Nemáte tip na držák na eTrex Vistu do auta (buď na přísavku na sko, nebo nějak k přištoubonání na palubku…). Na stránkách Garminu v příslušenství cosi mají, ale bez obrázku, jak to vypadá, to se pak těžko vybírá.
já jsem koupil z us tento:
http://i19.ebayimg.com/05/i/000/ae/2a/5727_2.JPG a jsem spokojen. už mi sice vista 2x spadla ze skla al bylo to spíš blbym přisátim. koukni na ebay tam najdeš určitě velký výběr. vista se do toho uchytí přes adaptér jako na držák na kolo.
No, trošku jsem zatím pídil po českých e-shopech a teda ty ceny … to je mazec. Držáky tak těsně pod 1000,- a napáj. kabel do auta taky kolem 1000,- … to už jsme na polovině ceny GPSky ![]()
Zkusím omrknout něco zahraničního.
Já vyrobil bezvadnej držák do auta na Legenda z normální korkové zátky. Seřízne se po stranách přesně na šířku průduchu ventilace, aby v ní pevně držela, a z čelní strany se prořízne štěrbina na to očko, co je ze zadní strany GPS. Očko se otočí na kolmo a zasune do zátky, drží to celkem slušně. Jinak kabel do auta mám jeden přebytečnej- jen nevím jestli jde o stejný konektor…
No, taky přemýšlím nad nějakým držákem-domamontem. Mám nějaký nápad (slepit plast. držák z plast. desky), ale možná zkusím tohle. Zní to jednodušeji, než to moje. Jestli dobře rozumím, to očko zvedneš do polohy, jako bys chtěl odemknout ten zadní kryt a tak ho zapíchneš do tý štěrbiny v korku? A není problém s tím, že to očko je v dolní polovině GPSky? Nemá snahu se jakoby převracet dolů?
Napájecí kabel by musel být jednou stranou do zapalovače auta a druhá strana malé usb. A musel by to být origoš kabel na GPS, páč tu psal kdosi kdesi, že si odpálil GPSku při startování nějakým podomácky udělaným kabelem (ten origoš by měl mít jakousi ochranu proti proud. špičkám)
Já jsem si udělal držák z drátu většího průřezu a omotal ho vulkanizační páskou a strčil do vent.mřížky.Fantazii se meze nekladou:D:D:D.Kebel s koncovkou mini usb mam hama cca 300Kč.Ve služeb.autě mam takový ten roztahovací cca350Kč.Vejde se do něj jak mob.tel. tak klasická navigace.Mam Oregon a origoš je 2xdražší a 2x nepraktičtější:D.
Koupil jsem nejaky laciny drzak na mobil s prisavkou a husim krkem. Zel ten drzak se mi rozlomil. Tak jsem si udelal plechovou boudicku viz foto a tu jsem prisrouboval ke spodku toho drzaku a to pouzivam uz treti rok k plne spokojenosti. Kdyz prijdu do auta, tak zezadu do GPS zastrcim USB konektor a GPS hodim zezhora do drzaku a mohu vyrazit. Je to maximalne operativni, nemusim se trefovat do zadnych kolejnicek nebo zacvaku, nebo nemusim menit zadni stenu. Ta prisavka drzi od te doby co jsem ji tam dal a nevypada, ze by chtela odpadavat.
Takhle nějak jsem to myslel já, ale místo plechu plast. Mám doma pár plastových desek tl. 2 a 3 mm. Řízne se nožem čára a podle ní se to dá ulomit. Slepit krabičku acetonem, krk s přísavkou nějakej obyč z prodejny autodoplňků - a hotovo.
Jen k tomu napájení "autozapalovač-usb". Jaký typ máš, odkud? Mám strach z nějakých noname právě kvůli odpálení GPS špičkovými proudy při startování. A zase furt to odpojovat, když startuju …
Ano, očko jen zvednu, ale neotočím, takže je kolmo k zadní stěně GPSky. Těžiště GPS je opravdu nad osou otáčení, ale když tu štěrbinu v zátce nakloníš mírně (5-10 stupňů) doprava, tak to jedním směrem drží doraz, druhým směrem gravitace a třecí síly. Protože GPS mám napravo od volantu, ten náklon nevadí a je naopak vhodný ![]()
Aha, tak nic, ten můj má starý Garmin konektor co má Legend, a dává 3V.
Pouzivam originalni od Garminu, koupil jsem ho v Praze pod Nuselskym mostem. Predtim jsem pouzival nejaky noname za 130 Kc pri nejaky blize nespecifikovany mobil a po cca 2 letech mi Vista Cx odesla, pravdepodobne na prepetovou spicku pru startovani. Tak jsem zakoupil Vistu HCx o originalni napajec autozapalovac-USB. Ale myslim, ze pokud bude chtit Vista odejit, tak odejde a ani originalni napajec od Garmina ji nezachrani. Ale zas se tak nebojte, moc casto se to nestava a pokud se to stane po dvou letech provozu, tak budete mile prekvapeni novejsi GPS ac zvenklu vypada stejne.
Podivejte se na analogii v silovych rozvodech, take nam stale nekdo nabizi bleskovou a prepetovou ochranu na sitove rozvody. Vseljake bleskojistky, varistory, transily, tlumivky ale vsichni mlci, ze kdyz dostanete primy zasah bleskem, tak vyhori vse vcetne tech ochranych prvku. Pokud ten zasah nedostanete, tak rozvod chodi bez problemu s ochranama i bez nich.
Takze GPS mam stale zapnutou a pripojenou k napajeni auta a doufam, ze se nic nestane. Alespon uz pul roku se nic nestalo.