Elektrická schémata

Ahoj všem, asi tady budu muset trošku obnovit tohle vlákno. Jsme zatím elektro-keškami nepolíbeni, takže poprosím o radu, která pro Vás všechny bude jistě chvilička (po přečtení elektro vláken mi všichni příjdete jako odbornníci :slight_smile: )

Potřebujeme napájet keš (velikostně 40x40cm). Uprostřed lesa, samozřejmě s co nejdelší výdrží baterie (počítáme s případnou výměnou cca 1xměsíčně?), v mrazu, ale vše bude v suchu, aby se rozsvítilo/rozsvítila červená světla (LED?) jakmile keš někdo odemkne a otevře.

Pevně věřím, že již toto někdo dělal a nebude to zase tak nereálný problém :slight_smile:

Předem díky za nápady :face_blowing_a_kiss: :waving_hand:

Nějak nechápu. Pokud se má světlo rozsvítit po otevření, stačilo by použít mikrospínač s rozepínacím kontaktem a mít ho trvale rozepnutý při zavřeném víku. Jen by bylo třeba ten kontakt nějak odpružit. Nebezpečí je, že to někdo blbě zavře a bude to svítit pořád. Spotřeba v klidu by byla čistá nula. Ale možná chceš něco jiného, ne takhle jednoduchého. Jinak je ale zajímavé číst si svoje starší příspěvky.

1 Líbí se

No myslím, že mi opravdu stačí sehnat něco takhle jednoduchého. Představila jsem si tam něco jako jsou teď k dostání světýlka do wc - příjdeš, zaregistruje pohyb (otevření wc - čili keše) svítí. Zavře se - není pohyb, nesvítí. U těchto světýlek je problém, že jsou určeny k vnitřnímu použití :woman_shrugging: nevím jestli by to dalo mráz a taky jak dlouho by to vydrželo. Proto když jsem tu zpětně četla, že dokážete vyřešit blikání v intervalu a barvu a rychlost a ostatní “kravinky”, tak mě napadlo, že tohle pro vás bude pohodka :slight_smile: no a kdyby tam byla červená žárovička, tak by to bylo úplně top :smiley:

Červená ledka žere minimum, mráz jí nevadí, problém může být s baterií v mrazu. A to pohybové čidlo třeba k Arduinu se dalo sehnat cca za dvacku ( no možná víc, ale do 50 určitě), Arduino není podmínkou, funguje to jako napěťový výstup (je pohyb - je napětí), ale na toto použití se mi to zdá až moc velký luxus, podle mě by stačil jen ten rozpínací kontakt.

1 Líbí se