Doporučte keš - Praha západ, sever

Zdravím přítomné kačerstvo, zvláště to pražské.

Tento čtvrtek a pátek se chystám do matičky Prahy, takže mám v plánu mimo jiné nějaký ten odlov k vylepšení statistik, konkrétně doposud nejsevernější a nejzápadější keš. Poprosil bych Vás proto o doporučení nějakých povedených, nikterak náročných kousků…

Podmínky

• zajímavé umístění nebo provedení (i listingu), filmovky na magnetu si můžu vylovit v centru :expressionless:
  • tradička, earthka nebo mysterka se souřadnicemi severněji než [cache]GC1A20J[/cache]
  • tradička, earthka nebo mysterka se souřadnicemi západněji než [cache]GCTYJM[/cache]
  • terén max. 3*
  • dobrý dojezd v rámci tarifu pražské MHD (do cca 1 km od zastávky)
  • pokud se mi podaří vybarvit nějaké další okresy Středočeského kraje (mám Kolín, Kutnou Horu a Benešov), bude jenom dobře :slight_smile:

Ve čtvrtek bych se měl pohybovat někde v oblasti Kobylisy/Dolní Chabry, v pátek bych zajel na západ. Na lov bude čas spíše v pátek
Pokud byste věděli o nějaké nádražní kešuli v okresech Kladno, Mělník nebo Beroun nedaleko od Prahy, rád si nechám poradit :wink:

Poznámka pro rýpaly: Ano, umím si otevřít mapu keší a vybrat si z nabídky, jde mi hlavně ale o doporučení těch kousků, které dle místních lovců stojí za návštěvu :wink:

Děkuji předem i potom B)

Chtel jsem doporucit http://coord.info/GC2PK98, krera je uplne dokonala, ale koukam, ze je vypnuta. :frowning:

az nebudes mit co delat http://coord.info/GC1CCF4

jinak krasna v centru http://coord.info/GC1EMMK a http://coord.info/GC1F24X

a hezky vyhled http://coord.info/GC2D9DD

si děláš srandu, v praze je keška pomalu každých 161 metrů a ty se ptáš jakouM

Na Kladne jich je peknych mnoho :slight_smile: tradicky si najdes na mape a mysterky? To je dle toho co te bavi :slight_smile: mame hodne filmu (owner mikisi) a hodne o kladne a takove trochu It (owner semik75). mame tu i nekolik hezkych multi, ale to ty neches, takze nic B)

Právě proto… Když jich je tam tolik, je těžké vybrat nějaký pěkný kousek. Speciálně pro lidi jako jsi ty jsem napsal poznámku pro rýpaly :expressionless:

Blexovi díky za tip, přesně něco takového bych si představoval. Škoda, že je ukradená :frowning:
A co se mysterek týče - mám rád jakékoli šifry (zvláště ty, které mě něco nového přiučí) s výjimkou těch, které jsou založené na středo a vysokoškolské matematice - exponenciální a jiné rovnice společně s překombinovým výpočtem mě spíš odrazují.

Šifry se mi líbily například tyto:
[cache]GC24M44[/cache]
[cache]GC2PQ6J[/cache]
[cache]GC1YQVJ[/cache]
[cache]GC10NR6[/cache]
[cache]GC28A3R[/cache]
[cache]GC213WG[/cache]
[cache]GC1A4Q6[/cache]
[cache]GC20P3R[/cache]
[cache]GC1901H[/cache]

Na to Kladno se mrknu, přece jenom je to kapku z ruky a nevím, jak na tom časově budu :slight_smile:

já bych se vytahoval se svou [cache]GC26VZ2[/cache], ale není ani západněji, ani severněji. Splňuje jen tu podmínku hezkých výhledů a dostupnosti MHD.

Na hlavním kladenském nádraží (my místní říkáme na Vejhybce) máme nádražní keš takřka na peróně, pár desítek kroků od vlaku. Jednoduchá tradička, přímo ideální na pětiminutovou zastávku. Kralupské nádraží sobě věnovanou keš taky má, ale to je na několik desítek minut běhání areálem, čili nevhodné pro tvůj drahý čas. Jinak počkej pár hodin, pokusím se ti nějaké podrobnější tipy pro KL, PZ-sever a P 8/7/6 připravit.

Pokud myslíš [cache]GC1YHD6[/cache] nebo [cache]GC1G250[/cache] tak přesně to jsem měl na mysli, krátká zastávka na nádraží a hurá zpátky do vlaku. Na ty tipy si rád počkám a předem za ně děkuju, nezaručuju ale, že to všechno stihnu. Nicméně do budoucna se budou hodit, do Prahé se určitě nepodívám naposledy…

Jo obě jsou pohodlně dosažitelné (Rozdělovský most je ze zastávky Kladno město asi půldruhé minuty pěšky - po vystoupení z vlaku se otočíš vlevo, vyběhneš po chodníku malé stoupání, podejdeš most a po pár desítkách metrů pořád rovně ulicí jsi u skrýše). Obě zmíněné keše jsou slušné, ale jinak ničím výjimečně.

Ještě se zeptám - můžeš mi to prosím upřesnit: Kolik času na kešování ten pátek budeš mít. Už od samého rána? V kolik musíš zpátky? Váže tě na vlak např. to že máš síťovku či bys mohl použít mezi Pha-KL i autobus?

Plán je následující: Čtvrtek dopoledne příjezd do Prahy, lov nějakých lehčích kousků cestou do Kobylis a Dolních Chaber, kde mám odpoledne nějaké řešení. V pátek ráno/dopoledne vypadnout a od cca 9-10 volno na lov (uvidím, jak se mi bude chtít vstávat) a předpokládaný odjezd z hlaváku zpátky na Moravu / do Asie 16:17/17:17/18:17. Nemám v plánu nějaký extra kombajn, ale těch 5 kousků by padnout mohlo, mezi nimi i nějaký ten nezapomenutelný :slight_smile:

Co se týče dopravy - budu si na pátek pořizovat celodenní lístek na pražskou MHD za 100,- a zajímá mě, kam až je platnost toho kuponu, tj. jestli s ním dorazím až na Kladno (což asi ne-e, že :-)) nebo na hranice města (zóny P,0) a dále vlakem (řekněme z Dejvic nebo Ruzyně). Busy nemám zrovna v lásce, preferuju vlak a to z toho důvodu, že mám na InKartě ještě cca 70,- Kč volných, za které se dostanu z Masaryčky na Kladno a zpátky. Hotovost můžu využít jinde…

Díky za všechno, nemusíš nad tím strávit extra moc času, jde mi fakt jenom o tipy na keše, které by bylo škoda vynechat a byly by v mé trase.

V okolí tohohle východiště můžu jednoznačně doporučit [cache]GC1RXTF[/cache] Wall-E - sice procházka o něco dál než 1 km, ale super provedení finálky stojí za cestu i z druhého konce republiky :slight_smile: Nadto sever má o kousek víc, než tvoje dosavadní max.

Další kešky v okolí, které se nechají doporučit (dovolil jsem si zahrnout i nějaké multinky):

[cache]GC2FGVQ[/cache] Cimicky Dub - nepříliš dlouhá procházka po lese, taková něco jako mysterkomulti, ale v podstě jednoduchá
[cache]GC23C02[/cache] Cerveny trpaslik1-Nekonecno vita ohleduplne ridice - mysterka s lehce humorným podtextem
[cache]GCVXK9[/cache] Pamatnik antifasistickeho odboje - kratičká multi v areálu národní kulturní památky Kobyliská střelnice

Z dalších
[cache]GC18ZHF[/cache] ANTHROPOID / Atentat na Heydricha - jednoduchá mysterka na památném místě pár minut odtamtud tramvají (odpovědi jsou přímo v listingu) s nenáročnou (do deseti minut) multi částí, tematicky perfektní finále. Zároveň se nechá odlovit tradička [cache]GCZRJH[/cache] Vyssi princip/Superior tenet.

Směrem k zoo jsou moc příjemné tradičky s výhledy [cache]GCKX8C[/cache] Alta Vista VI [Santa Clara] a [cache]GC1HE5P[/cache] Trojanodon. Ale pohyb tou oblastí nad Trojou je trochu náročnější na orientaci, poněvadž je to tam dost rozčleněné ploty botanické zahrady atp.

Jedna z nejpozoruhodnějších vyhlídek v Praze (Holešovice, Libeň a zákrut Vltavy mezi nimi se nabízí od [cache]GC24WKJ[/cache] Bila skala / White Rock. Je to stranou a dá trochu práce pěšinkami v křoví se na ten vrch dobrat, schovka ničím pozoruhodbná není, ale to místo myslím stojí za tucet jiných. Pokud by se ti chtělo pár desítek minut obětovat, jasná volba.

Z keší úplně jinde po Praze bapř.
[cache]GC1BH4Y[/cache] VLTAVA RIVER - velmi nevšední tradička na nábřeží (jak moc je terén náročný tu asi bude hodně subjektivní, osobně myslím, že je lehká)
[cache]GC23GNE[/cache] DUM U CERNE MATKY BOZI - další technicky pěkně řešená tradička v centru
[cache]GC1BAN2[/cache] Tak jde cas… - doporučuju vyřešit si do zásoby
[cache]GC28ZHK[/cache] Barva Kouzel - Uzasna Zemeplocha - západ má lepší než tvoje dosavadní max.
[cache]GC2D921[/cache] Hrabencina Vltava river 2
[cache]GC20FM9[/cache] Cerna skrinka letadla DC-9-32
[cache]GC1FZ4T[/cache] Mechanicka / Mechanical cache - originální a zábavné luštění, finálka pár minut chůze od metra
[cache]GC1CA2Y[/cache] Pisecka brana/Pisek gate

[cache]GC1HFH6[/cache] Mecholupsky upir - legendární tradička, sice na opačné straněi města, ale koneckonců pár minut od vlaku

Ten celodenní lístek ti platí na všechny zastávky MHD, které jsou v hranicích hl. města (tzn. ne na naztávkách, které jsou už pásmo 1, 2 , 3 atd. Na ten lístek se dá na území Prahy jet i ve vlacích, které jsou na tratích s tzv. plnou integrací (např. 011 směr Kolín, 091 směr Kralupy, 120 směr Kladno, 221 směr Benešov aj.). Prakticky to znamená, že z Pha Masarykovo nádraží do Pha Ruzyně můžeš na ten "tramvajový" lístek, ale z Ruzyně na Kladno by sis musel koupit další lístek železniční nebo ještě jiný pro více pásem (Kladno je pásmo 3, plná integrace končí v žst. Kladno Ostrovec, dál na trati 093 mezi Kladnem a Kralupami je sice pořád pásmo 3, ale integrace už jen částečná - platí tam jenom dlouhodobé doplňkové kupony nebo obyč. železniční jízdenky). V Ruzyni je zastávka obsazená, takže ve vlaku za jízdy to už bez přirážky nepořídíš - vyřídit předem ve stanici.

Co takhle tedy ten pátek dát nějakou keš na Pze 6, pak popojet kousek vláčkem po kladenské trati z Ruzyně do Hostivice, to je malé město (zlý jazyk by řekl přerostlá ves) na západní hranici Prahy, už v okrese Praha-západ. Tam jsou u nádraží dvě tři tradičky - za půl hodinky od vlaku do vlaku se uloví, pak dál směr Kladno. Z Kladna pak zpátky třeba busem (projíždí kolem Lidic (což teď bude i díky filmu opět populární téma) kde je zastávka hned vedle areálu památníku (volně přístupný krásný park, tradička [cache]GC2HAZF[/cache] Hrušeň v Lidicích v jeho středu pět minut chůze plus dvě další keše dle libosti. Busů jezdí v prac. dny mezi centrem Kladna a metrem Dejvická či Zličín spousta prakticky po půl hodině.

Jestli ti to vyhovuje, písnu pak ještě něco k tomu Kladnu.

Vidím to tak nějak podobně, teď už jenom aby to časově všechno vyšlo :slight_smile: Přinejhorším posunu odjezd, poslední rozumný je 20:17, v OL budu něco před jedenáctou a to se ještě dá. Jestli se ti chce, můžeš zkusit i to Kladno B)

tedy Toniczechku, klobouk dolu :o
tva odpoved na onu uzasnou otazku je neskutecne vycerpavajici. Obdiv a respekt :oB)
A jelikoz geokolega neumi ani poradne podekovat, tak ti dekuji ja ;)B)

Kolega pochopitelně poděkovat umí, maminka ho to už v minulém století učila. :wink: Neprovedl tak ale veřejně, nýbrž soukromě mailem, kterým dostal rozsáhlý a obsáhlý popis kladenských keší včetně případných nepříjemných nástrah. Už ani mapu nepotřebuju, mám perfektní itinerář :smiley:

Takže ještě jednou děkuju všem, zvlášť Toniczech si zaslouží zlatého bludišťáka. Téma nechám ještě otevřené pro případ, že by měl někdo ještě nějaký tip nebo jako poselství příštím generacím. :wink:

Tak tak, rád jsem poradil. Nicméně je tu dvojí caveat:

1. Neměj přehnaná očekávání. Já mluvím o Kladně s láskou protože jsem se tu narodil, ale z pohledu nezaujaté veřejnosti jsou tu určitě atraktivnější města. :slight_smile:
  2. To, co jsem t veřejně i soukromě napsal, bylo šité na míru konkrétní situaci. Geoprohlídka města ve dvou třech hodinách je nutně těžký kompromis - pokud budeš mít na Kladno a okolí celý den, pak určitě vedle vlastního centra doporučuju vycházku v zázemí města severním až severozápadním směrem na Vinařickou horu (Inside of Volcano, Uprchlík aj.), Mayrovka, Vykoupení z věznice Shawshank, Dub na Beraníku aj., část Jonatanovy série v lese mezi Rozdělovem a Libušínem, Kostel sv. Václava, Skyscrapers I love you…).

jj, ten Upchlik http://coord.info/GC2187Z je skvelej, ale chce to na nej mit cas…