Rád bych se zeptal zkušenějších jak postupovat, když cache disabluju (z objektivních důvodů - dočasně je na místě zákaz vstupu) a přesto někdo loguje found it.Necháváte takové logy bez povšimnutí nebo je mažete ? Dík Honza
Pokud jsou logy i v keši, tak je to podle mne ok.
Také jsem jednou logoval disablovanou keš - poběhlo to i tudy: byla to java gameska na webu, kde bylo 5 keší a poslední se dala normálně zalogovat na gc.com. Keš byla disablována a zalogovalo si ji to spousta lidí i přes to.
Takže asi záleží na tobě :-)
Vzdycky je to na autorovi. Take jsem jednou logoval disblovanou cache. Bylo to proto, ze se nachazela dost daleko od meho bydliste, dost blizko me sluzebni cesty. Pravdepodobnost, ze se sem nekdy vratim - nula celá nula. Disablovana byla proto, ze chybeli volne listy logbooku. Toto vybaveni jsem si prinesl s sebou, doplnil a toto napsal do logu. Mimochodem, cache GCPDB3 je stale disablovana :-(
Ovsem zakaz vstupu je jiny pripad. Pocitam ze to ma svuj duvod. Pokud neni duvod malicherny, a asi neni, proto jsi ji disabloval, nalezce podle mne nema moc pod cepici, nebo dokonce ohrozuje sam sebe, mozna i tvou cache. Neni dobre to nechavat uplne bez povsimnuti.
Na tvem miste bych tedy uz stavajici log nechal, i kdyz me to stve, ale proc si delat zlou krev, nicmene napsal bych do note, nebo upravil duvod disablovani o vyraznejsi poznamku, ze hledani cache je nebezpecne (nebo nevhodne podle duvodu zakazu), neprejes si navstevy cache do doby zruseni zakazu, a ze budes logy "found it" mazat.
Ona je taky otázka, zda si člověk všimne předem, že je keš disablovaná. Občas se stane, že má starší listing a o disablování se dozví, až když loguje nález [;)].
[quote] PaBa: [quote] FHonza: Rád bych se zeptal zkušenějších jak postupovat, když cache disabluju (z objektivních důvodů - dočasně je na místě zákaz vstupu) a přesto někdo loguje found it.Necháváte takové logy bez povšimnutí nebo je mažete ? Dík Honza
[/quote]
Ona je taky otázka, zda si člověk všimne předem, že je keš disablovaná. Občas se stane, že má starší listing a o disablování se dozví, až když loguje nález [;)].
[/quote]
Já mám momentálně ve stavu disabled jednu keš, je prokazatelně v polomové oblasti.
Ty lesácké cedule zákaz vstupu kousek od ní nelze přehlédnout :-(
Právě, tadle je taky v polomové oblasti. A když jsem ji šel zkontrolovat po vichřici, tak mě odchytil správce. Vysvětlil jsem mu o co de (dokonce o geocachingu a i o cache věděl) a slíbil jsem mu, že dostatečně dám vědět že cache není momentálně dostupná. A protože se choval dost fér, tak mě naopak dost nefér přijde ke cachi i přes zákaz lézt.
Každopádně dík všem za odpovědi.
Souhlasím s předřečníky, pokud je disableována z důvodů ohrožení hledače nebo místa uložení, má to svůj důvod a mělo by se to respektovat. Jiný případ je popsaný logbook, prasklá krabička nebo chybějící indicie. Sami jsme úspěšně našli a zalogovali 2 disableované keše. Důvodem byly chybějící nebo vyměněné tabulky, z kterých se počítaly stage multiny. Byli jsme schopni i přes tyto komplikace souřadnice dopočítat, a tak na tom nevidím nic špatného. Je vhodné, aby autor uváděl důvod disableování [;)].
A mazat či nemazat ? To plně záleží na ownerovi. Každopádně si každý může udělat o kešerovi, který nerespektuje zákaz a varování, svůj obrázek.
Napriklad takovy, ze asi o disablovani nevedel.
Ja napriklad, jak uz jsem nekolikrat zminil, pro zvyseni prvku prekvapeni co pro me vlastne autor pripravil ctu v 90% pripadu listing az pri logovani a tak me atributy, tereny a obtiznost a disablovani vetsinou uspesne miji.
Pokud je na opravdu nebezpecnem miste a ty opravdu nechces, aby se tam nekdo logoval, musel bys odnest kes pryc. Sice nezabranis hledani (coz je asi smysl vystrahy :-)), ale nalezeni zcela urcite. A DNF na disablovane kesi asi tak nepopudi :-). Jinak tam holt log byl a neni duvod ho mazat :-).
A jeste EDIT: na starem foru s RSS odebiranem pro vsechny prispevky hromadne byla nejvetsi vyhoda to, ze zmeny, disable atd se napsaly sem a sance se to dozvedet byla mnohonasobne vetsi i bez nutnosti cist jednotlive listingy vsech kesi. Bez teto oznamovaci funkce se z toho tady stala zvanirna bez praktickeho vyznamu.
Pokud by to byl někdo přes ulici, tak bych mu asi vyčinil.
Ale pokud někdo jede náhodou kolem, tak se to asi dá tolerovat, koneckonců, v mojem případě přímo u keše už nebezpečí nehrozí.
Ale já vím, kudy nejlépe přijít ....
[quote] jarry: Napriklad takovy, ze asi o disablovani nevedel. [/quote]
Nějak nechápu, jak je možný si při logování nevšimnout, že cache je disablovaná...
A pokud je disablovaná z důvodu, že tam právě hrozí nebezpečí a je to zřejmý, tak bych logy po disablování bez milosti mazal (po předchozím upozornění).
Při logování na netu přichází zjištění, že je keška disablovaná, kapánek pozdě. Když disabluješ z důvodu, aby tam člověk nešel a on to zjistí až při logování, tak už nějaké mazání logu nemá smysl. Přinejhoršim si počká až enabluješ a logne znova. Už tam byl a zápis v kešce je taky.
jarry: Napriklad takovy, ze asi o disablovani nevedel.
Ja napriklad, jak uz jsem nekolikrat zminil, pro zvyseni prvku prekvapeni co pro me vlastne autor pripravil ctu v 90% pripadu listing az pri logovani a tak me atributy, tereny a obtiznost a disablovani vetsinou uspesne miji.
Nechci vyvolávat nějakou flame diskusi. Vycházel jsem z vlastního přístupu, kdy v drtivé většině čtu listing před tím, než vyrazíme na lov. Pochopitelně v případě např. delší dovolené bez internetu se s tím nedá nic dělat, to už je vyšší moc. Tuto okolnost stačí v logu zmínit a určitě to každý pochopí. [:)]
O vikendu jsem nasel tuto cache [cache]GC19TTC[/cache]. Pri logovani jsem zpetne zjistil, ze je disablovana z duvodu udrzby, avsak na miste mela normalni filmovku i dostatek mista v logbooku. Autor mi log smazal s oduvodnenim, ze nemuzu logovat disablovane cache. Pokousel jsem se mu vysvetlit, ze dle meho nazoru je smerodatne zda jsem zapsan ve fyzickem logbooku, ale neda si rict a trva na tom, ze na log nemam na rok.
Co si o tom myslite?
Da se proti tomuto nazoru nejak branit?
Osobně si myslím, že pokud je keš na místě a lze ji zalogovat, je to vždy problém. Často mají kačeři natažené WP v GPSkách a nemají tedy aktualizován stav. Jak píše PaBa.
Nejlepší je, když je opravdu vážný důvod k disablování, schránku jednoduše vzít ze své skrýše pryč. Pak nelze nález zalogovat ani v keši resp. na internetu.
S mazáním logů tak moc nesouhlasím…
V tomto případě autor disabloval keš z důvodu údržby, k čemuž je důvod jen v případě, kdy se chystá keš odnést, opravit a vrátit zpět na místo. A mazat logy na disablované keši má smysl jen v ojedinělých odůvodněných případech, kdy je opravdu nevhodné ke keši chodit a mazáním logu odradíme další bezohledné kačery. Například, když je v v blízkosti keše ptačí hnízdo. Rozhodně nebudu jako autor mazat logy jen proto, že logbůk je plný nebo promočený a kačeři se neměli pořádně kam zalogovat, to je můj problém jako vlastníka keše a ne lovců.
Ja logoval disablovanou kes vcera. Je to multi disablovana kvuli jedne chybejici stage. Tu jsem ale nasel uz pred disablovanim. Takze nevidim duvod proc nelogovat.
Jestli je nekde ale zakaz vstupu, asi bych byl pro to log mazat.
A jak to navrhujete resit kdyz me log smazl? Ne ze bych mel takovej problem se ztratou 1 bodu, ale stve me to uz z principu…
No jak to řešit. Pokud by se disablování týkalo osobního bezpečí kačera, tak by měl dát samozřejmě vědět skrz poznámku zároveň se zrušením. Pokud jde jenom o údržbu a v logbooku je stále nějaké to místo, tak zřejmě autor, který ti log smazal, moc racionálně neuvažuje. Jako příklad uvedu GC16K95. Na konci dubna owner disabloval keš stylem: "Dočasně." (Co si pod tím má člověk představit?) Samozřejmě keš je stále na místě a relativně v pořádku (žádné nebezpečí nehrozí, oblast je normálně dostupná). Když má tedy kačer cestu kolem, proč si ji neodlovit? ![]()
nevidím důvod pro neuznání :o Zvlášť když autor nenapíše "NECHOĎTE TAM ,protože (…)" popř. "logy nebudou uznány".
Zkusil bych kontakt přes profil. Bojovat násilným logováním Foundů a jejich následným mazáníním ownerem nemá smysl.
Fénix napsal/a:
Zkusil bych kontakt přes profil. Bojovat násilným logováním Foundů a jejich následným mazáníním ownerem nemá smysl.
No ja uz jsem s nim pres profil mluvil, ale rika, ze mi to neuzna, protoze cache byla disablovana, coz jsem si mel zjistit…