Pročetl jsem forum, něco jsem našel ale ne všechny mé otázky byly zodpovězeny. A poněvadž mám pochybnosti a spousta věcí v GC může být sice pravidly povolena , ale "neslušná", ptám se zde:
1) mohu se vrátit do mnou již zalogované kešky a podívat se/odnést odsud TB nebo GC?
2) je zakázané/neslušné požadovat po nálezcích TB nějakou interakci (konkrétně třeba poslání pohledu, fotografie..)?
3) našel jsem zničenou keš, a část logbooku. Tuto keš jsem si zalogoval jako nalezenou a poté ji ve spolupráci s ownerem archivoval, je toto fuj, už to nedělej , nebo je to OK?
4) a co přesun TB z "mrtvé" cache (více než dva měsíce) do frekventovanější, když při tom neporuším, ale ani nesplním jeho úkol?
OK tak to je asi co mě pálí, možná se někteří další zelenáči přidají se svými "bolestmi".
2) Můžeš chtít co chceš, je na tobě i to, co se bude dít, když to někdo nesplní. Teoreticky máš právo ten log smazat, ale kačeři jsou na to extrémně hákliví, takže si to dobře rozmysli, jestli ti to stojí za hádky
3) Je to OK, pokud s tím souhlasí owner (z mého pohledu není důvod, proč ne)
4) To je OK, můžeeš tím pomoci víc než kdybys ten TB tam nechal. Někde jsou tu diskuze o plnění úkolů travelbugů a často se stává, že s TB někdo udělá něco proti úkolu - často je to tím, že TB najde, není u něj popis a až doma zjistí, že není schopen pomoci, tak ho vrátí prostě kamkoli.
Hurá, konečně se někdo ptá na smysluplné otázky ohledně chování - a ne že něco udělá a až pak se diví, co to vyvolalo.
2) vubec ne, hodne majitelu chce videt, kde tb/coin byl a je rada za fotku. jedine uskali je pocitat s tim, ze ne vsichni prani ownera splni - treba my jsme nedavno meli coin dana44, pri vyletu do podebrad jsem na nej uplne zapomnel a abysme ho nemeli dlouho, soupl jsem ho nasledujici tyden do kese, neplanovane odlovene po praci - ovsem bez fotaku :(
3) to uz zalezi na tobe a ownerovi (a taky na tvem usudku, jestli ten zbytek co jsi nasel se da nazvat jeste kesi /treba najdes pouze vicko/ nebo najdes rozslapnutou krabicku uvnitr s logbookem)
4) asi vsichni majitele tb/coinu budou nadseni, ze jejich predmet zase zacal cestovat - takze tenhle pristup je primo vitan.
edit: pfff, nez to sesmolim, uz jsem o par sekund pomalejsi [:)] bych svoje uz zbytecny rozumy klidne smaznul, ale jaksi to nejde [:)]
Zajímalo by mě, zda je nějaké /i nepsané/ pravidlo, které doporučuje dobu, do které by měl být GC znovu umístěn - případně jestli je normální poponést ho třeba jen o pár set metrů ?
Nedávno jsem jeden GC raději nechal v keši, protože jsem si nebyl jistý kdy se zase někam dostanu a bylo mi blbý si ho nechat třeba 10 dnů doma…
Use the Golden Rule when you find a Travel Bug. Most owners would rather see their travel bugs do a lot of travelling, so try not to hold on to a travel bug for too long. If you plan on holding onto the bug for more than 2 weeks, make sure to send a courtesy email to the owner letting them know.
Hodně volě přeloženo: měl bys TB/GC umístit do dvou týdnů, pokud ne, je slušnost napsat ownerovi, co se s ním děje.
[quote]
Tom Klíčník: AD 2 - pokud žádáš nějakou "interakci" u cache, je lepší ji založit jako mystery než traditional. U mystery bude většina předpokládat nějaký úkol nebo jiný podraz, zatímco na tradiční třeba vyrazí naostro bez přečtení zadání a pak je zbytečné se handrkovat o to, že se ti tam měl nálezce vyfotit, poslat pohlednici nebo zaplatit pívo.
[/quote]