I když je mi předem jasný, jakej asi bude závěr tohodle threadu, tak mi to přecijen nedá a zeptám se.
Jakej máte názor na downtrade když někdo vezme z keše nějakou věc a vloží místo toho jen svůj CC často v podobě samolepky, nebo zalaminovaného obrázku, v lepším případě plastový nebo z moduritu či hlíny?
Měl jsem zatím pocit, že to je něco co cacher vkládá jako svou vizitku, že tu byl a že hodnota CC je v podstatě nulová. Přece nikdo nečeká, že to další cacheři budou brát s tím, že to zase jinde vloží.
Nepočítám CWG, který mají přecijen větší hodnotu (přinejmenším sběratelskou)
Osobně jsem z podobnýho počínání poměrně zklamanej obzvlášť když vám to lidi dělaj na vašich keškách.
Samolepka mi dost vadí, dělá to třeba Sahib-CZ, většinou tyhle věcičky dělají "reklamu" jejich autorovi, což znamená, že si je z té kešky už asi nikdo nevezme.
Jinak jsem se už setkal s tím, že někdo do každé kešky v Hornopožárských lesích dal svoji fotografii s telefonním číslem na druhé straně…
EDIT: teď si vzpomínám, že Bludička snad rozdává nějaké hliněné destičky, které vypadají docela k světu, skoro lépe, než CWG ![]()
Ozyvam se jako potrefena husa:-) proc by CC melo snizovat hodnotu cache?V cem je lepsi samolepka BMW, kterou jsem vyzvedl oproti CC?
Také nemám rád tuhle osobní reklamu… Ale samolepky v logbooku jsou fajn.
Souhlas, vizitky, zalaminovaný kartičky, projeté lítky na MHD nebo staré lístky do ZOO v keších nemám rád. Dle mého to degraduje obsah keše na smetiště. Ale je to dost o lokalitě. Třeba v Krušných horách mají keše velmi dobrou´obsahovou úroveň, zatímco v blízkém okolí Prahy je znát přímá úměra mezi snadnou dostupností a obsahem keše. Ale jsou samozřejmě i výjimky ![]()
Uz se to vicekrat nestane-stejne uz mi dosly:D
Proč hned downtrade? To přece záleží na tom, za co se mění. A to je obecný problém degradace obsahu.
My třeba rádi sbíráme osobní věcičky identifikující ostaní kačery.
Lamine.. tohle nebylo míněný zrovna proti tobě.![]()
Podle mne má samolepka BMW větší hodnotu než samolepka s logem kešera. Má prostě jakousi univerzálnější platnost. (Pro mne má tedy obojí hodnotu nulovou :-))
Ať si klidně kešeři dávají svá loga do kešek (některá jsou moc hezká a rád se na ně podívám), ale ne výměnou za jiné předměty výměny.
Ale já netvrdím, že by je tam lidi neměli dávat… jenom ať si za to nic neberou.. snižuje to obsahy kešek.
Mě osobně baví sledovat kdo jaký CC má a pokud je hezkej a třeba i materiálně hodnotnější, tak prosim.
Já také vkládám personal signature ale nikdy to neberu jako obchod (nic si za něj neberu) a názor že takové věci dělají z kešek smetiště nebudu nikomu vyvracet.
Dnes jsem se byl do kešky [cache]GC15CGN[/cache] podívat a musim říct, že kdyby měl každej svuj CC takovej jako máš ty, tak bych tohle vlákno nemusel zakládat. Ty jsi přesně ten případ, kdy by mi to vůbec nevadilo, že si za to něco vezmeš.![]()
Také se mi občas ty CC nelíbí, ale budiž, pokud je vlastník nemění za něco z obsahu cache. Ať si je tam vloží nad rámec směny.
Úplně je zakázat nemá cenu ani smysl - je pravda, že někdo CC sbírá (viděla jsem sbírky v několika fotogaleriích na webu i u zahraničních kačerů - ti dávají do keší např. zalaminované vizitky).
Stejně si nemohu pomoci a z cache některé v rámci CITO akce odnášíme..
No, nas celkem stve, kdyz si nekdo neco vezme z kese a vlozi tam nevzhledny CC. At si ho tam vlozi, nebo lepe, at jich da treba padesat do sve kese, ale proc menit. CC ma, myslim, osobni hodnotu, kdezto normalni trade veci v kesi maji obcas i nejakou hmotnou hodnotu cenu.. obcas .. ![]()
Takze tady stinujeme Shebi a nektere nevzhledne identifikatory, ktere jsou tam vickrat a jsou v kazde druhe kesi proste odnasime.
sice nevím, co zkratka CC znamená, ale pochopil jsem, že to je to smetí, které jsem o víkendu z jedné mé piksly vyházel. Další piksla bude ještě větší a do listingu půjde i seznam věcí, které tam nechci: kindervajíčka a věci z nich, cokoliv z papíru (samolepky, kapesníčky, jízdenky), hliněná kolečka se jménem návštěvníka, CWG o které většinou nikdo nestojí a nejspíš i paušálně vše, co je menší jak 5x5x5cm.
pokud vyhazujes i CWG (to ze o ne nestojis ty, neznamena ze i ostatni) dej je prosim radsi do nejake kese. myslim, ze ti vsichni, kterym to jako smeti neprijde, budeme vdecni. ![]()
CWG nevyhazuju, jen si asi nebudu přát, aby v mé další keši byly..
Já bych to takhle viděl i s dalšími věcmi, které nejsou vyloženě odpadky. To že se něco nelíbí vám, ještě neznamená, že se nelíbí nikomu!!!
Přinejmenšim ten koš prosím volte jen pokud je ta věc naprosto jasný odpadek (rozmočený papírový kapesník například, nebo věc odporující pravidlům).
no jo, safra, a co kdyz se tam objevi?
v tom pripade atd…
zbytečně to hrotíš. S tím cwg si nejsem až tak jistý, u ostatního ano.