deti na nocnich kesich?

Dotaz na ty kteri lovi se svymi ratolestmi, berete je sebou na nocni kese nebo ne? Samozrejme nemyslim mimca ale caparty mezi 5,6 az 12 rokem.

Tak zalezi co snesou. 11 leta geodcera se mnou tuhle behala kolem hostivarsky prehrady skoro do pulnoci a bojovala s terminatorem. A na Baziliska se tesila celou zimu az se na jare enabluje, trochu se bala jen na posledni stage kde to trochu strasidelny je. Petiletej geosyn (ted uz vlastne sestiletej) se mi jednou hruzou slozil v Sarce a museli jsme to zabalit. Dokud hledal indicie na hristi tak to slo, ale chozeni po lese nedal ani kdyz jsem ho nesl. Ale zas jednou jsem ho zatahl na akci kde jsem se sam bal a ustal to uplne v pohode. Kdyz jsem se ptal jestli se neboji, rekl ze ne, kdyz prece mame baterku :smiley:

V podstate bych se tomu vubec nebranil, pokud chtej a pokud to neni nejakej extrem (takovy ty casti lidskejch ostatku na hrbitove a podobny lahudky). A pokud je to na bezpecnym miste. Vyhnul bych se terenum s vysokou obtiznosti a tem kde je vysoka pravdepodobnost vyskytu ruznejch homeless a podobne (v Praze v noci bohuzel skoro vsude). Akorat to planuju na dny kdy pak rano nevstavaj do skoly. Ale pokud chtej, a jde o nejaky neskodny honeni odrazek po lese, urcite je vem. Akorat musis davat vetsi pozor abys je nekde nepoztracel, bral bych je jen v malym poctu.

jen aby nedoslo k mylce,jde mi spis o pruzkum kvuli planovane kesi :slight_smile:

V podzimním a jarním období lze chodit na noční keše i později odpoledne, takže je to spíše o tom, aby cache dítě zvládlo fyzicky (15 km v noci je mimo mísu) a intelektuálně (úkoly přiměřené věku, tj. pětileté dítě si moc nepočte), případně pochopilo souvislosti vycházející z obecných znalostí (osmileté dítě sice umí číst, ale Elvis, LOST či Lemmings mu nemusejí vůbec nic říkat). Nejlépe zkoušet na dětech.

Rozhodně. Od dvou a půl roku. Jen se to trochu pronese… :smiley:

Pro naše dítka (8 a 9 let) jsou noční keše jediné, na které jsou ještě ochotny chodit.
Po pěti letech lovení považují geocaching za sprosté slovo a my je díky tomu můžeme motivovat k učení, protože "jinak půjdete na kešky s námi!" B)
Takže víc nočních keší, víc pavouků a krys v krabkách, víc strašidelných světel a děsivých zvukových efektů (jejich slova).

Tak to jsem to sice spatne pochopil, ale stejne plati co jsem napsal. Rozumna obtiznost, bezpecnej teren, ne moc velke vzdalenosti, pokud mozno okruh s navratem k vychozim souradnicim abych je pak netahl jeste stejnou cesou nekolik kilaku zpatky. Musi to odsejpat a mit nejaky grady. Jen tak chodit po lese nekolik km a pocitat nejaky blbosti by je nebralo. Ale kdyz to bude mit nejaky dej a nepujde se moc daleko, tak v pohode. Jestli znas Baziliska tak ten je perfektni pro trochu vetsi, pro maly je to preci jen moc dlouhy (a je tam pak ten delsi navrat).

S temi ukoly primerenymi veku je to taky pravda. Dobry je pouzit nejaky triky jako treba UV inkoust, to zabere bez ohledu na vek. Ale rozhodne nocni kes pro deti udelej, tech je malo. Pokud to bude nekde u Prahy, klidne udelam betatest. Teda pokud se jim zrovna bude chtit, ono je tezky aby chteli zrovana kdyz je potreba. Preci jen moji georobutci maj nejaky ty bugy v softu a neposlouchaj uplne spolehlive :slight_smile: Ale betatest by mohla byt ta spravna motivace.

Děti na noční keše???

No jasně!!!

Třeba po odlovu této kešule: http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=04b1cce7-dd81-4d49-ae80-960b01908b34 děti byly i celý týden hodné - a to se vyplatí :smiley: :smiley: :smiley:

No že váháš! To je jasná věc, bez nich to snad ani nejde, je to především zážitek z jejich zážitku!

Jak uz jsem tu cetl vickrat… Rict ve dne, ze jedem na kese znamena, ze se zacnou ozyvat otravene zvuky a do nalezu prvni krabicky s kinderbordelem bude diskuse na tema proc zase na kese.
Jejich ochotu si mnohdy koupim slibem lovu nocni kese. :o))
Takze rozhodne jsem pro dalsi nocni kese!!! taky me moc bavi :o)

Určitě děti s námi chodí,v naší partě máme skupinku dětí od 6-13 let,a jsou z nočních keší nadšené.Zrovna dnes na jednu vyrážíme,tedy až po kulturní vložce-Noc v muzeu,pak bude noc v lese.:):o