Doporučil by mi prosím někdo zajímavé keše v této lokalitě?
co Istrie? To pak doporučuju aspoň: http://chipoliny.blogspot.com/2007/07/chorvatsk-keky.html
Díky za tip, my to budeme objíždět tak nějak všechno na lodi.
to je takova otazka … doporucil by mi nekdo cache … letos jsem mel neopakovatelnou prilezitost stravit par dni v Chorvatksu na jachte, na trase Split, Brac, Makarska, Hvar, Split. Bohuzel to nebyl geo vylet, ani jsem nebyl panem casoveho rozvrhu, a tak na hledani pokladu nebyl vyhrazen zadny cas. Presto jsem se jako spravny kacer na cache podival, a pripravil. Rekl bych, ze tech kesi neni zase az tolik, aby se nejaka musela vynechat ![]()
A tak jsem na onom vylete nalezl jen jednu cache, Vidikovac GCK1GK, na ostrove Hvar, ktera vsak rozhodne za namahu stoji. Dokonce i zpusob jakym jsem ji dosahl mne nadchl a mohu vrele doporucit. Napad organizatora zajezdu se mi moc libil. Prejezd na kolech ostrov Hvar z mesta Starigrad (primo tam je take cache), po stare silnici, pres vesnicku Vidikovac (kde jsem odlovil stejnojmennou a svou jedinnou Chorvatskou cache), do pristavu Hvar, kam jachta doplula okolo ostrova se mi moc libil.
Loni v září jsem odlovil Mefi’s castle GCXCW6 (jižní cíp souostroví Kornati). Vřele doporučuji, byla to moje 100 cache, tak je to pro mě trochu i srdeční záležitost!
Bohužel se nezadařila opravdu extrémní záležitost: GC1983 - skalnatý ostrůvek asi 20 km od Visu - jak jsem si teď přečetl v listingu - ani jsem ji nemohl najít, poslední log byl v roce 2002 a teď je disablovaná. Bylo by fajn ji tam obnovit…
Ahoj,tak taky přidám zkušenosti s lovení kešek v HR, spíše na jihu. Moc fajn keška je Surfer´s watchman na Pagu (přímo naproti Korčule). Problém je vždy ale "ukecat" kapitána a posádku, zajet do míst, kam není plavba naplánována. Sem se to povedlo díky námořnímu muzeu v Orebiči, které zbytek posádky navštívil a my mohli jít lovit. Z Orebiče pěšky dostupné, cca za 2 hodiny jsme byli zpět.
Další výborná je Blaca desert na ostrově Brač, dostupná ze zátoky Blača. V zátoce se dá kotvit, pěkná procházka údolím. Ale stihl nás déšt cestou, takže tam musím ještě jednou a odlovení dokončit:)
O kešce ve Starim Gradu - Faros Reunion - už byla výše řeč, odloveno i bez GPS.
A další, která při naší návštěvě ale byla bohužel nedostupná (nyní už v pořádku) je Ciovo - naproti města Trogir. Vyráželi jsme z přístavu Trogir a dost dlouho hledali správnou cestu - no už bych to asi nepopsala, jak to bylo krkolomné, ale na místo jsme došli, bohužel skrýš byla vybraná:( Takže taky ještě jednu návštěvu to bude chtít. Tak přeji dobrý lov a taky ráda získám další tipy:)
Taky se chystam na lod, a na nasi trase bude zrejme jedina dostupna kes - Sv. Klement - [cache]GC142AX[/cache] na stejnojmenem ostrove. Je to prakticky v marine Palmizana naproti Hvaru .
Paw
Taky přidám jednu, v letě sem byl na Hvaru a můžu doporučit cache Faros, je to sice cache na vrchlou hory Sv.Nikola, nejvyší hora ostrovala, ale za dobré viditelnosti stojí určitě za odlov, někdy je vidět až do Italie. Jestli můžu doporučt cestu tak asi nejlepší to je z vesnice Sv.Nedelja v které je i přístaviště. Cesta vede okolo jeskyně nad vesnicí v které je kaple a pak dál na vrchol, je dobře značená červenou značkou.
Pár kešek z Chorvatska už máme (tuším 6 kousků) po pobřeží na trase NP Krka - Split - Makarská. Teď za pár dnů jedeme na kololoď (www.kololod.cz) po ostrovech (Brač, Hvar, Vis, Korčula). PDA už je nabušený mapama, GPXama, tištěné verze popisu kešek už jsou taky. Moc kešek v chorvatsku není (tak 150 celkem), ale dalších 5-6 do sbírky by se zvládnout dalo. Ještě nevím jestli se budeme naloďovat v Bašce Vodě, nebo v Omiši. Kešku pár km od Baška Vody už máme (bohužel mikro), ale v Omiši je teď nová někde nahoře ve skalách, takže i když je Omiš proti Bašce Vodě jako turistické místo nic moc (velký provoz, žádná promenáda apod.), kešku tu mají ;o)
Ještě doplním - moc hezké kešky jsou "SUNDOWNER" (i když je mikro, tak na skvělém místě), "SKRADIN Fortress" - nádherný výhled, G&M - Gospa od Sniga Chapel (taky super výhled). Trochu dobrodrůžo je HE-LI-WATERFALLS, protože je v místě kam se nesmí a musí se proklouznout kolem kováře předvádějícího své umění turistům v NP Krka (což stojí samo o sobě za to - koupání pod vodopády nedaleko kešky)
Nakonec jsme zvládli na ostrovech "jen" 4 kešky ze 6. Chybějící 2 byly v příliš nedostupném terénu dost mimo hlavní cyklo trasu. Nicméně třeba ta na Vidově Goře byla moc pěkná - vyhlídka ze 780m nad mořem opravdu špičková.