Dotazník o GC - vyhodnocení - seznam přání ;)

Za měsíc tu máme Vánoce a tak si zde dovolím publikovat, pochopitelně s dostatečným předstihem ;), přání ostatních geokolegů, která uvedli v dotazníku na otázku, co by rádi v GC změnili nebo zlepšili. Určitě stojí za povšimnutí, že některá přání se opakují.

Než tedy vyrazíte do terénu lovit, nebo se rozhodnete sami keš založit, nebo se jakkoliv v GC angažovat, zkuste nejdřív mrknout do tohoto seznamu. Vždyť i radost druhých může být i Vaší radostí.

Budu za optimistu, třeba se některá přání vyplní :slight_smile:

aby se kaceri chovali jako lidi a ne jako prasata, nejen pri odlovu kesi a to i mezi sebou, vcetne diskusí na forech
aby kese zakladali kaceri s prislusnymi znalostmi a zkusenostmi
aby TB. GC brali kaceri, kteri kesuji pravidelne (mam nekolik tra
a´t každý geokešer používá hlavu a cit u hry
aby bylo mezi kačery míň šťouralů.
aby geocacheři trochu víc mysleli na to, jak to po nich bude vypadat, jak místo uložení keše, tak samotná keš
aby kaceri zacali vice myslet i na neco jineho nez na sebe
aby kačeři byli pokornější k přírodě, ostatním a ke keškám
aby kešeři začali více přemýšlet
aby nevznikaly hloupé keše bez nápadu tzv keš pro keša je jedno jaká D/T.
aby sa nestracali TB a GC - osveta kačerov co sa má a co nie.
aby se kačeři chovali k nalezené keši jako k vlastní (co se týká péče o ni).
aby se kačeři chovali k nalezenýcm keším jako k vlastním
aby se keše nedávaly do igelitových pytlů!!!
aby se nevykrádaly keše, neztrácely TB a GC a abychom se mezi sebou zbytečně nehádali. :slight_smile:
aby se nezakládaly zbytečné keše na každém rohu, a taky aby byla možnost založit vlastní keš jen po odlovení třeba 100 jiných
aby se neztrácely GC a TB
aby se zlepšil obsah krabiček :smiley:
aby tolik autorů neodpadalo a nenechávalo bezprizorní krabky.
aby u toho lidi mysleli a taky, aby to byla furt jen hra
aby ubylo kesi typu "U popelnice 2" atp.
Aby z kesi nemizel obsah - TB, GC, ale i normalni predmety k obchodu
aby zakladatelé řádně zvážili, zda keš není úplně zbytečná, na nevhodném místě, zda mají mikro a nano vůbec smysl
aby zmizeli "keš pro keš", jen abych měl taky něco založeného. Vystřelit na měsíc ty kešery, co jen vyzvídají souřadnice a sami nic nevyluští.
asi méně nic neříkajících krabiček na nic neříkajícím (místy až hnusném místě) od kačerů začátečníků
Asi míň dnešní masovosti (řekl začátečník:-) ne já myslím že to zatím ještě jde a může být mnohem hůř, takže by stačili jen rozumnější cacheři..
asi nic
ať je to baví a nejen o sbírání bodů
bezpecnejsi kesky, mene kradezi trackable
bezpecnost kesek, jistota ze nebudou odcizeny ci zniceny
co nejmin filmovek ve mestech na nezajimavejch mistech
čistotu krabiček
čo najviac šikovných ownerov = kvalitné kešky a vzor pre ostatných
dát přednost kvalitě nad kvantitou, tzn radši méně krabiček, ale hezky a nápaditě provedených a pokud možno na zajímavých místech
dělat raději keší méně, ale kvalitní a zvýšit kvalitu jejího obsahu, aby se dalo i něco směňovat (za současného stavu je to bludný kruh, kdy se člověku ani začít nechce, když vidí ten "binec")
eliminace hloupých lidí
Elitářství. Já jsem kačer s xy nálezy a ti co mají "jen xy" tak nejsou kačeři. No a mudlové mi nesahají ani pod kotníky.
Fair trade
férová výměna CWG
férovější výměny
Férovost a dodržování pravidel
geocaching :slight_smile:
hezčí kačerky
hezké kešky
hezké krabičky
Hmm, hodilo by se více Wherigo
hodně pěkných a zajímavých krabiček bez mudlů
chovani kaceru - slusnost,cestnost a ohleduplnost - jak pri loveni, trade, tak i ziskavani finalovek
chování kačerů ke keším, které nejsou jejich
chování lidí k přírodě a svému okolí - nechápu "odkládání" čehokoli kamkoli
Chování účastníků
chovejte se jako lidi
Chtěl bych, aby krabičky byly ukládány co nejčistěji
já jsem spokojená kačerka
Jako v celém životě, aby lidi měli nějakou úroveň. Tím nemyslím nízkou :slight_smile:
Je radost najít čistou uklizenou keš s hezkými věcmi k výměně v přírodě. Takže: víc takových! Míň ušmudlaných kešek v Praze naplněných salátovými logy.
jsem relativně spokojen
jsem spokojen
kačeři typu přijdu a odlovím, přičemž mě nezajímá, jak keš bude vypadat po mě. A vykradači keší, kteří si odnášejí vše od logbooku, prez orezavatka, po tužky atd… :slight_smile:
Kdyby si lidi víc hleděli svého (způsobu lovu a údržby keší - k všeobecné spokojenosti) a méně řešili, jak to mají dělat ostatní.
konec flashmob eventum
kvalita keší
kvalita nad kvantitou
kvalita úkrytů a jejich nápaditost
kvalitnější kešky
lepsi signal v lese :))
lepší chování ostatních kačerů k přírodě i keším (fair trade, poctivé schovávání, úklid v okolí)
lepší přístup kačerů - k přírodě, keškám a sobě navzájem
lidska bezohlednost
méně "zbytečných" keší…powertaily…
méně automobilových lovců …
Méně debilních nováčků, kteří si ani neumí přečíst pravidla, méně debilních "zasloužilých" kačerů, kteří si myslí že když to hrají pět let, tak mají vždycky pravdu.
méně hádek o suché z nosu, více poučených a férových káčerů
Méně keců, více činů.
Méně krabiček - tzn. nemusí zakládat každý, kdo loví. Ale když už někdo něco založí, ať se o to proboha stará.
méně kvantity, více kvality
mene medializace:
méně mediální publicity, více utajení, konspirace, ne spolupráce s MÚ, CHKO, apod.
mene mestskych filmovek na fujtajbl mistech :smiley:
méně mikro
Méně mysterek "co asi má autr na mysli", víc tradiček co má smysl a nejsou jen pro založení.
Méně mysterek, méně PT, méně keší na hnusných místech ve městech, bez nápadu či bez pěkného místa, kterému by tyto kešky byly věnovány
mene mystery cachi
Mene nesmyslnych geocachi bez zajimaveho zazitku a naopak vice tech, ktere ukazuji nejake zajimave misto.
méně nových kešek tzv. dík za bodovek… (pařez, keška, díky, další) - v dnešní době, kdy je většina zajímavých lokací již "osazená" keškou ocením nápad před bodem (nepočítám zajímavá místa s obyčejnou keškou, to uznávám a mám rád)…
mene popularizace
Méně přebytečných a neudržovaných keší na nesmyslných místech
mene publicity
menší masovost
menší medializace
menší mediální zájem -> míň kačerů -> míň kešek o ničem
míň díkzabodovek
míň lovců bodů, vyčištění mapy od kešek co jsou absolutně zcestné
min mysterek o nicem, vice tradicek na hezkych mistech
momentálně mě nic nenapadá
možnost založit keš až po odlovu 100 cizých, za každých 100 dalších možnost založit keš, zásadní omezení powertrailu,
na forech se nehadat o kazdem prdu.
nadutost některých nadkačerů
naočkovat mnoha kačerům férovost, ohleduplnost a zodpovědnost
Něco jako "světový mír", tedy nemožné a to vyčištění prokazatelně zbytečných a nekvalitních keší, ale kdo by to posuzoval? A taky aby lidi nebyli svině ve všech rovinách (zloději, ničitelé, nepřející… apod), což je stejně nereálné.
několikrát se nám stalo, že keš byla na zcela "obyčejném" místě, založená nejspíš jen jako bod pro ownera, která ostatním nic nedá, neukáže, neřekne. Pokud by byla možnost keše hodnotit a ev. při určitém množství negativních ohlasů ji zrušit.
nenicit pri hledani okoli kese a prirodu vubec
Nepřestává mi fascinovat, co se občas objeví na geocaching.cz sice se člověk dost často pobaví nad lidskou blbostí, ale nemuselo by se to tak přehánět + rozhodně mi vadí často ventilované nepřátelství vůči reviewerům - to by se rozhodně mělo změnit
nevím
nevím, jsem s úrovní českého GC spokojen
nevim, jsem spokojena
Nevím. Ale chybí mě lepší informovanost o eventech a nových keších
nevím. Snad jen méně filmovek plných zmuchlaného papíru.
Nevím. V porovnání s jinými zeměmi je v ČR geocaching va vysoké úrovni.
Nezakládat kešky o ničem
nezakladat zbytecne kese
nic
nic mě nenapadá
nic mě nenapadá, ale to neznmená, že se něco zlepšit nedá
nic zásadního
Nikdo ať neodejde s prázdnou! :slight_smile:
no jo… to je otazka co… esli nezakladat kese u benzinek, skol a podobne… bod je ale bod… ,)
nove cleny jen na doporuceni stavajiciho clena.
obsah krabiček - aby byl zajímavější
ohleduplnost k praci jinych
omezil bych zakladani kesi o nicem, bohuzel je hodne mladych kaceru touzicich mit vlastni kes a vetsinou za mnoho nestoji, obcas se vypracuji a zlepsuji kvalitu, bohuzel jich neni mnoho
Poctivé odlovy keší (samostatné luštění mysterek, multin), fair-trade.
poctivost
polovinu kačeru poslat doživitne na Slovensko
Popis samotných schránek. Včetně názvu keše, GC kodu a datumu založení.
prali bychom si, aby owneri zakladali krasne kese s obsaznym listingem na zajimavych mistech,-), nekdy je mene vice
první založení po 50 nálezech
Přál bych geocachingu méně posedlosti statistikami a ikonkami, a naopak víc srdce a hravosti.
Přál bych si aby nebyli ničitelé keší.
Přála bych si kešky "jen" na zajímavých, nebo alespoň čistých místech a ne za každou cenu aby byla micro, když jde dát o 3 metry dál normální krabička :slight_smile:
Přálbych si smysluplné hezké keše na slušných mýstech. Každá benzina nemusí mít svoji keš.Keš pro keš se mi nelíbí.
Přáli bychom si více slušných kačerů, kteří ctí pravidla a smysl této hry, a méně "bodovačů", kteří tuto hru degradují jen na honbu za body.
přání méně vykradačů kešek a TB/GC v nich
Přísnější schvalování (celková úroveň), pečlivější údržba kvalitních
raději méně, ale kvalitnější keše
Shrnu to větou: Byl bych rád, kdyby se přestaly vyskytovat keše "díky za bod" a GC splnoval svou puvodni myslenku.
sjednocení názorů reviewerů a snížení mediální propagace
slepý hon za body, neustále flame kvůli blbostem
slusnost lidi mezi sebou.
slušné jednání a vzájemné vztahy
slušnost a zravý rozum
spokojenost
Tak jako sorry, ale jsem ze Slezska , takže mě nějaká morava ani zasrané čechy nezajímají. Tohle je dost hnusná otázka.
To je jako si přát celosvětový mír :), ale gc by určitě pomohlo zvýšení kvality keší a obsahu i na úkor množství, ale to je o lidech takže viz začátek.
tolerance a trpelivost mezi kacery
Trochu méně mystery keší
udělat pěknou keš
Ulehčit boj s nováčky
umístění kešek
umožnění zakládání extrémních keší i na místech, kde to kvůli pravidlům v současnosti není možné (přestože obyčejné mikrovky se na stejných místech porušujících pravidla zakládat smějí).
úplně by stačilo to základní pro každou hru = dodržování pravidel a respekt k ostatním hráčům
úroveň krabiček
uroven nekterych diskuzi na gc.cz
vadí mi většina nesmyslných mysterek, ale k odlovu je keší furt dost, takže mě to zas tolik nepálí
vetší kreativita ownerů
Větší pečlivost autorů o údržbu, nevykašlání se na gc po 2 mesících a 3 založených keškách
větší pravomoc reviewerů nepoblikovat SHIT krabky nováčků bez listingu, bez obsahu…
větší úctu k těm co dělají něco pro ostatní ve svém volnu a zadarmo
Víc hezkých, čistých keší v přírodě, víc ohleduplných kačerů a míň ownerů špatných keší :))
víc pěkných krabiček, méně zaokapovek
víc poctivých kačerů
vic vetsich krabic, klidne hluboko v lese, min silenejch mysterek
Více kačerů dodržujících Fair trade a méně vykradačů CWG a keší obecně
Více keší i v menších městech a jejich okolí
více keší v přírodě
více keší v přírodě, více vtipných keší
více keší!
více pěkně provedených keší na zajímavých míste ch a méně mikrošek za okapem
Více T5 ,)
vrátit staré časy a tím odstranit některé nováčky
vše není jenom o bodech
výměna reviewrů za někoho s rozumem
z geocachingu se stává honba za body za každou cenu někteří FTFkaři by měli víc používat hlavu protože svým chováním škodí ostatním
Zakládání hezkých a nových keší :slight_smile:
Zakládání nových keší nováčky. Najdou se i povedené a vymakané, ale minimálně z poloviny keše o ničem.
zakládat hezké keše (hezké místo, zajímavý nápad a pod.), dost bylo pohozených micro keší u kanálů navíc s listingem úplně o ničem.
zamezit kradení TB a GC (něco jsem napsat musel)
zbavit se neustálejch rejpalů na foru, ownerů, co kašlou na svoje keše a kačerů co keše ničí nebo logují i když není kam
Zlepšit chování kačerů ke keším.
zlepšit některých hráčů chování ke keškám, z čehož by plynul také lepší stav keší
zlikvidovat mudly (zloděje)
Zpřísnění komerčního zakládání keší, více kačerů "srdcařů"
zrusit komercni kese na objednavku.
zrušení mysterek
Zrušit honiče bodů a podvodníky při logování
zrušit powertraily, zrušit většinu městských keší, vyrazit z geocachingu blbce jako je Tiskař94, WAW, Satan a podobní, dát možnost ignorace nicků na gc.cz, omezit prodej GPSek, aby ji neměl každý debil
zvětšil bych minimální vzdálenost dvou keší na 1km
Zvysit kvalitu obsahu kesi (pekny logbook), jejich celkoveho stavu a ulozeni.

Tak to by bylo, hlasy těch co si nic nepřáli nebo by nic změnit nechtěli jsem nepromazával, budiž jim jejich spokojenost přána.
:slight_smile:

Našel jsem svoje přání JEŽÍŠKU PROSÍÍÍÍÍM.:wink:

Hlásím se k: Méně keců, více činů. :slight_smile: Myslel jsem, že to neobjevím, ale povedlo se …

v půlce jsem ztratil ehm jak se tomu říka:)) B)

Jsou tu vsak i prani, ktera si odporuji. To bude tezke…

Tak mě nejvíc dostala tahle reakce:

Tak jako sorry, ale jsem ze Slezska , takže mě nějaká morava ani zasrané čechy nezajímají. Tohle je dost hnusná otázka.

:smiley: :smiley: