Dovolenost vedlejších podmínek pro platnost logu?

Ahoj,
plánuji založení vlastní keše - a protože chci, aby kačery trochu pobavila a současně nechci ani díkyzabodovku, ani mysterku, jejíž řešení si vyžádá půl roku luštění (možná jsem blbej, ale některé mysterky mi tak připadají), uvažuji o podmínce pro uznání logu nechat se vyfotit na určitém místě nebo v určité situaci. Bude to souviset s tématem, jemuž má být keš věnovaná, nyní neprozradím.
Je to v souladu s pravidly? Challenge to nebude, protože bude normálně potřeba najít keš a logovat. Neviděl jsem v pravidlech ustanovení, které by to výslovně řešilo, ale předpokládám, že je to dovolené, je to tak?
Díky!

Jedinou podmínkou k zalogování keše je zápis v logbooku, takže nic dalšího nemůžeš vyžadovat (maximálně jako dobrovolnou podmínku).

Konkrétně v guidelines:

Bohužel už ne, viz ALR. http://wiki.geocaching.cz/wiki/Mystery_Cache
PS: než jsem nadatloval těch pár písmenek, už byli dva rychlejší :slight_smile:

Díky, hledal jsem v pravidlech na špatném místě.
OK, bude to dobrovolné. :wink:
JV

Mám částečně související dotaz: zápis = jistě zapsání nicku. Je podmínkou zapsat datum? Hledal jsem odpověď, ale nenašel. Díky

Zápis ve fyzickém logbooku je platný i bez data, nicméně je dobrým zvykem to datum psát.

A fajn je psát i čas, kačer je někdy překvapen, o kolik málo minut se s někým minul. :)

Přesně kvůli podobným keším byly povinné podmínky zrušeny (nic proti zakladateli vlákna), ale občas owneři požadovali třeba fotku v koupací čepici nebo absolvování trasy pouze v prostěradle (keš v Českém ráji, ze které je konečně tradička). Jelikož ty podmínky začaly být čím dál nesmyslnější, stejně jako některé nově vznikající challenge, GS je zrušil a již je nelze ani zpětně vyžadovat.

Do určité míry je dobře, že podmínky byly zrušeny (jak dává k příkladu kolega NOVOM).... napadá mne jedna věc, která tímto do určité míry utrpěla. u některých earth kešek je možno najít odpovědi pomocí googlu. podmínění fotkou se owner pojistil, že zde dotyčný kačer byl. osobně, mě se eart kešky typu pojďte se podívat na pěkné místo (lom, vyvřeliny.....), napište mi vznik např. rezervace a pošlete mi fotku líbí.

A fajn je psát i čas, kačer je někdy překvapen, o kolik málo minut se s někým minul. :)

JJ. v sobotu jsme lovili kes, kterou jsme logovali v 15.50. Predchozi log byl v 16.00. Cekali jsme tedy az do 16.02, ale nikdo neprisel :)

Předchozí kačer měl už přepnuto na letní čas.  ;)

U mikrokeší nebo dokonce nanokeší ani čas napsat není někdy kam. Záleží na velikosti logbuku. Osobně se vždy snažím psát datum i čas, ale ne vždy to jde. Někdy když logbuk dostatečně velký píšu do něj i krátký komentář. 

Přesně kvůli podobným keším byly povinné podmínky zrušeny (nic proti zakladateli vlákna), ale občas owneři požadovali třeba fotku v koupací čepici nebo absolvování trasy pouze v prostěradle (keš v Českém ráji, ze které je konečně tradička). Jelikož ty podmínky začaly být čím dál nesmyslnější, stejně jako některé nově vznikající challenge, GS je zrušil a již je nelze ani zpětně vyžadovat.

Já si naopak myslím, že je to velká škoda, že to zrušili.

Tak dlouho to budou zjednodušovat a ulehčovat, až bude fakt možný logovat z kanape. :wacko:

reagujete na tři roky staré příspěvky...

Já si naopak myslím, že je to velká škoda, že to zrušili.

Tak dlouho to budou zjednodušovat a ulehčovat, až bude fakt možný logovat z kanape. :wacko:

Bohužel někteří tak už činí. Využívají toho, když v logu na webu, někdo zmíní ztracený logbook.

Já myslím, že spíš na příspěvek co napsal lumavo 3.března ;)

Bohužel někteří tak už činí. Využívají toho, když v logu na webu, někdo zmíní ztracený logbook.

Co z toho ale ten dotyčný honibod může mít? V hospodě mu za to nenalejou, prachy nepřiletí, a ani žádný orgán mu nepovyroste.

V hospodě mu za to nenalejou, prachy nepřiletí, a ani žádný orgán mu nepovyroste.

A máš to vyzkoušené (nejlépe ve všech bodech)?   :)

Asi na tech bodech nejak zalezi, jinak by se tady porad tolik lidi nerozcilovalo, ze nekdo ziskal bod zadarmo (treba z gauce).

Třeba někomu záleží na tom, aby se to hrálo fér... když už to je hra.

Vám nevadí, když při Člověče, nezlob se kámoš posune o víc než hodil?