Earthcache jsou zpátky !!!

Nevím, jestli jste tak slepí jako já nebo to přede mnou tajíte, ale údajně už asi měsíc je opět možnost zakládat Earthcache (přes www.earthcache.org) - je to sice jiný systém schvalování než gc.com, ale nová earthcache je lovitelná přes gc.com. Na Slovensku už pár dnů jedna nová funguje a další jsou v přípravě. Více na gc.sk fórech.

Nejsme slepi, uz jednu pripravuju. Jenom si na zverejneni jeste chvilku pocka :wink:

no my to specialne tobe chteli rict, ale pak jsme si rekli NE :slight_smile:

Tahle reklama se Vodafonu opravdu povedla :slight_smile: Bylo by zajimave tu o tom napsat vic. Jestli jsem to dobre pochopil, mela by se takova cache tykat nejakeho z geologickeho hlediska zajimaveho mista, a meli byste se z listingu neco dozvedet - vzdelavani.

Dival jsem se, a v Cechach mame 2 takove cache: GCMG0R a GCN8PQ. Takovato cache je zrejme virtualni, tj. neni zadna schranka.

Vy co pripravuejte, nechteli byste doplnit Wiki o nejake info? V cestine? Zdarma a pro vsechny? :slight_smile:

ja som v sobotu jednu “zalozil”, este sa musim dostat k prihlaseniu, je to ale na rodnej hrude pri Bratislave.
Mozno casom do wikipedie nieco o eartcache napisem, ale nie je cas.

Stejně tak jsem na tom já - jen bych ale krátce doplnil, že zdaleka se nemusí jednat jen o geologii, ale i třeba historii lidstva apod. Bohužel je tam dle mého zcela nepochopitelná (i když na druhé sraně jednodušše vysvětlitelná) podmínka, že earthcache nesmí být nikde, kde se platí vstupné - což je IMHO naprostá blbost, když např. každá pěkná jeskyně na zeměkouli je nyvštívitelná jen za poplatek - stejně tak třeba vykopávky apod. :frowning: měl jsem nápady na dvě solidní earthcache, ale po prostudování podmínek si říkám, že to nemá smysl ani zkoušet…

tak od prihlasenia earthcache k jej publikovaniu ubehlo asi 5 hodin :slight_smile: oproti niekolkym tyzdnom, ked to minuly rok prihlasoval Dorki, to vyrazne zefektivnili.

Děcka, tak jsem premyslel, a nejak nepochopil, proc zakladat Earthcache. Vsechno to co bych chtel sdelit mohu napsat i do listingu. Jedinne, ze to nemusi mit na konci schranku s logbookem a tedy zadny servis. Ale pak zase chybi motivace pro deti, coz je ale dost zavazny problem! Ma nekdo jiny nazor?

Ano. Earthcache jsou k tomu, aby ukázaly nějaké definovaně zajímavé místo.

1. Ne vždy je možné všude umístit fyzickou cache (rezervace atd.)

2. Geocaching není definován jako zábava pro děti, takže spousta lidí chodí bez nich. A ty většinou trejdování nezajímá.

Earthcache ukazuju zaujimave miesta vytvorene prirodou, najma v listingu maju mat vzdelavaci charakter. V Cechach je viac tradicnych cache ktore by mohli byt potencialne earthcache, ale z listingu sa o tom mieste moc neozvies. Z dovodu ochrany prirody su virtualne - casto su tieto miesta v NPR alebo NP je obmedzena moznost zakladat cache. Navyse pre dieta casto moze byt zaujimavejsie vidiet napr. super cadicovy utvar ako hracku z kindervajca, tu mu navyse mozes zobrat so sebou a dat mu ju ked tam pride :slight_smile:

Ale, no tak, soudruzi! Nalijme si cisteho vina. Za earthcache je jina ikonka!!! Jak za zalozeni, tak za odlov a o to tu prece hlavne bezi. NPR, NP a edukace jsou jen maskovaci podpurne argumenty :o)))

tak proc jsi teda jeste zadnou jeste nezalozil?

Co by tatka jednoho rozpustileho geoditete davam prednost priprave adrenalinovejsich geozalezitosti s krabickou na konci a jsem rad, kdyz neco podobneho pripravi nekdo jiny pro nas.

Poslys predsedo, ze ono to vino cos nam nalil, neni uplne cisty? Ze ono v tom jeste neco plave? Ze je v tom ta chalupa? :o))) (c) Vesnicko ma…

Tak již deset dní máme na našem území jen jednu earthcache :-(

A to jsem se zrovna na Silurian-Devonian chystal…