Nevím, jestli jste tak slepí jako já nebo to přede mnou tajíte, ale údajně už asi měsíc je opět možnost zakládat Earthcache (přes www.earthcache.org) - je to sice jiný systém schvalování než gc.com, ale nová earthcache je lovitelná přes gc.com. Na Slovensku už pár dnů jedna nová funguje a další jsou v přípravě. Více na gc.sk fórech.
Nejsme slepi, uz jednu pripravuju. Jenom si na zverejneni jeste chvilku pocka ![]()
no my to specialne tobe chteli rict, ale pak jsme si rekli NE ![]()
Tahle reklama se Vodafonu opravdu povedla
Bylo by zajimave tu o tom napsat vic. Jestli jsem to dobre pochopil, mela by se takova cache tykat nejakeho z geologickeho hlediska zajimaveho mista, a meli byste se z listingu neco dozvedet - vzdelavani.
Dival jsem se, a v Cechach mame 2 takove cache: GCMG0R a GCN8PQ. Takovato cache je zrejme virtualni, tj. neni zadna schranka.
Vy co pripravuejte, nechteli byste doplnit Wiki o nejake info? V cestine? Zdarma a pro vsechny? ![]()
ja som v sobotu jednu “zalozil”, este sa musim dostat k prihlaseniu, je to ale na rodnej hrude pri Bratislave.
Mozno casom do wikipedie nieco o eartcache napisem, ale nie je cas.
Stejně tak jsem na tom já - jen bych ale krátce doplnil, že zdaleka se nemusí jednat jen o geologii, ale i třeba historii lidstva apod. Bohužel je tam dle mého zcela nepochopitelná (i když na druhé sraně jednodušše vysvětlitelná) podmínka, že earthcache nesmí být nikde, kde se platí vstupné - což je IMHO naprostá blbost, když např. každá pěkná jeskyně na zeměkouli je nyvštívitelná jen za poplatek - stejně tak třeba vykopávky apod.
měl jsem nápady na dvě solidní earthcache, ale po prostudování podmínek si říkám, že to nemá smysl ani zkoušet…
tak od prihlasenia earthcache k jej publikovaniu ubehlo asi 5 hodin
oproti niekolkym tyzdnom, ked to minuly rok prihlasoval Dorki, to vyrazne zefektivnili.
Děcka, tak jsem premyslel, a nejak nepochopil, proc zakladat Earthcache. Vsechno to co bych chtel sdelit mohu napsat i do listingu. Jedinne, ze to nemusi mit na konci schranku s logbookem a tedy zadny servis. Ale pak zase chybi motivace pro deti, coz je ale dost zavazny problem! Ma nekdo jiny nazor?
Ano. Earthcache jsou k tomu, aby ukázaly nějaké definovaně zajímavé místo.
-
Ne vždy je možné všude umístit fyzickou cache (rezervace atd.)
-
Geocaching není definován jako zábava pro děti, takže spousta lidí chodí bez nich. A ty většinou trejdování nezajímá.
Earthcache ukazuju zaujimave miesta vytvorene prirodou, najma v listingu maju mat vzdelavaci charakter. V Cechach je viac tradicnych cache ktore by mohli byt potencialne earthcache, ale z listingu sa o tom mieste moc neozvies. Z dovodu ochrany prirody su virtualne - casto su tieto miesta v NPR alebo NP je obmedzena moznost zakladat cache. Navyse pre dieta casto moze byt zaujimavejsie vidiet napr. super cadicovy utvar ako hracku z kindervajca, tu mu navyse mozes zobrat so sebou a dat mu ju ked tam pride ![]()
Ale, no tak, soudruzi! Nalijme si cisteho vina. Za earthcache je jina ikonka!!! Jak za zalozeni, tak za odlov a o to tu prece hlavne bezi. NPR, NP a edukace jsou jen maskovaci podpurne argumenty :o)))
tak proc jsi teda jeste zadnou jeste nezalozil?
Co by tatka jednoho rozpustileho geoditete davam prednost priprave adrenalinovejsich geozalezitosti s krabickou na konci a jsem rad, kdyz neco podobneho pripravi nekdo jiny pro nas.
Poslys predsedo, ze ono to vino cos nam nalil, neni uplne cisty? Ze ono v tom jeste neco plave? Ze je v tom ta chalupa? :o))) (c) Vesnicko ma…
A to jsem se zrovna na Silurian-Devonian chystal…