Ahoj, mohl by jste mi někdo prosím pomoct s připojením navigace Etrex H k PC přes sériový kabel?
Už se o to několik dní pokouším, bohužel to nefunguje…
V PC mám port COM1 a COM9 <- podle správce zařízení.
Oba tyto porty mi nabízí (v nastavení) i stažený software (GSAK, EasyGPS, ExpertGPS…) Kabel je zapojený do PC a navigace. Zapnu GPS, nastavím v "Propojení" možnost "Garmin". Zapnu Některý z mých softwarů a zkouším přijímat i odesílat data na obou portech ve všech programech… nic: Error COM port Timeout
Koukal jsem už i do BIOSu a COM1 je povolený (Enabled).
COM1:
Bity za sekundu: 9600
Datové bity: 8
Parita: žádná
Počet stop-bitů: 1
Řízení toku: Žádné
<<- takhle to mám nastavené (podle správce zařízení)
[center]Má třeba navigace nějak reagovat na připojení? Nic se mi neukazuje…
Budu moc rád za každou radu [/center]
A s nějakým jiným zařízením ten port funguje? Jinak pro COM1 je standard adresa 3F8 a přerušení IRQ4. Ještě mě napadlo nastavit kompatibilitu toho exe souboru kterým se aplikace spouští na Windows 95. Tu chybu kterou Ti to hází jsem za 20 let praxe s pc ještě neviděl
Ten com9 nebude hardwarovej, to bude právě nějaká redukce nebo BT… Všelijaký rekukce zloběj a jsou nespolehlivý, nejlepší je přímo seriovej port na základní desce.
Bohužel, stále nic. Jiné zařízení využívající COM1 nemám.
Spustit program s kompatibilitou mi připadalo jako dost dobrý nápad, věřil jsem tomu, že to půjde, ale nic.
Všechny porty kromě COM1 jsem zakázal a odinstaloval (ano bluetooth porty) - programy mi už ukazují jenom COM1 ale také nic.
O redukci jsem přemýšlel ale moc se mi do toho nechce… asi to hold nechám být a budu si ty souřadnice vyťukávat po jedné
To, že má nastaveno "Garmin" napsal už ve svém prvotním dotazu. Pak je ještě možnost, zkusit to připojit na jiný počítač. Aspoň se ukáže v čem je zakopanej pes, jestli v pc nebo v gps.
Tak problém bude asi v GPS, vyzkoušel jsem to na jiném PC a vše se chová stejně. Začal jsem podezírat kabel - kontakty v pořádku. Proměřil jsem i jednotlivé kontakty v kabelu a vše vede, není nijak poškozený přerušený nebo přepálený.
Jak ale na tu GPS? Rozebírat ji je blbost :):). Achjo…
Problém nebyl v PC ani v kabelu ani v navigaci. Problém byl mezi židlí a klávesnicí. Neukamenujte mě ale nezveřejnil jsem informaci, že jsem si ten kabel dělal sám doma. Je v pohodě, funkční, akorát jsem špatně zapojil kabely k pinům (zrcadlově jsem to otočil).
Moc se omlouvám, je to moje chyba, díky Vám všem za cenné rady.