Už pár dní je má geocachingová záliba ztrpčována nespoluprací portálu a mě zajímá jestli nevíte co se mi to děje…
Ve chvíli kdy se snažím uploadovat fotky na gc.com prohlížeč chvíli chroustá a pak vyhodí krásnou stránku s logem gc, waymarkingu a wheriga nebo podobných a nádherným nápisem ERROR a možností návratu na hlavní stránku gc… Kde může být chyba? Na koho se obrátit?
Tak nevím, jsem teď cvičně přidal k logu fotku a vše proběhlo v naprostém pořádku. Takže pokud tvoje fotka nepřesahuje nějaké ty povolené rozměry a velikost, směle vyčkej lepším zítřkům.
Uz se mi to deje asi pul roku. Jedna fotka projde a pak nic, jen ten error. A za pul hodiny az jeden den zas vse bez problemu. Predpokladam, ze maji asi pretizeny server a nejsou schopni o tom dat rozumnou informaci.
Neco podobneho mi dela tiskarna, kdyz ji zapomenu zapnout. Chvili to chroupe a pak dostanu hlasku o vaznem komunikacnim problemu, ted uz vim, ze ji musim zapnout a tisknout znovu. Kdyz se mi to stalo poprve, tak jsem na to koukal jako puk a pritom stacila hlaska "Mas zapnutou tiskarnu?".
no tak po brainstormingu s drakem jsem zkusila nahrát fotku s minimální velikostí a prošlo to bez problémů, stejně jako několik dalších… akorát teda očividně se změnily nahrávací pravidla protože předtím jsem tam tahala klidně několik Mb soubory… nu, zkuste to taky komprimovat a už to běží…
přesně… souhlasim s tim že velkou fotku to nenahraje(spíš jak kdy,fotim ± 3MB/foto) ale teť sem si dával profilovku a schválně sem jí zmenšil na cca 650KB, nahrávání vpoho, ale při otáčení mi to napíše error… (zkoušim to už asi 3 dny a zkoušel sem to i ze školy-neuspěl sem…
650 kB je pořád zbytečně velká fotka pro použití na webu. Na gc.com býval doporučený limit 150 kB pokud si dobře pamatuji. Fotky před uploadem na server zmenším na velikost 800 x 600 bodů, a zkomprimuji tak, aby velikost byla pod 150 kB. S popisovaným problémem jsem se nikdy nesetkal.