Napadlo mne, co kdybychom té smutné a něšťastné paní a jejím třem malým klukům trochu pomohli udělat o něco radostnější Vánoce. Ano vím – takových nešťastníků a takových proseb je všude spousta – a ona i sama přiznává, že si může za situaci sama – já si myslím, že spíš osud a blbá shoda náhod. Ale, jak praví pan Šejnoha, sám na obecním úřadě prověřil, že zde se nejedná o podvod - a skoro už jde i o život. Můžete-li si třeba pro jednou odepřít koupi jednoho GC nebo TB, myslím, že při počtu členů naší komunity se dá docela významně pomoct v nouzi. Paní Martinu neznám, pana Šejnohu jakbysmet – a skryté osobní zájmy v dané záležitosti nemám též (snad krom toho, že bych rád si dokázal, že nejsme jsoucí jen si hrát).
Hezké Vánoce všem – a nekamenujte, pokud si myslíte, že je to ode mne blbý nápad, co se sem vůbec nehodí.
Ne každý je dnes natolik šťastný, že může „hledat krabičky“.
Pár nepřesností po zběžném přečtení prvního odkazu.
Sebemenší obecní úřad má sociálně-zdravotní komisi, ta pro pověřený Městský úřad se sociálním odborem zajišťuje místní šetření v rodině v případě sociální případů. Zároveň je možno přímo z rozpočtu obce poskytnou pěněžitou podporu/dar nebo příspěvek na konkrétní nutnou úhradu. Takže tvrzení úřadu kde p. Šejnoha informace ověřoval že nemohou nic dělat je nepravdivé.
V prvním mailu popisujícím svou situaci popisuje Martina, že má 3 děti, později píše o 4 dětech. Zvláštní.
Celá komunikace mi hodně zní jako "dopisy Kláře". Čím to že se objevuje zrovna před Vánoci, kdy lidé nabývají dojmu že si musíme pomáhat? Příliš to zavání hraním na city. Odpustím si TB, ale pro jiný účel. Každý si sám zváží kam namířit svou pozornost a podporu. Možná někomu tohle jako odpustek stačí.
No, me je trochu divne, ze kvuli tomu autor zaklada novy ucet, precijen clovek s jednim prispevkem v tomto pripade moc duvery nebudi, ale rad bych se mylil…
Nedá mi to a budu reagovat. Geototžnost autora příspěvku jsem ověřoval hned jako první. Nick na gc.com existuje již delší dobu a kačer je aktivní. To že nemá historii na GC.cz bych mu nekladl k tíži. K celé problematice mám bohužel obdobný názor jako Zegga. Bohužel svět kolem nás je plný nemakačenků, kteří se značí parazitovat na dobrosrdečnosti druhých a jsou schopni vymyslet scénáře, za které by se ani Spielberg nemusel stydět. Celé mi to tak nějak "smrdí". Bohužel smutné osudy lidí, kteří opravdu potřebují pomoci dost často zapadnou právě kvůli množícím se podvodům. Příspěvky ANO, ale prověřeným organizacím, kde vím, že nepůjde 85% mého daru na provoz nadace. Takovýto druh pomoci, o který žádá autor příspěvku je mi proti srsti. Domnívám se, že existují organizace, které by dotyčné mohli v těžké situaci (je-li v ní opravdu) pomoci. Místo prodeje na aukru bych asi hledal pomoc právě u těchto organizací.
Také se mi to zdá dost pochybné, raději dávám ruce pryč… Kdyby měla matka samoživitelka takovéhle problémy, už by jí dávno z úřední moci "sebrali" děti…
Nedávno jsem poslal peníze na účet "pro vodou postiženého kamaráda" z modelářské komunity. Prý je to tajné, aby se o tom nedozvěděl. Nevím kolik nás bylo co něco poslali. Dodnes se neví, kde peníze jsou …
Když na to přijde, nepatřím k těm "za vodou" a proto Vojtovi UŽ NIKDY GC/TB z podstromečku neutrhnu. Bohužel pro ty potřebné.
EDIT:
Rozdělím se s Tebou, u nás ho jím jenom já a celýho nedám
Nevěřící nejsou Jidášové, ale Tomášové. Ale tento překlep se v dnešním sekularizovaném Česku stává často. Za celkový průběh nastíněný v Blistech jsem ale velice rád, připisuji jim velmi malé bezvýznamné plus (jinak je nemohu ani vystát) a celý příběh u mne aspiruje na tradiční adventní příběh požadovaný redaktory všech novin. Téměř betlémský… Je dobré, když konkrétní lidé pomohou konkrétnímu člověku, než prosté odeslání peněz kamsi. Mám s podobným sbíráním peněz již dvě zkušenosti a vždycky pozitivní.