Asi to ve fóru jistě je, hledal jsem dlouho, ale našel jsem plno verzí… Jak nejlépe nahrát kešky do Legenda? Mám ho od MF s mapama TOPO 50. Rád bych si tam samo nahrál co nejvíce kešek (informace o keškách předpokládám moc nejdou). Asi je to amatérský dotaz, ale nevíte někdo o nějakých stránkách, kde je návod jak nahrávat do legenda? Díky:|
Pokud ho máš i s mapama na CD, tak máš i program Mapsource. Ten kromě nahrávání map slouží i k nahrávání waypointů a tras.
Máš v podstatě dvě možnosti. Buď náhrát cache jako wayapointy. Výhodou je, že se dají jednoduše editovat a mazat kdykoliv i v GPS a dají se do ní zadávat i ručně. Nevýhodou je, že pamět přístroje je omezená a WP se do ní vejde jen 1000. Nahrávat se dá také programy EasyGPS, OZIExplorer a mnoha dalšími.
Druhou možností je nahrát databázi cachí do GPS jako POI (points of interest). U starého Legenda to jde jen v rámci mapy. Takže musíš nějakým prográmkem vytvořit průhlednou mapu, která obsahuje jen body s cachemi a následně ji nahrát do přístroje s mapami ostatními.
Podrobnější návod je zde Výroba vlastní průhledné mapy pro Garmin (GeoWikipedie)
díky moc.
Jen ne úplně zcela chápu, proč nezmiňuješ skrýšotlač, připadalo mi jednoduché si načíst v okolí nejbližší kešky a pak je nějak jen přehodit do GPS…
No to proto, že tvůj dotaz vyzněl jako, že se zaměřuje jen na "a pak je nějak přehodit do GPS…" ![]()
Pokud chceš získat databázi co nejvíc cachí, je nejlepší si pořídit Premium Membership a nechat si posílat pocket query (nejlepším teď myslím podle pravidel a neopruzující další uživatele důvody pro padání gc serverů, kdyby se toho náhodou někdo zas chtěl chytnout…)
Na přiměřené množství cachí v oblasti, kam se chystáš je ale myslím skrýšotlač ideální. I já ho používám. Na tahání např. celé republiky to ale fakt není.
zkus si jednotlive waypoity stahnout pomoci skrysotlace a vytvorit soubor GPX (pro e Trex) a pak si je pomoci EasyGPS pretahnout do GPS -takhle to delam a jde to v pohode akorat tim stravis trochu casu:D
skrýšotlač, najít si zájmové okolí, z něj vyklofat vybrané cache, dát export do GPX, tento soubor otevřít v Mapsource, přihodit mapy, a odpálit to komplet do GPS. Ideální B)
nebo…do stejného adresáře na svém pc stáhni LOC soubory kešek, co tě zajímaj, vytvoř GPX soubor pomocí LOCtoGPX (vlákno http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=5765), zpracuj přes MapSource a pošli do Legenda.