Emulace stisku klávesy pascal

Ahoj, potřebuju poradit, jak navirtualizovat stisk klávesy (Backspace) a taky klávesové zkratky (CTRL+V) v Delphi. Už jsem to před prá lety řešil, pamatuju si že to bylo nějak takto

Stiskni(CTRL);
Stiskni(‘V’);
Uvolni(‘V’);
Uvolni(CTRL);

Ale už nevím ty příkazy a konstanty. Na fórech a v návodech jsem to hledal, ale našel jsem to na odeslání do určité skupiny/objektu/okna třeba jiné aplikace, ale toto já nemůžu použít…

Snad jsem to napsal srozumitelně, předem dík. Valicek1

Tak už jsem to našel, http://www.zive.cz/clanky/tipy-a-triky-v-delphi-dil-18/sc-3-a-104020/default.aspx
Mám to zamčit?

Už jsem nějaký čas nedelfínoval, ale vím, že jsem něco podobného řešil nízkoúrovňově přes scan kódy kláves.

Já taky ne, začal jsem se učit céčko, od pascalu mě všichni odstrašovali. Ale pascal je to, kam zajdu když potřebuju něco rychle spíchnout :smiley:

Já dělal ještě v DOSu na Turbo Pascalu. Tam to jinak než přes scankódy nešlo, když bylo třeba poznat nepísmenové klávesy. Pak jsem všechno úspěšně zapoměl a s Delphi jsem se učil pascal znova. Pak jsem byl nucen přejít na C# a normální céčko jsem dělal jen pro jednočipy, takže objektové dosud neumím. A teď už zase jen zapomínám.

Taky jsem úplně zapoměl PHP a css které jsem nepoužil skoro rok, zato HTML jsem oprášil velice rychle ..