Vložila jsem do keše svůj nový travel bug, zalogovala jej a následně další kačer také zalogoval tento travel bug s textem discovered online a travel bug je stále v inventáři původní keše. Co je to za typ logu-discovered online?
Znamena to, ze ho v cache nasel, videl a nechal ho tam pro dalsi nalezce. Neprenasi ho dal…
zruš si tu fotku co máš v listingu toho TB nebo ti ho budou logovat pořád,aniž by ho viděli.Je na ni vidět trackovací číslo ![]()
Máš tam v logu upravenou fotku, klidně ji použij nebo si uprav tu svou. Tim on-line myslel, že se neobtěžoval do keše, ale opsal číslo z fotky. Jako ja;)
A udělej to rychle, leda by jsi chtěl dosáhnout rekordu v počtu "discovered it" logů ![]()
Po tom dotazu na fórech se to tam začíná množit …
Hmm, dobrý skutek byl spravedlivě potrestán. Díky za smazaný log:(
jj, pro dobrotu na žebrotu…owner je truhlík, když měl potřebu logy smazat, tak aspoň tvůj mohl nechat…
Tak nějak nechápu, proč owner ty logy discovered maže. No když to někoho baví ![]()
Protože nepochopil, že geocaching je kolektivní hra ![]()
Sakra, už jsem si ho nestihl zalogovat ![]()
Třeba proto, že logovat TB/GC který jsi neměl v ruce je prasárna a ubohost. Jinak tě smazaný log vůbec trápit nemusí, statistiky to už neovlivní.
Nějak mi uniká souvislost, v čem je smazání neoprávněného logu nekolektivní? Naopak, logovat někomu naschvál mi připadá minimálně bezohlednost - zvlášť kdyz je owner evidentně začátečník a nutnost ukrytí trakovacího kód ho vůbec nenapadla.
Co je účelem logování TB jako discovered? Vidět TB i s jeho kódem. To se stalo. To je stejné, jako se tu řešilo zda owner mysterky může smazat log kačerovi, který ji našel BF. Shodli jsme se tu všichni, že ne. Je v logbooku, tak má právo na log. Stejně tady má kód, tak má právo na discovered log.
A přísahám, až v nějaké kešce uvidím TB kódem nahoru, tak si ten kód jenom neopíšu, ale i ho vezmu do ruky, aby to nebyla prasárna a ubohost ![]()
Na to aby omylem zveřejnil TB i s kódem je začátečník ale logy maže jako profík. Zajímavé. Alespoň se mohl obtěžovat při smáznutí uvést důvod. TB jsem viděl a kód také, proto jsem ho logoval. Co potom TB a GC viděné na eventech? Loguji se znovu a jestli owner bude chtít, klidně tu kód zveřejním aby si mohli užít i ostatní co to nestihli.![]()
How do Travel Bugs work?
Each Travel Bug has its own unique tracking number stamped on it. This tracking number is used to prove that one found the item and allows finders to locate the personal web page for the travel bug.
Travel Bugs are tracked with the help of users who go online and "grab" them from caches, or receive them from users. The idea is by picking up and dropping off Travel Bugs on the web site you are mirroring the Bug’s real world adventures. Each Travel Bug has its own "diary" that follows its movements.
Je zjevné, že se lišíme ve výkladu anglického slova "found", já ho zde chápu jako nalezl TB/GC, někteří ho zjevně chápou jako nalezl trakovací kód - zde je ovšem veliký významový rozdíl.
Zde to ovšem ownerovi určitě vadilo - jinak by ty logy nemazal, že. Ovšem to ty těžko pochopíš, když nevlastníš jediného cestovatele.
Jak si může přečíst v pravidlech, jejichž část jsem sem nakopíroval, tak logy by měly co nejvíce popisovat skutečné dobrodružství TB/GC, což naprosto stejně platí i pro logy na keších. Zalogoval jsem/měl jsem v ruce = loguji i na webu, nelogoval jsem/neměl jsem v ruce = nemám co logovat. Znalost trakovacího kódu je tedy pouze nutnou, nikoliv postačující podmínkou.
Ale proč ti tak strašně vadí, že ti smazal ten log? To přece na věci nic nemění - tobě se statistiky smazáním logu nezměnily, logy u cestovatelů fungují jinak než u keší. Takže owner si vyčistil logy - discovered do toho vnášejí docela bordel pokud chceš sledovat cestu - a tebe se to nijak nedotklo, tak v čem máš ještě problém? Nebo byl tvůj log tak úžasný, že stojí za zachování?
Objevit TB na netu je dobrodružství jako běhat po lese. Tento nález dokonce považuji za vzácnější, proto ho loguji. Jak jsi správně uvedl, lišíme se ve výkladu, to ale neurčuje kdo má pravdu. Spíš bych tu čekal vyjádření ownera. Víc k tomu nemám co dodat, díky za názor.
Možná tě to překvapí, ale v profilu u trackables jsou dva sloupečky, vlevo co jsi zalogoval, vpravo co vlastníš - u tebe je ovšem prázdný.
Víš že to bolí, ale ne jak moc to bolí.
Možná smazáno omylem, to by se musela vyjádřit ownerka. Ona asi lepší pomoc je napsat zprávu přímo a ne do logu.
… vpravo cos aktivoval…
s discovered cehokoliv co jsem videl alespon na fotce ci fyzicky a mam k tomu TN nevidim problem.
zajimavy priklad: TB3XN3A
tento TB, pokud jej chapu spravne, "originalne" visi na dverich geocoinshopu.de . Ale maji jeho kopie na aute, na voziku u auta a kazdy ze zamestnanancu jej ma na tricku. Co z toho bych tedy musel "mit v ruce", abych mohl logovat discovered?
Pro me je take fajne najit TN nekde na netu na fotce. Nevidim v tom problem; casto jsem se setkal i s tim (a osobne to delam take), ze v cachi najdu TN virtualne vlozeneho GC-hlidace jako jakysi bonus navic k bodu za FI.
Mimochodem i zde na foru probehlo min. 1 x mas prani, kde jako bonus byla mozno logovat discovered x mas tree GC
To s tou vanockou a pastikou je vazne prasarna :D:D:D B) B)
No, my máme TB kód na fólii na vnitřní straně okýnka auta. Takže mi někdo má vylomit okýnko a vzít fólii do ruky? Ježišikriste, jdu to strhnout…