Ahoj všem, asi tady budu muset trošku obnovit tohle vlákno. Jsme zatím elektro-keškami nepolíbeni, takže poprosím o radu, která pro Vás všechny bude jistě chvilička (po přečtení elektro vláken mi všichni příjdete jako odbornníci )
Potřebujeme napájet keš (velikostně 40x40cm). Uprostřed lesa, samozřejmě s co nejdelší výdrží baterie (počítáme s případnou výměnou cca 1xměsíčně?), v mrazu, ale vše bude v suchu, aby se rozsvítilo/rozsvítila červená světla (LED?) jakmile keš někdo odemkne a otevře.
Pevně věřím, že již toto někdo dělal a nebude to zase tak nereálný problém
Nějak nechápu. Pokud se má světlo rozsvítit po otevření, stačilo by použít mikrospínač s rozepínacím kontaktem a mít ho trvale rozepnutý při zavřeném víku. Jen by bylo třeba ten kontakt nějak odpružit. Nebezpečí je, že to někdo blbě zavře a bude to svítit pořád. Spotřeba v klidu by byla čistá nula. Ale možná chceš něco jiného, ne takhle jednoduchého. Jinak je ale zajímavé číst si svoje starší příspěvky.
No myslím, že mi opravdu stačí sehnat něco takhle jednoduchého. Představila jsem si tam něco jako jsou teď k dostání světýlka do wc - příjdeš, zaregistruje pohyb (otevření wc - čili keše) svítí. Zavře se - není pohyb, nesvítí. U těchto světýlek je problém, že jsou určeny k vnitřnímu použití nevím jestli by to dalo mráz a taky jak dlouho by to vydrželo. Proto když jsem tu zpětně četla, že dokážete vyřešit blikání v intervalu a barvu a rychlost a ostatní “kravinky”, tak mě napadlo, že tohle pro vás bude pohodka no a kdyby tam byla červená žárovička, tak by to bylo úplně top
Červená ledka žere minimum, mráz jí nevadí, problém může být s baterií v mrazu. A to pohybové čidlo třeba k Arduinu se dalo sehnat cca za dvacku ( no možná víc, ale do 50 určitě), Arduino není podmínkou, funguje to jako napěťový výstup (je pohyb - je napětí), ale na toto použití se mi to zdá až moc velký luxus, podle mě by stačil jen ten rozpínací kontakt.