Ten "nejaky novy etrex" je docela podstatna infromace jaky. Etrex je dost obecna specifikace cele rodiny produktu, ktere se naprosto diametralne odlisuji svymi schopnostmi…
Nicmene Legenda (pokud to neni verze HCx) urcite za tu cenu nebrat, akorat bys porad resil problem, ze nema signal. A kdyz uz, tak se bezne daji poridit za cenu okolo tisicovky, 1300 je zbytecne moc.
Osobne bych ti doporucil ten BT modul, pokud ho mas k cemu pripojit, ma o hodne citlivejsi chip, vydrz na cely den kesovani uplne v pohode, jenom je nevyhoda, ze pak musi vydrzet baterka i telefonu / PDAcku, coz byva dost problem… a samozrejme nemuzes se s nim vykoupat
Takze pokud nepocitas s drsnym zachazenim, tak jdi urcite do modulu a za usetreny penize muzes zalozit nejakou peknou velkou kes na nejakem peknem miste v prirode
jenom přidám vlastní zkušenost… mám už rok a půl Etrexe Legend a vůbec si na něj nemůžu stěžovat, výdrž baterií super - vydrží celý den lovení… signál: někdy je obtížnější zaměřit někde v lese nebo v zástavbě, ale když už se chytne, tak nepustí… podle mě je to pohodová plně funkční (odolná) a dostačující navigace pro běžného lovce… samozřejmě taky pokukuju třeba po Oregonu (už mi trochu otrnulo) ale spíš jen kvůli barevným mapám apod… já jsem s Legendem spokojen (poměr cena/výkon je pro mě víc než dostatečný)
Ja mam etrec Legend HCx a ma myslim signal dobry, vydrz na kvalitni baterky taky dobra (10 hodinovy vlyet, 35 km, celou dobu zaply (zaznamenavam si trasy) na kesky super… zameruje me vetsinou dost presne, obcas v lese hure, ale to dela snad kazda navigace, krome tech extra drahych…
Hele, to mas tezky.
Hodne zalezi i na dalsim - treba SW vybava. Do ty navigace ty kesky musis dostat (prepokaldam, ze je nebudes cvakat rucne), do mobilu s GPS stahnes a rovnou navigujes (HG treba, zalezi na OS).
Ad navigace outdoorove - chces mapovou, nemapovou? Cernobilej displej vs. barevnej? Pak taky pujde o mapu - novy mapy jsou narocnejsi na HW ty navigace…
Asi nejjednodussi je pro zacatek GPS modul, pac ma telefon kazdej. Bud u nej zustanes (nebo GPS v mobilu) anebo prejdes k navigaci.
Muzes vyzkouset zakladni mobil … a je otazkou, jestli u gc vydrzis na tak dlouho, aby se ti vyplatila investice do navigace. Atd …
PS
Podobych dotazu je tu v poradne vic, zkus si projit ty starsi diskuze (a i o jednotlivych pristrojich) … ne kazdej bude ochoten odpovidat porad dokola na to samy.
Ja nepotrebuju nejake novy mapy mapu bych mozna ichtel ale obesel bych se bezni klidne cernobila chci jen aby me to navigovalo a bylo to co nejlevnejsi… GC se snad vyrzim venovat dlouho
O tom by se dalo celkem polemizovat… Starý dobrý modrý Legend byl mojí úplně první navigací, ale snad ani ne za rok jsem ho dal pryč, protože se signálem byl hodně na štíru. Totiž, když mi už podruhé (v jiný den, dokonce i jiný měsíc, nebylo ani po dešti, takže se to nedalo svést na mokré listí na stromech) v půlce Břežanského údolí (jasně, je to trochu extrém) při jízdě na kole ztratil signál a chytl se až skoro někde dole na Zbraslavi, tak jsem se naštval a koupil Vistu HCx. Ta už je s citlivostí úplně jinde. Tak jako i současné eTrexy, ale ty s "H" v názvu…
A to samozřejmě nebyl jediný případ, kdy jsem měl kus zaznamenávané trasy pouze jako přímku…
Ano, Jizerky, listnaty les, skaly ([gc]GC13CKA[/gc]) … vic casu straveneho hledanim signalu nez samotne kese.
(A to jsem tam ztratil jeste i GPS modul).
Kazdopadne, abych se vratil k tematu: ja se asi pred rokem rozhodoval mezi Vistou HCx a Dakotou 20. Nakonec vyhrala Vista HCx.
Dakotu jsem mel pak pujcenou od kamarada, a nejak mne moc nenadchla, takze mam VistuHCx ve spojeni s POI Loaderem a GeoGetem (a navic Android a WM telefon) …
vzhledem k tomu, že nový už nekoupíš, max. nějaký ležák z akce Mountfieldu před třemi lety, bych za něj nedal víc než těch 1200-1300… (když bude originál zabalený a nepoužitý) - pořád se takhle nějak pohybují…