Ahoj, připravuji takové eventové povídání s jedním cestovatelem, který strávil měsíc ve Vietnamu. A pro větší autenticitu mě napadlo to uspořádat rovnou v jedné z těch lepších vietnamských restauraci, kde by jste kromě absolvování přednášky mohli i vyzkoušet nějakou vietnamskou specialitu. Tak jsem se chtěl zeptat, zdali by o toto spojení (přednáška + jídlo) byl zájem. Či dokonce jestli by byl zájem o ochutnávkové meny, tři menší chody za slušnou cenu.
Pokud by byl event v nějaký rozumný čas (nejsem z Prahy) a ta "specialita" by nebyl Bobík, tak bych určitě na přednášku dorazil ![]()
Určitě bych měl zájem se zúčastnit, dobrej nápad.
dá se zamluvit místečko na takovém eventu předem?
zájem určitě je..
Bóbika
To by se mi líbilo.
Vzhledem k tomu že mě Vietnam a Vietnamci sami zajímají i z profesního hlediska, tak jsem naprosto pro. Je to super nápad to propojení, některá jídla slaná i sladká jsem měla možnost ochutnat - jídla domácí ne v restauraci a bylo to velmi zajímavé. Doufám, že bude termín kdy budu mít volno a že už nebude stop stav…
Prisel bych velmi rad, fajn napad.
Up.
Rád bych přišel, loni jsem měl to štěstí a v jižním Vietnamu jsem strávil 3 týdny na kole a dodnes na to vzpomínám. Jejich kuchyně byla výborná, kromě Pho-Bun-Com jsme museli vyzkoušet i různé specialitky ![]()
Jen mě kamarádka varovala, abych na eventu nevyrušoval a nechtěl ukazovat svoje fotky ![]()
Těžký život organizátora eventu:

Právě jsem ve stavu, kdy mezi zkouškovým hledám nějakou vhodnou restauraci. (Jenom aby jste věděli, že myšlenka nezapadla.)
Edit.: Jinak sladkokyselá omáčka je geniální vynález. ![]()
Pak ještě napiš co mají kde dobrýho, ať víme kam v Praze zajít
Jidlo a cestovani po mape - no to jsem cela ja
Doufam, ze mi event neutece ![]()
Ty darebáku, takhle mi dělat chutě už předem! Zorganizuj, zařiď, objednej a v přiměřeném předstihu napiš, co kdy kde a co mají nejlepšího na menu.
A máš to. ![]()
Dobré vietnamské bistro je hned za Florencí za viaduktem směrem do Karlína. Jídla tam dělají přesně taková, jako ve Vietnamu.
No nejstylovejsi by bylo vyuzit prazske trznice SAPA a tamnich gastronomickych (a mnohdy pry skoro jako primo ve vetnamu) zarizeni. Ale nevim jaka tam bude dohoda --zda primo s nejakym restauraterem ci se obratit o souhlas a tak vubec na vedeni trznice
podle mě tohle asi nebude průchodné… na základě nějakých zkušeností z minulého zaměstnání bych si tipnul, že s tím nebudou souhlasit… na Sapě mají takovou svojí komunitu a moc si mezi sebe nikoho nepouští (samozřejmě kromě lidí, co si jdou koupit nějaké to zboží)… ale už je to pár let, třeba nastala změna… a můžu potvrdit, cítil jsem se tam jako v jiné zemi, takže prostředí rozhodně autentické ![]()