Doba schvalování cache reviewerem - vaše zkušenosti

Ahoj přátelé kačeři, chtěl jsem se zeptat zda by mi někdo mohl říct jaké má zkušenosti s dobou, která je potřeba ke schvalování cache od reviewra? Tady ve fóru jsem samozřejmě hledal zda o tom nebyla řeč, ale bohužel jsem na žádné podobné vlákno nenarazil. Samozřejmě sem četl i wiki i navigovat.cz, kde se říkám že je potřeba počkat několik hodin až pár dní, ale upřímně jsme už maličko nedočkavý :slight_smile: a nevíme jestli není problém někde jinde. Zakládáme s bráchou takovou sérii a vyloupli sme na svět první tři kešky (v neděli sme je osadili) a poté jsme u první z nich v noci z neděle na pondělí dodělali kompletní listing. Ostatní kešky chceme dávat ven (na net) postupně - na naráz. Takže v pondělí v 1.30 hod ráno byla odeslána ke kontrole a do dneška, čímž je čtvrtek stále nic. Už mi to přijde nějaký divný, protože kešky po republice od pondělka stále vyskakujou. Ale ne chci tklačit a dotazovat se na reviewra a otravovat ho (vím že má své práce dost), jen se Vás chci zeptat na zkušenosti se zveřejňováním. Předestírám, že žádnou zprávu od reviewera jsem nedostal, dále že jsme několikrát kontrolovali listing před odesláním a že jsme splnili všechny podmínky pro její přijetí (označení waypointů, atributů, hint, kvalitní listing, zkontrolování výpočtu, správné domácí souřadnice, atd.). Vím že nám nezbývá než čekat až se reviewer ozve, ale jen sem si to chtěl ověřit u vás. Díky e-matysek

P.S.: vůbec jsem se rozmýšlel jestli sem mám psát, protože sem nováček (něco přes 40 keší odlov) a tady skoro v každém fóru založeným někým novým (toto je můj první příspěvek) je upomínka ba co výhružka že už se to tady řešilo a tak a že jestli dotyčný neumí číst tak ať se neptá :slight_smile: - což mě původně odradilo ale nakonec stejně píšu. Myslím si totiž že né všichni nový klačeři musejí být špatní a musejí se hned od začátku odradit. Jinak to fórum už je taky značně nepřehledné a to hledání není vůbec jednoduché. Díky.

Moje keska byla venku za necelych 24 hodin. Jeste chvili vydrz, treba vyjde uz dnes

Moje prvni tradicionalka schvalena behem par hodin, u te druhe, coz byla multi to trvalo nekolik dni, ale to mohlo byt i tim, ze ve waipontech sjem mel stage of multi misto question to answer, coz mi reviewri opravili (za coz jim patri dik) a mne na to upozornili - takze vydrz, treba tam bude neco podbneho

tohle se tady taky resilo :wink:

to ze vyskakuji nove kese, nemusi jeste nic znamenat, protoze jich muze bud ve fronte pred vami velka rada.

tri dny zatim neni jeste tak moc. (nase kese mely 2minuty az 4dny) na druhou stranu to muze signalizovat, ze jste se dostali treba do kolize, nebo ze nekdo pred vami zacal vytvaret na stejnem miste nejakou delsi multinu/mysterku a poprosil reviewery, aby mu misto zatim podrzeli, aby jeho prace nevesla vnivec.

zkus zalogovat reviewer note k tomu zatim nepublikovanemu listingu s dotazem, jestli nekde neni problem.

(jen pro jistotu dotaz, mas zaskrutnute policko "yes, this listing is active?)

Já jsem opravdu hledal jestli se to tady neřešilo, ale nenašel sem, jinak bxych se samozřejmě neptal. A teď už byla ta naše zmíněná keška zveřejnena : [cache]GC1BE61[/cache]
Takže zatržítko YES jsme měli zatržený :). Přesto díky za reakce a vaše názory. Trvalo to nějaký 3 dny, ale příště budeme vědět, že si máme počkat :).

Reviewer by měl reagovat do 72 hodin po odeslání cache do fronty (buď publikací, nebo reviewer note) toto se snažíme dodržovat i u mejlových dotazů a přání přes naše gc.com profily (ač tam to může být někdy problém … když je reviewer někde mimo net.. atd…). Vyjímku tvoří mé ICQ, kde se snažím reagovat na dotazy prakticky okamžitě, ale i na případné akce (přesuň, podrž, přendej, vyndej, zjisti, zajisti, publikuj :smiley: ) si také vyhrazuji limit a většinou pak prosím o kontakt s popisem problému přes gc.com profil.

Pokud se neozve do 72 hodin, tak ho prosím kontaktuj, rozhodně se nemusíš bát, že by se na tebe zlobil nebo to bylo po 72 hodinách bráno jako neslušnost a uhánění…stát se může ledacos… konkrétně tvou cache jsem si z fornty přebral včera večer, ale normálně jsem u ní usnul… prostě "drc" …čumák na klávesnici a hotovo… nedalo se pak nic dělat, ani bych už neviděl co schvaluju, prostě jsem toho musel nechat. Dnešní ranní publikací už sklouzla mimo doporučovanou reakční dobu 72 hodin čímž se ti tedy omlouvám.

Jo v pohodě to neřeš a klidně se ptej, když má někdo zájem ti pomoct tak ti normálně rozumně a slušně odpoví nebo pošle odkaz a zamindrákovaných jedinců a hulvátů si nevšímej a nenech si s nima kazit den nebo se dokonce odradit.

v klidu, to byla sranda, je tam smajlik. :slight_smile:

Moc díky Geohorse reviewerovi za vysvětlení. To že byla zveřejněna dýlejc je v pohodě, jen jsme mysleli že tam je nějaký problém nebo kolize. To že prostě člověk toho má moc a nestíhá znám až moc dobře a usnutí v práci na klávesnici v noci taky až moc dobře :). A neboj od GC se odradit rozhodně nenecháme :). Zdar a sílu.

Ještě bych doplnil, tak reviewer note nastavuje reakční dobu znovu na 0 … tzn. může dojít k tomuto případu: odeslání cache do fronty +72hod reviewer note o problému, oprava ze strany ownera, + 72 hodin kontrola opravy a publikace cache.

Pokud tomuto, řekněme z časového hlediska extrémnímu případu, chcete předcházet, rozhodně při zakládání cache projděte všechny body které najdete na Wikipedii v článku: Založení cache-doporučení od reviewerů a doporučuji i odkazy Jak založit dobrou cache a další.

Cache, které jsou na první pohled pečlivě a důkladně připraveny, jsou schváleny vždy rychle a bez problému. To samé platí i při vyhovění různým (někdy i nestandartním přáním) a rychlé komunikaci reviewera s autory takovýchto propracovaných a dle pravidel korektních keší.
Opak tvoří cache viditelně odfláknuté, z nic neříkajícím listingem, cache na viditelně odpudivých nebo zakázaných místech, cache utopené v atlantiku, bez atributů atd atd…
Je třeba si uvědomit, že spousty věcí reviewer "nemusí" ale chce a pak záleží na přístupu ze strany ownera (někdy stačí jen poděkovat, poprosit atd. a hned je review práce jiná…milejší… no a v konečném důsledku i rychlejší).

Když už je tu otevřené tohle téma.
16.4. založil jsem Earth cahe. Skoro hned mě přišla odpověď a keš jsem adoptoval (tak to prý chodí). Ted mohu u keše normálne editovat listing, stejně jako u normálních keší. Po dokončení uprav jsem zaškrtnul políčko k publikaci a poslal reviwer note, že je keš připravená. To se událo asi tak 18.4. a od té doby je klid a nic se neděje. Nemáte zkušenosti jak dlouho trvá schvalování Earth keší? Vím že to dělají speciální Earth revieweři v Americe.

[cache]GCZJPA[/cache] mi haggaeus pustil asi za 5 minut, pak jsem si trhal vlasy, že jsem nešel na mírák přivítat FTFery.
Matesovi168 jsem to posléze při zakládání Klánovka cache doporučil, když chvilku po vypuštění kešky šli na místo (max 10 minut), tak PaBa zrovna odjížděl - někdy to jde fakt ráz na ráz :smiley:

V sobotu(26.4) sem podal ke schvaleni jednu multinu a zatim nic:)

Vcera vecer jsem dal ke schvaleni tradicni kesku nekdy kolem 18:00 hod a ve 22:30 byla venku (diky Igi:))

Kešku mi schválil haggaeus asi po 4 dnech (oprava malé chybky), nicméně to bylo v době, kdy byl druhý reviewer na dovolené, takže bylo hodně nových kešek v čekací frontě. :slight_smile: a jednalo se o desetikilometrovou multi :wink:

no jasny ona ta multi pocka uz tam je 14 dni kvuli mi chybe a nic se taky nestalo tak to ty 4 dni taky prezije:):slight_smile:

Kdyz se nove vytvorena cache posunuje ve fronte dal pri poslani reviewer note, plati to jeste pro neco dalsiho? Treba jako pro upravu listingu?

Keška se ve frontě nijak neposunuje ani zadáním logu, ani editací listingu. Řazení fronty je dle jediného a jednoduchého kritéria - abecední pořadí GC waypointu vzestupně, čili kdo dřív listing vytvoří, ten je výše. Ale když je keší hodně (hlavně po víkendu), tak se snažíme přednostně odbavit ty bezproblémové, kde není co připomínat, a až pak připomínkujeme autorům ty závadové. Čili není ani tak důležité pořadí ve frontě, jako správné všechny náležitosti u listingu. No a doba schvalování pak záleží na tom, kdy ji autor předá - kdyby si to autoři více rozložili a nepředávali všichni ke schvalování o víkendu :), bylo by to rychlejší - po neděli je toho vždy hafo a pak do pátku výrazně méně…

super, diky :slight_smile:

Mě schválil kešku asi za 2.hodinky-až mě ta rychlost překvapila :wink:

Mně ve frontě čeká jedna malá multina od pátku 30.5.2008, cca od 22h. Zatím bez odezvy. Ale je to má první zakládaná keška, tak nevím, možná tam reviewerům něco nesedí, i když jsem pravidla a rady pro zakládání četl důkladně i se je snažil dodržet… Nebo toho teď mají ve frontě tolik, že se to nedá v té 72h lhůtě zvládat. Nechci je uhánět, tak ještě počkám.