Dobrý den, mohu dostat keš?

Pepa mi to zamknul než jsem stihl uspořádat své myšlenky. :wink: Ale protože FofrMišky šly na veřejnost hledat podporu tak si dovlím veřejně vyřknout názor že se mi takovéhle keše [color=red]nelíbí[/color].

Truhlička je nádherná a moc rád bych bych ji našel někde v přirodě a to i třeba zakopanou, nebo někde ve strašidelném sklepě kde bude hrozit že mi celý ten sklep i s barákem spadne nahlavu anebo někde v podzemí kam budu muset napochodovat přes zničené mříže a zákaz vstupu. Všechno jsou to za určitých okolností reviewer unfriendly úkryty ale všechny bych měl radši než "Dobrý den, mohu dostat keš?".

Já tenhle interaktivní prvek mám opravdu nerad. Chybí mi to "tajné" hledání a chybí mi ta možnost že kešku nenajdu, to že budu možná muset odtáhnout bez odlovu kvůli mudlům. Rád se seznámím, rád pokecám ale pak už to prostě není keška ale spíš event bez pevného časového určení.

Ve Slaném je jedna v ÍČku. Koupil jsem si tam Turistickou známku ale o pixlu jsem si neřekl. Sem tam se zmíním ve WN že se mi tohle nelíbí, než keška putuje na ignore list. K čemu TB hotel v Krkonoších? Kolik cizinců tam opravdu může zavítat. Na pražském letišti bych to spíš pochopil…

Mišky nezlobte se že tu tak plácám, ale když už jste stím šly na veřejné fórum hledat podporu, tak si dovolím vyjádřit i nepodporu tomuhle nápadu. Ulovte si Pevnostni minovy system [cache]GC1PFCN[/cache], Tajne E [cache]GC22X0V[/cache] nebo Truhla Spolku Kacerovskeho [cache]GC21DRV[/cache] to jsou pro mě příklady že bezpečná schránka pro TB se dá udělat i bez toho aby keš vydávala obsluha. Pochopitelně že zámek lze urazit sekerou ale stejně tak není obsluha zárukou že si z keše vezmu věc kterou pak nezaloguju.

Pod to se můžu jen podepsat a jsem ráda, že nejsem sama.

Jen doplnění Šemíku, Truhla spolku kačerovského už jednou vykradena byla…

Na druhou stranu:
Takto provedená keš by se asi hodně poničila v přírodě kdekoli.

Osobně TB hotelům nefandím a myslím že patří pouze k opravdu mezinárodním křižovatkám. Tedy letiště, velká nádraží, hlavní dálniční tranzitní tahy. U těch letišt by mne ani neiritovalo požádat o ni obsluhu, než aby se ztrácel obsah. Jenže to by obsluha musela i koutkem oka dohlédnout co kdo bere, jinak to nemá smysl. Zažila jsem TB ruzyně (starý) po návštěvě Litevce, vše odvezl s sebou (asi 15 ks) a co dovezl označil aby jelo do Litvy. Podotýkám, že nešlo o jeho předměty a jednal tak bez ohledu na přání ownerů.

Tyhle kese si taguju tagem ignore a neexportuju si je. Z cehoz plyne, ze je tedy moc nemusim.

Já také raději čisté klasiky… Není na trochu té špinavé kačerské práce;-)

Navrhovaný TB hotel na benzince v sobě spojuje hned dva kontroverzní aspekty.

1. TB Hotel. Jakožto majitel mnoha cestovatelů je nemám rád. Příliš často se totiž hotel mění ve vězení, zvlášť pokud se v listingu objeví nesmyslný požadavek cestovatele vyměňovat. Pokud TB hotel, tak jen na velmi frekventovaném místě umožnujícím „mezistátní“ pohyb cestovatelů - a bez podmínek o výměně.

2. Keš umístěná „za pultem“. Mám takových keší odlovených mnoho, ba co víc, jednu takovou [cache]GC1Y2J7[/cache] sám vlastním. Už bych podobnou nezakládal, právě proto, že mi odlov těchto keší nepřijde zábavný. U té svojí se můžu vymlouvat na to, že její zaměření (projekty knižní výměny) takové umístění vyžaduje, že keš je v muzeu a ne např. v hospodě, že logy jsou většinou velmi pozitivní. I tak mi nezbývá než souhlasit se Šemíkem. Navíc oceňuji, že za svým názorem si stojí natolik, že odmítne i zisk snadného bodíku :).

Můj závěr je tedy takový, že TB hotel na benzince bych si sice odlovil, ale asi by mě nenadchnul i kdyby byl v sebekrásnější krabici. To jestli je v souladu s pravidly nebo ne nechám na posouzení reviewerům.

jedna "zapultovka" [cache]GC27E3G[/cache] se mi náááhodou moc líbila, a dle pochvalných logů stojí opravdu za to.
asi bych každou neodsoudil jen proto, že je za pultem, v obchodě, hospodě… čímž nechci vyvolat flamewar, nebo tě nějak napadat :wink:
je to "kus od kusu".
asi by se ukázalo, až by byla v provozu :wink:

Jednoznačný souhlas

K tomuto tématu jsem se nechtěl moc vyjadřovat, ale já prostě musím.
Už to tu několikrát zaznělo… TB hotel by měl být jen na frekventovaných dopravních tepnách (letiště, nádraží) aby cestovaté mohli cestovat. Ještě dokážu překousnout, módu Íčkových krabek, ale název TB hotel je blbost. Natož aby krabka byla umístěna uvnitř obchodu nebo benzinky.
Sice mi nedělá problém si krabičku říct, ale souhlasím s Šemíkem, že se tím vytrácí to kouzlo neviděného stopaře a společného spiklenectví.
Onu knihovnu v Kroměříži jsem odlovil minulý týden, ale předcházelo tomu velké a dlouhé osobní přemlouvání abych do toho šel neboť v knihovně je nutné cosi ještě zjišťovat a člověk bez čtenářského průkazu se tam cítí dost nesvůj. Navíc hodiny ve kterých převážne lovím nejsou nakloněny oněm otvíračkám na podobných místech.

Nedaleko na Javorníkách začíná vznikat série Kohútka [cache]GC2D2E4[/cache], která vypadá naprosto komerčně laděná a rews s tím problém nemá. Navíc nám ten plantážník narušuje Klobúkovou sérii. Ach jo ty precedenty.

Zkrátka s krabkou na benzince nesouhlasím!

:weselka - pro mě je zas knihovna skoro druhý domov (ne, nepracuju tam), a právě pro to zjišťování je ta keška mystery
ale konec OT, nebo mě semik75 nechá zabanovat :smiley:

Tak nevím.

Ale ne, ja bych tomu nebranil. Myslim si, ze tato kes je lepsi nez kes typu [gc]GC26YJD[/gc]. Listing nezajimavy, kes micro. Kazdopadne me tato keska laka vice nez kes, kterou jsem uvedl jako priklad.

Mě takový kešky nevadí a někdy to je i zajímavý. Obzvlášť když tam zaskakuje osoba, která o tom neví. :slight_smile:

Vyzadat si schranku "na heslo" se mi neprici, dve takove mam odlovene a obe se mi libily.
Co mi neprijde ale zas tak atraktivni, tak je TB hotel. Truhlicka je to moc pekna, ale takhle mi pripada, ze nema sve kouzlo. Pokud by schranka byla spojena s nejakym pribehem v listingu a byla to treba multinka nebo mysterka, tak by se mi libila. A vubec by mi nevadilo, ze si finalku budu vyzvedavat na heslo na pumpe.
Jen muj nazor. :slight_smile:

A neni ten geocaching spis o tom, ze si kazdy lovi kese, jake se mu libi? Kdyby tech kesi bylo na svete 100 tak nereknu, ale je jich pres milion. Takze kazdy si urcite vybere mnoho tech podle sveho gusta.

První keška, která byla založena tak, že jste si museli o něco říct, byla [cache]GCP3VY[/cache]. Tenkrát nám trvalo 2 roky, než jsme se na ni vypravili. V současné době máme takových odlovů již několik, mimo jiné už zmiňované kešky ve Slaném, na Lánech, na Křivoklátě a v Harrachově. Je pravda, že dneska je o geocachingu tak nějak rozšířené vědomí mezi lidma, takže už takový problém, říct si o keš necítíme. A sami za sebe, pokud bychom chtěli umístit takhle pěknou krabičku - truhličku, určitě bychom se hodně rozmýšleli dát ji někam volně přístupnou a taky bychom ji chtěli mít pod kontrolou. Ale přeci jenom raději lovíme ty volně dostupné, teď jsem třeba dobrovolně nešla na [cache]GC248E7[/cache] i když jsem byla blízko, ale musela bych si o ni říct:( A jit do restaurace, nic si tam nedat a jen si rict o kes mi prilo divne:(

Také jsem našel jednu "obchodní". Je to [cache]GC1KDTN[/cache] v Dolomitech. Ownerka tam má pekárnu a i když je to obtížnost "1" tak mi trvalo dost dlouho, než jsem pochopil že ji má v obchodě.

Já proti takovým krabičkám nic nemám. Jen se vždy stydím a přemlouvám, asi jako při rozdávání letáků :slight_smile:
Mám jenom jednu a to kousek od Macochy - TB Hotel Skalní Mlýn ([cache]GCXZE8[/cache])
Tam je na informacích.

1. TB hotely jsou opravdu ve většině případů zbytečné.

2. Kešky na požádání rád nemám a nevyhledávám je.

3. Ze zmiňované keše IC Slané se mi ztratilo TB, takže argument, že zapultovky jsou bezpečné, neberu.

Nemám je ráda…
Jednu takovou jsem lovila na Slovensku s blackwolfem.Byla v pizzerii.
Vůbec se mi tam nechtělo,nebot´nemám ráda kontakt s cizími lidmi a ještě méně ochotně je prudím s něčím,s čím nemusím.Asi byli na kešery,co si tam nic nedají a jdou jen pro keš zvyklí,ale byl to takový blbý pocit.Fajn,keše na informačních centrech,budiž…Ale v podnicích je to na dvě věci.

Co se týče TB hotelů…

Bezpečnost-aby byla keš bezpečná,vůbec nemusí být v nějákém objektu.Stačí keš zamčít na číselný zámek a strčit kod do hintu-hotovo,funguje to.

TB,GC-schválně kolik jste našli TB hotelů kde nějaké TB nebo GC byli?!
Já jich teda moc nenašla.Dokonce ani v těch co byli v objektech jich moc nebylo.
Tudíž odvozuji,že základní featura GC a TB hotelů jest absence jakéhokoliv TB nebo GC uvnitř :stuck_out_tongue: