to jsem mínil trochu v nadsázce (a tento bonmot nebyl z mé hlavy a zdaleka se netýká všech významných vědců a vynálezců).
A co se týče neurvalosti některých diskutujících - ve škole se do žáků sice hustí ledacos, ale nikdo je neučí pravidlům správné diskuse, argumentaci, taktice přesvědčování "protivníka" apod. Kdo neumí přesvědčivě argumentovat, tak se - pokud mu chybí základy slušného chování - uchyluje k hulvátství včetně napadání osoby "soupeře" místo kritiky jeho názorů. A pokud někomu jinému slušnost nechybí, tak často bývá raději zticha z obavy, aby "neprohrál".
Asi jsem se spatne vyjadril v otazce, ale myslim, ze vetsina inteligentnich lidi to pochopila…proto jsem tam dal na vyber vice moznosti, to znamena, ze si uvedomuji, ze i ZTP (zdravotne telesne postizeny = ti co dostavaji prispevky od statu) muze pracovat. Cekal jsem nejake rypaly, ale nekteri mna fakt dostavaji, byl bych radsi, kdyby mi nekdo napsal co bych k tomu mohl dodat, nebo co by ho stastisticky zajimalo nez ze nejakou otazku/odpoved jsem (pro ty hloupejsi) polozil jinak nez jak by to vetsina lidi pochopila. Dekuji za dalsi pro mne dulezite a pouzitelne pripominky Nejsem ve statistikach nejak zbehly, ale rekl bych, ze 99% (tech normalnich) to odklikaji, protoze v tom vidi jasne otazky a odpovedi a to zbyle 1% to sice odklikaji, ale jeste to jednou projdou a dumaji, nad tim, kde autor mohl udelat chybu, nebo kde se presne nevyjadril (mezi ty patri hlavne ti ZTP :-D).
No, tak například: když je někdo zaměstnanej, NEJSOU možnosti jen "v soukromé firmě" a "státní zaměstnanec". Já nejsem ani jedno z toho. A konkrétně ti to vypisovat nehodlám.
Jen komentar - ZTP NEZNAMENA PRISPEVEK OD STATU, to se skarede pletes, a muzes tim nektere lidi i urazit. Jsou lide, kteri maji ZTP a, abych citoval, "protoze jsou blbi a pracuji", nemaji od statu ani korunu. Chce to lepe volit slova…
Jen tak namátkou, co mě napadá: člověk může být zaměstnancem nějaké neziskovky, politické strany, zájmové organizace, církve… prostě je toho spoustu. Už jsem ti jednou psala, že bys měl dát jednoduše možnost "jiné" s dobrovolným políčkem, kde by ti lidi sali, co konkrétně. Protože všechny možnosti do kolonek nikdy nedotaneš.
přesně jak je napsáno výše ZTP mám, ale jsem rád že můžu pracovat a žádný příspěvěk jsem od státu neviděl nikdy.. nebudeme rozebírat že ZTP jako takové je vlastně systémem slev a to by se dalo brát jako "nepřímý příspěvěk"
ale pokud to půjde dál jak to jde bude za chvíli ZTP jen na to aby sis mohl sednou v tramvaji..
já sem jen přemýšlel zda by nebylo vohndnější tam dát invalidní důchod (celý částečný) ale to Ti zase nebude vypovídat procento hendikopovaných protže např. ZTP mám ale důchod ne, a jde to i naopak.. důchod ano - ZTP ne