Ahojky, je tu někdo, kdo by mi doporučil ubytovaní v chatkách, případně kempu v okrese Frýdek-Místek? Chtěli bysme jet s přítelem o prázdninách na nekolikadenní dovolenou do těchto končin. Konkrétně objet nějaký hrady (třeba Hukvaldy) a zámky, zajít si na Radhošť a tak podobně. Za chatku bysme byli rádi kdyby se našla nějaká pro dvě osoby, (chatova oblast?) s možností vaření, je jedno jestli to bude plynova bomba, nebo jen táborák, sprchou samozřejmě nepohrdnem. Prostě jde jen o nějaké přespání a uložení věcí, abysme nemuseli všechno tahat pak po tůrách. Kemp je asi jasnej, něco kde se dá rozdělat stan a nechat tam přes den věci. Pokud mi někdo doporučí i další typy na výlet v téhle oblastí, tak budu jedině ráda, protože jsem v téhle části republiky nikdy nebyla, tak nepohrdnu žádným doporučením :-). Kdyžtak mockrát děkuji, za případný odpovědi :-).
Když jsem byl v oblasti na soutěžích, tak jsme spali tady http://www.rekreacniareal.cz/.
Čloověče, ale jaké to tam bylo s vařením a se vším už si kura moc nepamatuju.
Ale vyloženě zlý to tam nebylo. No moc jsem ti asi nepomoh, ale jako první nástřel… ![]()
[quote]
hauskaa napsal/a:
Když jsem byl v oblasti na soutěžích, …/quote]
V pohodě, každej odkaz k dobru, díky :-).
Něco podobného jsem dělal předloni, základnu jsme měli v kempu Baška ([cache]GC18K2G[/cache], [cache]GC10DEW[/cache])
Chtěl jsem doporučit, ale teď koukám na ceny a ty jsou už úplně jiné než za dob KNV. Přesto dávám odkaz, nevím jaké jsou vaše možnosti.
http://www.rsskalka.cz/
Ubytovali jsme se tam u příležitosti eventu Výstup na Smrk.
Jednoduché a za ty prachy v poho.
Rozhodně nevynechej Štramberk, případně Kopřivnici, památková rezervace, roubenky, nádherné náměstí s Trůbou nad ním, dost pěkných kešek v okolní přírodě, včetně nejstarší krabky v ČR.
Konečně téma, kde můžu poradit i já ![]()
Kromě Bašky je autokemp i v samotném Frýdku-Místku, konkrétně na Olešné (přehrada). FM bych viděl jako ideální výchozí bod pro výlety do okolí, stránky kempu ZDE. Jak je to s ubytováním v chatkách netuším, vedle Aquaparku nějaké jsou, ale jestli se dají ještě pronajmout a kdo to má pod palcem netuším, jako místní jsem to nepotřeboval vědět, protože jsme se domů vždycky nějak dostali)
Kromě kempu na Olešné se dá i v Bašce (link tu byl), případně Autocamp Lučina u Žermanické přehrady nebo na druhé straně přehrady v Soběšovicích. Všechno záleží na rozpočtu.
Co se týče keší v okolí FM, můžu doporučit vynikající multinu Štandl [cache]GC159PD[/cache], přímo na Olešné je taky jedna [cache]GC113QD[/cache], i já mám něco v okolí založeného ![]()
Zajímavá městská nano [cache]GC1F6XY[/cache], Frýdecký zámek [cache]GCWF8X[/cache], velká mimoměstská pixla [cache]GC1CKKZ[/cache], netradiční umístění má taky [cache]GC14NRY[/cache].
Pak už jen záleží, jestli máte radši vyhlídky, pole, louky, lesy, výšlapy na hory, industrial (na ten do Třince nebo Ostravy), jestli budete mít auto atp.
On okres Frýdek-Místek je relativně dost velký, dej bližší info, co by tě zajímalo konkrétněji, případně napiš SZ a pokusím se nějak poradit ![]()
Tábořiště v Dolní Lolmné: N49°33.326 E18°44.034 Jsou tam převážně karavany, ale stan si taky můžeš postavit.
Chatky najdeš N49°32.673 E18°38.682 (Relax u Zajonca) Taky tam stávaly stany.
Myslím si, že na FrýdeckoMístecku je levnější ubytování v penzionu/privátě … Stojí tam hodně bývalých podnikových středisek, která se přetahují o zákazníky.
Kdyby jste se rozhodli pro Třinecko nebo Jablunkovsko, napiš jaké kešky umístění/typ/obtížnost chcete hledat. Můžu poradit.
Pokud chceš trochu luxusu za velmi rozumnou cenu, tak kdysi jsme byli tady a mohu doporučit. http://www.valatheca.com/ubytovani/ubytovani.html
Mockrát vám všem děkuju za doporučení ubytovaní i výletů. Snad si něco vybereme ![]()