povolení. Vytvořený text by měl být zaslán správci pozemku ke schválení.