Ahoj,
v září se chystáme na Šumavu. Dlouhé procházky a při tom potkat nějakou krabičku. Kdo prosím ví o nějakých pěkných kouscích, ale třeba jen o pěkné cestě, kde se dá nějaká potkat, prosím poraďte.
Pro přesnost, jedná se o pěší tůry se psem. Tedy žádné cache ve městě nebo podél silnice.
Tyhle dvě jsme zvládli během jednoho (delšího) výletu. Hlavně u té druhé se nám moc líbilo!
[cache]GCKHXP[/cache]
[cache]GCWK7F[/cache]
Tahle je sice poblíž silnice, ale i u krásného rašeliniště [cache]GCXHBE[/cache]
GCKHXP Meridian je hlavně hezký a dlouhý výšlap,my šli z Prášil,přes Prášilské jezero(mooc pěkné).
Jinak pěkné jsou kešky ze série Klostermannova cesta.Hezká procházka s pesanem by mohla být z Javorníku nahoru k rozhledně,cestou sesbírat indicie,finálka [cache]GC13EFF[/cache]
je pěkně schovaná a pak dál na Královský kámen [cache]GC13F4T[/cache] ,taky pěkné místo a uložená keška a potom to obejít okolo kopce zpět.Pěkné výhledy jak cestou,tak z rozhledny.
Docela hezké kešky jsou na Svatoboru u Sušice,krásné výhledy,rozhledna a cenově i chuťově příjemná restaurace.
na poledniku je ta keska opravdu pekna, da se od ni i pekne vyfotit rozhledna, jenom bych si dala pozor na lidi, v blizkosti vede cesticka, ktera provadi po skodach po radeni Kyrila a lidi docela divne koukaj, a taky bacha na ten drat ostnatej, neni moc videt
kes na javorniku je taky na peknym miste, z rozhledny je videt snad po cely sumave, jenom se musi vyslapat tech necelejch 200 schodu nahoru:)kes neni od rozhledny moc daleko, ale gps moc nepomuze, diky stromum je tam spatny zamereni, takze se musi pouzit hint:)
jinak pekna keska je taky [cache]GCR6R1[/cache], ten vyhled na Javornik a Čábuze je nadhernej, dalsi krasna je [cache]GC1TZ8Y[/cache] nedaleko kaplicky, ktera je hezky opravena a vede od ni krizova cesta, je to dohromady nadhera:)
Když na Šumavu, tak určitě na Letterbox Šumavskými hvozdy ([cache]GC1JM9Y[/cache]). Sám se na něj chystám v září vyrazit. Podle povídání lidí, kteří na něm již byli, je to úplně skvélá keš.
pěkné keše jsou v okolí Borové Lady a Kvildy, např. Prameny Vltavy, Alpská vyhlídka, pramen Volynky, Knížecí Pláně, Bučina, i výše vzpomínaný Poledník a Oblík, ten je dosažitelný ze Srní či z Modravy. Ale pokud se nebojíte delší trasy (okolo25km) pak z Modravy na jih na Březník a dále po nové poznávací trase na hraniční přechod a na keš Luzný [cache]GC16TV2[/cache]. V září 2006 jsem zde viděl nádherně Alpy,to jsem ale ještě nechodil po keších. No a jedna hodně náročná je u Lipna [cache]GC1DTRF[/cache]
Zdravim.
Podivej se na muj profil.
Stravil jsem v Zelezne Rude 11 dni a bylo tam nadherne. Byl jsem na kole i pesky. Muzu poslat i zaznamy pochodu jako gpx s kesemi po ceste.
pan_eL
Před 10dny jsem se vrátil, bylo to super, doporučuji navštívit a pak zalogovat Cikánskou slať, Chalupskou a ostatní též. Jee super keš Černý vlk , ale počítá se pro cyklo kačery. Pěšky je dost dlouhá - 26 km. JinAK ZE sRNÍ se dá také během cesty např. na pramen Vltavy ( keš) jet okolo kanálu ( multina a hauswaldská kaple-klasika), na Modravě jsou asi 3 keše, na Březníku, Je toho dost, doporučuji i občersvení ve Kvildě v pekárně - hospodě, mají super nabídku.:D:D:D[color=brown][/color]:D:D:D
Na Šumavě nejde snad ani udělat chybu kdekoliv. Šumava je krásná vždy a všude. Osobně bych doporučil oblast okolo Srní, Modrava, Březník, a nebo okolo některých ledovcových jezer, třeba takový výlet z Nové Pece vlakem do Nového údolí, pak přes Třístoličník a Trojmeznou horu na Plechý a kolem Plešného jezera třeba zase zpátky do Nové pece. Tam je krásně, jen je to hřebenovka a chce to chytnout prima počasí. No a pak třeba některé z osvědčených Melmanovek, třeba Jezerní slať 6idovský hřbitov ve Volarech (krásná je i blízká keška Volary), u Lipna je krásný výstup a rozhled z keše Frymburk, trochu níže pak Cikánský hrad a keše okolo Čertových proudů a Čertových kamenů.