No ono je to s Mapsource a novými modely GPSek trochu složitější a mám pocit že zrovna waypointy jsou jedna z věcí, se kterou si Mapsource takhle napřímo neporadí. (Druhá je nahrávání víc různě pojmenovaných mapsetů.)
Buď otevřít jako GPX z filesystému GPSky nebo přejít na Basecamp.
Pokud jsi dostal kartu i s mapou a ne i na CD, máš asi smůlu. Ta mapa bývá zamčena na konkrétní kartu. Ale mohl by pomoci servis, někde psali, že obnovují za servisní poplatek. Pokud máš i na CD, zaregistruj si ji u Garmina a odtud si ji přes Mapsource nebo basecamp nahraješ. Ale bude zamčena ne na konkrétní kartu, ale na konkrétní přístroj.
Existuje este moznost - MoZiGo. Specialne za tymto ucelom som uz davnejsie vytvoril do mozigo funkciu, ktora stiahne vsetky wpt a spoji ich s trackami a cez jeden subor ich odosle do Mapsource kde su vzapati otvorene tak ako keby to bol stary GPSmap60.
Postup:
1.Na hlavnej stranke zalozka "Rychle buttony"
2.Button Import z Garmina->obrazovka "Import z Garmina"
3.Nacitaj waypointy do listboxu - toto sa podari len ak je garmin pripojeny cez USB a hlasi sa ako disk
4.Button :Waypointy+Stopy->gpx->Mapsource
Ak je zadana cesta k Mapsource tak je MS otvoreny s tym, ze su nahrate aj wpt aj tracky.
alkes: on v puvodnim dotazu resil jak dostat kese do GPS a pak ty WP co si sam vytvoril…ze nejdou v MS videt kese uz vim davno, myslim ale ze BaseCampu to videt jde, ale nejsem si tim jista…o konci podpory MS vim
Pro všechny,kdo mě nepochopili a oprávněně rozcupovali: reagoval jsem na nick jménem hauskaa a nikoliv na původní příspěvek.
Ten naopak považuji za dobrý a potřebný.
Nebudu zakládat nové téma a zeptám se tady.. GPSku novou nemám - mám Oregon 300, ale po celou dobu mi je záhadou jedna věc - a to soubory Temp a Current … Nevím, jestli je ten dotaz úplně srozumitelný, ae doufám, že si toho někdo také všiml a třeba to někdo i vyřešil..
Všimla jsem si, že když nahraju do GPS krabičky přes GeoGeot, všechny WPTs se objeví v "Current". Když ukládám body ručně (třeba v terénu), mám pocit, že se ukládají do obojího (jak do Current, tak do Temp).. Každopádně když je mažu (v GPS v terénu), smažou se vždycky jen z jednoho.. a i když GPS chvíli říká, že tam ten bod není, nakonec tam většinou je..
Takže když se jednou za čas rozhodnu promazat GPS, musím si stahnout Temp i Current, dát je v MapSource dohromady a vymazat všechny vlaječky a parkoviště a z ručně zadaných finálek smazat ty, které už nepotřebuju..
A teď: jaký je ten jednodušší způsob?
Pomooooooc!! Dala jsem si pod strom Dakotu 20 a stáhla LOC soubor dle návodu, dala ho do složky GPX a …nic! Složka s poklady stále prázdná.. Dále mě trošku překvapilo, že GPX má 2 podsložky, zkoušela jsem to dávat i do nich, ale kde nic, tu nic..Co s tím?
Musíš ten Loc nejprve převést na GPX (jedná se o různé formáty souborů). Třeba pomocí Mapsource, GPSBabel nebo něčeho jiného.
Podsložky řešit nemusíš. V archive jsou archivovavé prošlé trasy, v Current vlastně pořádně nevím. Waypointy stačí mít přímo ve složce GPX.
Ještě jsem to teď pro jistotu vyzkoušel se svojí šedesátdvojkou a pokud není problém někde mezi židlí a klávesnicí (což samozřejmě není vyloučeno ), tak to opravdu loc soubory nenačítá.