Druhy map pro Garmin

Plánuji nákup nové navigace, pravděpodobně Garmin etrex vista, ale to není podstatné. Zajímají mě dvě věci, na které jsem nenašel odpověď:

1. jaký je rozdíl mezi mapami Topo Czech a Topo Czech Pro?
  2. má smysl nákup produktu GARMIN nüMaps Lifetime? Rozumím tomu dobře, že tento produkt obsahuje kromě doživotních aktualizací map i podrobné mapy celé Evropy? Pokud by to tak bylo, tak by to byl docela zajímavý produkt.
  1. zcela zásadní - verze pro je v měřítku 1:10000, zatímco obyč verze je 1:25000 - tzn. verze pro je mnohem podrobnější, obsahuje i obrysy budov apod. Mě osobně pro GC přijde vhodnější verze PRO, díky přesnějšímu zobrazení terénu.

2. nemám zkušenost :slight_smile: ale pokud někdo ty mapy Evropy využije, pak to vypadá zajímavě.

Ale co se týče map Evropy obecně, byli jsme v Itálii (oblast Lago di Garda) a stáhli si nějaké free mapy - byly dostatečně podrobné, včetně ulic, POI apod. Routovatelné byly kromě silnic i horské stezky (což byl náš případ, jeli jsme hlavně na cyklo a na feraty), vše podrobně zakreslené - prostě freeware mapy, srovnatelné s TOPO Czech…