Earthcache a foto

při zakládání keše typu earth jsem se dozvěděl, že se již nesmí povinně požadovat foto, takže by mě zajímalo, či u starších earthkešek je povinné foto, protože si myslím, že bez fotky ty keše ztrácí význam, protože to rovnou můžu udělat earth kešky kdekoliv na světě.

nic bych z toho neměl jen se tak ze zajímavosti ptám :slight_smile: už vidím jak bych nadšeně zapisoval keše kde bych ani nebyl :smiley:

Dat to tam jako dobrovolnou podminku … sice kvuli tomu nemuzes vymazat log, ale o logujicim bez fotky si kazdy pomysli sve … A k tomu logovani … jakou si tu hru kdo udela takovou ji ma … me by log bez navstevy mista nebavil …

Body :smiley:

Já myslím, že nemusí být vidět jen detail obličeje, ale místo by vyfoceno být mělo.

ok, díky za názory. B)

Už jsme tady toto jednou řešili. http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=15&thread_id=13178&sort=&rowstart=40

Na začátku roku mě taky geoaware zaskočil poznámkou, že bych neměl vyžadovat foto. Ale skutečnost je jiná. Upravená pravidla hovoří o tom, že autor nemůže mazat logy, kde kačer nesplní jeho požadavky na to, co je na fotce. Nemůžeš teda po nikom závazně chtít, aby vyfotil sebe nebo svoji GPS nebo úplně jiného. Tyto podmínky se považují za dobrovolné. Fotka by měla být důkazem, že tam dotyčný byl, a jak to udělá, je jenom na něm.

Mně osobně je jedno, jestli se kačeři vyfotí nebo ne. Pokud podvádějí a mají fotky stažené z webu nebo získané odjinud, nepátrám po tom. Je to každého věc a věc jeho svědomí. Obvykle dávám takové otázky, které se moc vygůglit nedají. Podle toho většinou poznám, jestli tam dotyčný byl. Za celou dobu jsem neoprávněný log smazal pouze jednou. A to už byla známá firma, jejíž drzost byla do nebe volající.

Mně spíš trošku vadí a zaráží mě jedna jiná věc. V podmínkách pro schvalování zeměkeší je vysloveně uvedeno (a není to nic nového), že úkol, který je podmínkou zalogování nálezu, musí být splnitelný přímo na místě. Nesmí to být nic, co se musí hledat na internetu nebo v knihách atd. Přesto u dobré poloviny kešek, které jsem zatím navštívil či hodlám navštívit, musím aspoň část informací dohledávat doma. GSA v tomto případě vůbec není důsledná. Já si aspoň při odesílání mailu autorovi vždycky trošku rýpnu, když rozdělím odpovědi na povinné a nepovinné. :slight_smile:

Na závěr ještě otázka trochu mimo: Nevíte, jak dlouho se teď čeká na schválení EC?

Naposled jsem cekal 2dny, to bylo v cervnu

V červenci jsem čekal 6 dní, ale mezi tím jinej geoware schvaloval novější. Já jsem do listingu dal přímo podmínku fota sebe nebo GPS v prostoru a nebyl se schválením problém problém.

Oni ti to s takovou podmínkou schválí. Některý schvalovač to okomentuje, jiný ponechá bez komentáře. Tady jde akorát o to, že nesmíš nikomu smazat log jenom proto, že není na fotce.

Já to od jisté doby formuluju tak, že mi bude potěšením poznat ty lidi osobně, pokud připojí svoji fotku, jak bývalo donedávna dobrým zvykem. :slight_smile:

ad Pajast: no ono to je trochu problem v dnesni dobe, kdy temer vse najdes na netu. Proto si myslim, ze rada earthkesi se casem bez nutnosti fota stane gaucovkami (coz je mi osobne jedno, jak si kdo loguje kesky, na druhou stranu uz rada dobrych virtualek byla kvuli tomu archivovana a stejne muzou dopadnout dobre earthkese). Foto bylo dobre i z toho duvodu, ze nekdy proste clovek odpovi na otazku spatne (neni-li geolog). Co pak? Poslat ho tam znovu a nechat logovat az bude vse 100% ok? To by mi prislo jako vetsi buzerace nez fotky.
Ale je jasne, ze kdo chce podvadet, bude podvadet.

Všechno záleží na přístupu konkrétního autora. Já osobně nikomu logy za špatné odpovědi nemažu. Když mi někdo odpoví špatně, tak mu jenom napíšu, jak to mělo být, a popřeju lovu zdar. Nemám ve zvyku někoho buzerovat kvůli věcem, které nepovažuju za podstatné. Geocaching má přinášet především radost, ne stres z toho, jestli je moje odpověď správná a jesli mi ji autor uzná.

Fotky se naštěstí ještě vyžadovat můžou. Jen ten obsah nemůžeš moc ovlivnit. A já docela tohle omezení chápu. Někteří autoři totiž měli požadavky opravdu nesmyslné.

Já většinou nemám problém splnit i úkoly, které jsou podle současných pravidel dobrovolné. Akorát někdy skřípu zubama a mám sto chutí to neudělat, když si přečtu výhrůžnou větu, že při nesplnění mi autor můj log smaže.