Diskuzní fóra na lokalních geoservrech

S radostí jsem objevil nový kačerský server geojih. Líbí se mi až na… A to je ta záležitost kde se chci zeptat na Váš názor. Na tomto serveru se v současném zkušebním provozu testuje diskuzní fórum. Přemýšlím, proč vznikem lokálního diskuzního kačerského fóra rozmělňuje geojih možnost diskutovat s kačery z různých lokalit. Proč svou oblast separuje od ostatních? Mít lokalní stránky mi přijde super, ale proč nevést diskuzi na jedné diskuzi? Je to potřebou mít vlastní informace , které nebudu s ostatními sdílet, nebo je to snaha uzavřít se před ostatními kačery? Nevím jestli je to rozumné. Ano, můžu se registrovat, ale to se budu registrovat na každém kačerském servru v republice?. Dnes jich je 5. Kolik jich bude za rok? Pohybujeme se po celé republice i mimo ni. Líbí se mi, že se objevují lokalní kačeří servery, ale mám pocit, že diskuze by mohly být vedeny na jednom místě. Váš názor?

Přesunuto z diskuze o keškách.

Zkusím svůj názor z jiné strany… Nechápu, proč máme tolik GEO serverů, proč si musí každý hrát na svém písečku. Všude jsou potřeba admini, nějaký web prostor, grafik atd. atd. atd. Vše je to šíleně roztříštěné a zdá se mi takto nepřehledné a zbytečné. Proč nejsme (nejste admini) schopni se domluvit a tvořit jeden velký a dobrý GEO server resp. portál.

Vždyť i diskuse jde reorganizovat a rozdělit ji na hlavní témata celorepubliková a následně zde vytvořit krajové/oblastní sekce. Když se podívám na ostatní servery, tak na řadě z nich byl fajn rozběh, ale po pár měsících jeden nový článek za měsíc? Proč.. Pišme všichni na jeden portál a těch článků bude možná víc…

Souhlasím se sobíkovýma, že se jedná o zbytečné tříštění a pokud se podívám na stávající servery tak moc nových příspěvků nevidím

Pride mi vtipne ze nad tym premyslas prave na lokalnom diskusnom fore, na ktorom prichadzas o moznost diskutovat s kacermi z celeho sveta. Mno hjustne a co teraz? :slight_smile:

Protoze je tu jazykova bariera. Zatimco american, nemec ci francouz nasi cestine rozumnet nebude, ja rozumim prazakum, jihocechum, hradecakum, ba i trochu toho hantecu jsem pochytil.

Kapisto?

Řada kačerů má svoje blogy, svoje fotogalerie atd. atd. Myslím si, že i to by mohla a měla být náplň tohoto serveru/portálu.

Ze svm zpusobem mas pravdu, ale bohuzel existuje neco jako jazykova bariera. Dnes se tomu mozna smejes, ale bohuzel dnesni nekteri ( a neni jich malo) nactileti uz ani Slovenstine nerozumi tak dobre, aby pochopili 100% vyznam. Naopak to plati taktez. Takze diky tomuto lokalnimu servru jsou schopni pochopit napriklad spravne vyklad pravidel a plno dalsich informaci. Pokud to vsak vezmes globalne jako jazykovy vseumel - pak mas pravdu.

Na diskuzním fóru, které je na geojih.cz, se řeší v současnosti víceméně organizační záležitosti týkající se geokomunity v Jižních Čechách (minieventy, společné odlovy, popř. návrhy na logo atd.), a to by jistě nikoho na gc.cz nebavilo číst. Naopak si myslím, že je dobré takový sever mít, stmeluje místní kačery a informuje o dění místních.

Protože, když si chceš pokecat jen s určitou skupinou lidí nebo jen o konkrétním problému a nezajímá tě výblitek kdejakého hejhuláka, který si potřebuje užít svých patnáct sekund slávy, tak není jiná možnost.

Schválně si zkus založit seriózní vlákno, ve kterém se bude hovořit jen o jedné kešce a ze zřejmých důvodů do toho vlákna napíšeš, že bys chtěl aby se vyjadřovali jen ti, kteří ji mají odlovenu a vědí, o čem je řeč. Takových bude jen pár procent. Zbytek bude mlet páté přes deváté a objeví se hlavně ti, co mají zrovna sezónu objevování diskuzního fóra a píšou příspěvky do každého vlákna, i když neví ani prd o daném problému.

Toto fórum už je dávno ztracené a nefunguje.

V tomto pripade stebou nesouhlasim. Stejni hejhulove budou i na tech lokalnich servrech. Ano, nejspis jich bude trochu min.

No vidíš a já si myslím, že to není pravda. Pokud bude zdejší forum nastaveno tak, že bude mít sekci např. jižní čechy (podle toho jak si příslušný admin řekne) a já jako uživatel si mohu nastavit filtrování témat, která chci sledovat, tak nic tomu nebrání, aby si na zdejším foru diskutovali barvu loga a velikost sáčku na GC… nikomu tím nepřekáží, jsou v jedné komunitě a přitahuje to všechny kačery na jedno místo. A když já z Prahy budu chtít vědět, co se děje v jižních čechách,rád se na jejich podforum podívám… A jestli tam mají šikovného autora článků, tak at je píše na hlavní portál a ne na regionální, je to škoda, že se o tom článku pak neví…

Nejspíš jich bude výrazně míň, protože většina z nich se bude bohužel realizovat stále na gc.cz a k přechodu na lokální server nebudou mít důvod.

Ano, máš částečně pravdu. Proto je možná čas na určitou přestavbu fora. Ono by se třeba mohlo "vyčistit" autorizací těch co se přihlašují a těm "neautorizovaným" nedovolit určité věci. Na některých forech fungují cosi jako "hodnosti" a podle toho se může kdo jak vyjadřovat a tropit hlouposti…

Hodně je to o struktuře a organizaci fora. Nechť je tu drbárna kde si kdo chce co mele, ale pak jasně vyčištěné a moderované sekce. Ono je to o moderátorech, kterí by měli plnit svoji funkci, bannovat kecálky atd. atd.

Bude jich podstatně míň. Tady jich je téměř 12428, tam jich bude pár desítek a když bude server úspěšný, tak pár stovek. Navíc, pokud je fórum menší a není zbytečně profláklé, tak by nikomu nemělo vadit, že se třeba budou vytvářet uzamčená vlákna na pozvání. To kdyby se stalo tady, tak se zvedne vlna komoušů, kteří si budou myslet, že před nima někdo tají informace, na které mají nepochopitelné právo.

Poslední vtipný pokus tady zaznamenal Marekl, který založil vlákno a chtěl si o čemsi povykládat se zdejší stařešinou. Do prvního příspěvku velmi slušně napsal, že by nechtěl, aby do vlákna přispívali lidi, co mají pod tisíc nalezených keší, protože podle jeho pohledu nemají dostatek zkušeností o dané věci diskutovat :smiley:

Nepamatuju si, o čem to vlákno přesně bylo, ale fakt to nebylo nic ve stylu "každý kdo má pod tisíc je šmejd".

Jaká byla reakce ? No samozřejmě… 90% příspěvku bylo ve stylu "ty debile, myslíš si, že nám budeš zakazovat chodit do vlákna, kterés založil ?" (samozřejmě bez toho, aby napsali cokoliv věcného).

V ten moment jsem diskuzní fórum na gc.cz navždy odepsal. Už tady zbylo jen velmi málo témat, o kterých bych se zde chtěl bavit.

toto forum mělo na počátku mnoho demokracie a mnoho uživatelů, co neměli praxi s debatováním ve forech..

to je vsechno tim, zes vyhodil ty gratulace! :smiley:

Myslím si, že vůbec nevadí fóra na lokálních serverech, ani samotné tyto servery. Sleduji jak gc.cz, tak gc-plzen.net a občas blogy/servery samotných kačerů. Pokud chci něco sdělit celé republice, napíšu na gc.cz, ale na dle mého názoru lokální věci se hodí lokální server. A stejně tak na osobních stránkách diskutuje třeba jen pár kamarádů. Jediný problém vidím v nedostatku obsahu (článků apod.) na lokálních serverech, v Plzni se ve fóru v podstatě jen "gratuluje" k dosaženým metám. Ale vím také, že je velký problém "donutit" někoho k pravidelnému tvoření obsahu, to totiž vyžaduje trochu talentu, práce navíc atd. Sám tvořím jeden server, který všichni chválí, ale nikdo nechce přidat ani odstavec! vlastního textu.
A mám oblíbený třeba server poklady.com, přestože tam vyjde 1 článek měsíčně a k tomu je diskuze o 5 příspěvcích. I tak jsem spokojený, že je samostatný a originální a že nepíše své články třeba přímo na gc.cz.

Daine, uplne jsi mi to s tema gratulacema sebral z klavesnice :smiley:

• cimz vznikl duplicitni hejhulsky prispevek…

Obsah fóra je právě takový, jaký si ho uděláte. Když se neumíte chovat, tak si nic lepšího nezasloužíte.:stuck_out_tongue: