Dnes vecer zkusit FTF!

jedna se o tuhle kes! GC1Y114 Gerlachovský štít 2655 m.n.m. (Traditional Cache) in Prešovský kraj, Slovakia created by mincol, prodesign, bubulak odjizdel bych vecer z Horniho Lidce pokud sezenu plne auto!

no před mnoha a mnoha lety jsem tam lez - bez znalostí, přípravy, vybavení a povolení. Jen v teniskách a flanelce :o . Skončili jsme kousek od vrcholu /je tam na hřebeni takový zub, přez něj jsme se neodvážili/.
Naštěstí jsme vše přežili bez újmy /no jednou jsem trochu padal, ale kámoš mě zachytil/ - taky nás naháněli ze Sliezkého domu, ale pak to vzdali… dobrodružství to bylo slušný, ale dnes mohu konstatovat, že jsme byli idioti :wink:
…ale stejně vám závidím a přeju hodně štěstí !!!

Na Gerlachu jsem byl nekdy v roce 1991, byl jsem tam s horolezci, kteri tam smeli bez pruvodce. Byla to vysokohorska tura, lezeni ani jisteni nebylo potreba. Sli jsme od Sliezskeho domu, dolu jsme sesli do sousedni doliny. Detaily nevim, ale dnes se tam jako bezny smrtelnik (kacer:-) ) muze dostat se zaplacenym pruvodcem. Urcite to bude super zazitek!

jasne , ze s pruvodcem od Slezkeho domu, zitra rano v 5h, zpatky pres Batizovske sedlo, ale pocasi neni dobre! Aladin vystraha (1.stupen bourky-konzultace s pruvodcem). TAKZE TO POSUNUJI zrejme NA KONEC ZARI. -vass-

Pokud se něco nezměnilo jako že nezměnilo tak je výstup na Gerlach možný pouze v doprovodu horského vůdce … 1osoba - 170 EUR, 2 osoby 223 EUR, 3 osoby 233 EUR. Tak jsem zvedav kdy to FTF padne :slight_smile:

Sinuhet už má určitě lano přehozené přez rameno, v batohu jídlo na týden a touto dobou překračuje Slovenské hranice. To znamená, že FTF padne za pár dní. Teda za předpokladu, že si té keše už všiml, jinak to asi bude později…

vsiml vsiml … prebaluju synka pod skalou a chystame se to zdolat :wink: