Dobrý den,
prosím o radu. Dají se do 60csx nahrát dva druhy map? Když to zkouším přes MapSource tak to vždy mapu která už v přístroji je přemaže.
Nejsem si jistý jestlu už jsem u na foru jednou neviděl,a le nemůžu to najít tak pokud to tu je tak prosím o nsměrování, díky.
Zaklad prace s navigacemi Garmin…musis do GPS vzdy poslat najednou cely soubor map, ktere tam chces mit, ty co jsou v pristroji se tim prehraji. takze v mapsource si vyberes co chces mit napr. z TOPO a prepnes na CNEU a opet si vyberes a to cele potom posles do GPS.
Sakra, vždyť je to logický:-)
vůbec mě nanapadlo že když přepnu mapu tak v té první zustane vybrano co chci přehrát taky.
Omlouvám se a děkuji.
Nevím jak GSMAP, ale Oregon může mít i několik map. důležitá je jen koncovka img. Ale mapsource nic jiného než gsmapupp.img neumí. Takže nahrát, přejmenovat, nahrát druhou, přejmenovat, třetí,… A pak se přímo v navigaci dají jednotlivě vypínat. Smysl to má, když se překrývají, např. TOPO a OpenStreet.
Jak je to s GSMAP si zjisti, nebo to zkus. eTrexy umí jen tu jednu mapu.
je to jak psal colonel, stačí vybrat časti např z TOPO a přejít na CITY a zas něco vybrat a pak tam nahrat vše najednou, nic se přejmenovávat nemusí.
A nejspis ani nejde, pokud se neco nejakym hodne novym FW nezmenilo, tak 60csx zna jen gmapsupp.img.
Přesně tak. Nejde. To je záležitost až nových GPSek (Oregon, Dakota, GpsMap 62, atd..)
Nahrát map tam můžeš co karta snese, jen si musíš správně přepínat jednotlivé mapy pro zobrazení v GPS tak, aby byla vybraná vždy jen ta správná.
Ale stalo se mi, že některé mapy se nesnesly v mapové sadě s TOPO mapou, zbortilo se zobrazení v TOPO mapě ![]()
Vice map soucasne se do 60CSx nahraje z Mapsource postupem, ktery byl popsan vyse.
Mne se ovsem osvedcil trochu jiny postup. Vyexportuji kazdou mapu samostatne, pojmenuji ji, abych vedel, ktera mapa a verze to je a takto zkompilovane mapy mam schovane na disku.
Pro pouziti v GPS spojim jednotlive kompilace map pomoci programu GMapTool.
Ma to tu vyhodu, ze kdyz chci neco zmenit (treba vyjde nova verze mapy nebo chci nejakou mapu pridat), tak nemusim v Mapsource vse kompilovat, coz u velkych map trva i nekolik hodin… Zkompiluji v Mapsource pouze novou verzi mapy. A pak mapy, ktere chci pouzivat spojim pomoci GMapTool.
U novejsich GPS je to jednodussi, souboru muze byt vice a neni je tedy treba spojovat.