diakritika

Věčné téma ohledně používání české diakritiky na webu GC možná odchází do propadliště dějin. Možná. Snad. Kéž by.

Chci se zeptat: máte vy, co jste si stěžovali na paznaky, stále problémy se zobrazováním znaků s českou diakritikou i poté, co před pár dny proběhla úprava webu gc.com? Je to jen nepatrná úprava nebo snad kompletně změnili kódování? Co se toho týče, nejsem IT, takže nedokážu rozpoznat, co za tím stojí, ale uživatelsky jsem si všiml, že najednou se přestávají automaticky přehazovat Ř na R, Ť na T a tak podobně - prostě jsou tam. Viz např. náš profil.

V profilu uz by diakritika, cyrilice, katakana apod. mely fungovat, ale v popisech cachi a logach jeste ne, je na to treba pripravit databazi (pro pritomne SQListy: VARCHAR/TEXT vs. NVARCHAR/NTEXT) a vzhledem k rozmerum db to neni trivialni ukon - cekal bych, ze to nastane v radu mesicu az desitek mesicu, az se to sveze s nejakymi vykonnostnimi reorganizacemi.

No nevím - když si vygeneruji PocketQueries, tak mám v souboru pro Mobipocket reader vždy domrvenou češtinu :frowning: Nevíte, čím to číst tak, aby byla korektní nebo je to již chybně vygenerované(české fonty mám)?

Napodobne. Dalsi bordel delaji nestandartni uvozovky psane ceskou klavesnici, tj. jinym znakem nez >"<. Takhle jsem vcera musel vzdat jednu multi, protoze to proste z PQ neslo vylustit.

Místo standartních PDA booků stahuj *.gpx formát a prohlížej to v GPXsonaru.

FUNGUJE TO!!! :o)

GPXSonar jsem sice v PDA mel dlouho, ale z nepochopitelneho duvodu ho zatim nepouzil pro ucely geocachingu. Dokonce to ani nezabira tolik pameti jako MobiPocket Reader a nepada to. To je ale deja vu…

Mitaku, diky!

No jo, ale co mám použít v PC (WinXP)?

Já používám GSAK k naprosté spokojenosti.

Není zač, já za tuto informaci vděčím pro změnu haggaeusovi - předtím jsem se taky vztekal s MobiPocketem :slight_smile: