etrex H

Ahoj
chtěla bych si koupit navigaci, myslíte, že by se mi mohl hodit Garmin etrex H? Teprve začínám.

já ji mám a jsem spokojený na GC je super.Jen se ho teď chci zbavovat protože jezdím hodně na kole a potřebuju mapovou.

Navigaci eTrex H máme a jsem s ní spokojeni, na geocaching je dostačující. Její citlivost je velká, signál se neztrácí ani v hustém lese ani mezi skálama. Má jednoduché pohodlné ovládání a hodně vydrží, včetně pádů na kámen, plavali jsme s ní i ve vodě, byla zcela ponořená. Má dlouhou výdrž tužkových akumulátorů, dva dny běžného celodenního lovu, ale chvíli travalo, než jsme vhodné akumulátory našli. Display je dobře čitelný i na slunci.

Teprve při praktickém používání se objevili jisté nevýhody:

• Limit 500 waypointů je málo, člověk musí vybírat, které kešky uloží a které ne.

• Podporuje pouze 6 znaků na jméno waypointu, takže se tam nevleze ani celý název, jenž je u novějších keší na 7 znaků, například "GC1XV23", úvodní GC lze samozřejmě vynechat a méte jeden znak na další informaci, například na typ kešky, víc informací do navigace nedostanete.

• Pokud se pokusíte uložit souřadnice z webu přes "Send to GPS", tak se uřízne poslední znak novějších kešek, což může způsobit, že si přepíšete jinou kešku. Například, pokud máte uloženu "GC1DF2A" a uložíte "GC1DF2B", tak druhá přepíše první, protože se uloží jen "GC1DF2".

• Připojení k počítači je přes seriový kabel a je to dost pomalé, nahrání dat trvá několik minut.

• Informace o času uchovává jen aktivní prošlá trasa, uložené prošlé trasy tuto informaci nemají.

Pokud plánujete své výlety a kešky, které ulovíte dopředu a pokud se nehoníte za FTF, je eTrex H dobrá volba.

jo, díky moc:D

jo a prosím vás, má etrex H kompas?

Pokud myslíš magnetický kompas, tak nemá. Směr se počítá z několika prošlých bodů, takže pokud má šipka ukazovat správně, musíš se pohybovat.

aha aha, ale jinak se jde podle toho zorientovat, ne?

Jojo, dá se v pohodě. Buď podle slepé mapky nebo podle kompasové obrazovky, kterou můžeš vidět např. tady
Jenom u toho orientování se nesmíš stát na místě. :slight_smile:

děkuji moc