Na nedávném eventu jsem si vzal coin že ho poponesu někam dál. Když jsem ho chtěl zalogovat v nové keši tak jsem zjistil že ho nemám v inventáři přitom jsem ho měl já a jiný kačer mi ho grabnul. Zjistil jsem že se to stalo tak že původní originální GC se majiteli ztratil a on poslal do světa duplicitní GC (který jsem měl u sebe). Po pár měsících co duplicitní GC cestoval po ČR se originál našel někde v Americe a nyní cestuje zase originál. Co s tím, určite se mi ho nechce posílat dál to by v tom byl ještě větší bordel než už je.
V první řadě napsat majiteli/ownerovi onoho coinu. Počítám, že nechá putovat originál. Ty si kvůli ikonce uděláš discovered a kopii kterou máš u sebe mu třeba pošleš.
Nam se stalo neco podobneho:
http://www.geocaching.com/track/details.aspx?id=900657 u naseho TB Teena - rok! po ztrate jsem poslal do sveta copii, a jeste ten mesic se objevila i ta puvodni. Tak jsem TB prejmenoval na Teenas, upravil komentar a cestuji dve panenky najednou. Obcas nekdio musi pouzit grab, statistiky jsou trochu mimo, ale hlavne ze cestujou ![]()
Proste si to TB grabni zpatky a zaloguj, jenom popis jak vypada, at owner vi, kterou verzi mas.
To je nesmysl, to ze kompletne rozhozene cestovani TB vyhovuje tobe jeste neznamena, ze to bude vyhovovat i jinym. Osobne si myslim, ze "discovered" je v tomto pripade nejidealnejsi + napsani ownerovi, co chce s tim duplicitnim delat. Jestli bude pro cestovani obou, pak i v tvem reseni problem nevidim, jinak ale ne.
V cem se ti to zda jako nesmysl? Pokud ownerovi nevyhovuje log do trasovani, tak ho muze jednoduse smazat. To ovsem znaji jenom ti co GC/TB opravdu posilaji na cesty. Naopak log discovered neresi vubec nic, protoze ani nevis, jestli ho dotycny ma, nebo je porad v kesi - kdyz uz tak write note.
Nejlepsi je tedy asi poslat mail a zeptat se ownera. Bohuzel nepises o jaky GC se jedna, takze se nemuzeme kouknout, treba uz to nekdo resil pred tebou.
Mám u sebe ten s tím přívěskem Castle Man’s Gold Hogwild World Famous Travelling Geocoin
Tak mazat logy muzes i u trackebles, ktere nejsou na cestach, otazka je proc bych to delal. ;)
A nesmyslne je to v tom, ze by to delalo paseku i kacerum, co by ten coin brali a ukladali do kesi. Si to predstav: Vemes coin z kese, ve ktere ale neni a tak ho grabnes. Ale tim si ho vzal kacerovi, ktery ma ten druhy a ktery ted nema jak dat vedet, ze coin umistil do jine kese. Ale protoze chce dat vedet, ze v kesi je coin, tak to zase grabne od tebe a tak furt dokola. :D:D
edit: A jinak kdyz napises do discovered logu ze ho mas ty a nebo v ze zustal v te a te kesi, tak to myslim resi vsechno. ;)![]()
Tak jsem si to prosel, a zrejme do toho vnesl bordel sam vlastnik.
21.12.2008
Presunul vlastnik GC z
Lonely Town Hall (Kalifornie)
o 912 mil severne do
Pork Barrel Project Travel (Montana)
Pak se kopie objevuje ve SLO TB hotelu(Kalifornie) a presouva se do Cech
Original se objevuje ve Spirit of Monty Claire (Montana) a ted naposledy v Cornell Wild (opet Montana).
Takze bych napsal ownerovi, ze kopie je v bezpeci v Cechach, klidne pres write note, a na GC bych privesil tabulku - poslete prosim do Montany/USA.
Jelikoz s tim mam prakticke zkusenosti (z obou stran - mam dvojici a uz jsem takovou dvojici i nasel), tak vim, ze grabbed zvladnou kaceri bez problemu, zvlast, kdyz to napises do textu - podivej se na nase Teeny. Souhlasim, ze to neni idealni, ale zase mam v mape prehled - i kdyz se tam ty cary mihaji sem tam. Nicmene je stale poznat, jak se ktera pohybuje. Treba Teena I je v Britanii a Teena II v Bavorsku. Zatim se ptal na instrukce pouze jeden kacer, ostatni cetli nebo necetli a presto rozmrazili - inu bystry narod tyhle kaceri.
Write note/discovered je z tohoto pohledu uplne na nic, neobjevuje se v mape - pri vice cestovatelich ani nectu vsechno - natoz pak hledat, ktera kes je tam vlastne napsana, a strasne spatne se pak sleduje pohyb - a pohyb je to hlavni co sleduju, proto ostatne cestovatele do sveta posilam.