We’re sorry, but your IP address is now in temporary lock-up. The system has detected an excessive number of wrong attempts coming from your IP address. In order to prevent automated, brute-force guessing, we track and log IP addresses when a wrong coordinate is entered. Locking occurs when there are 3 wrong attempts detected during the past 5 hours. The lock is released when enough time has passed to make this condition no longer true.
Sem parkrat zadal blby spuradnice, clovek to obcas prehlidne, zejo, N, E, 14, 014 a tak vubec. Nejhorsi je, ze to nezamklo jen evinku pro jednu cache ale komplet evinku, takze nemuzu overovat nic… to je drzny a hnusny…
Souhlasím až do té doby než si na mysterku udělám výlet s dětmi. Vysvětlovat jim, že je tatínek (strejda) blbej a že se tedy jen tak projdeme, není nic moc
Taketo prehnane restrikcie sa vzdy obratia voci systemu, skoda ze si to neuvedomili autori. Za nejaky cas bude Evince pravdepodobne vyzadovat hash z biometrickych informacii a umozni pouzitie len raz za zivot, aby 2-3 pokusy nevyzerali ako brute-force utok
To víš, dvakrát měř a jednou řež (nebo řeš?). Prostě než Evince spustíš, tak si to ještě zkontroluj. Je to taková výuka k důslednosti ;).
Horší je, když jsi na stejné IP adrese ještě s nějakým joudou, který to blokne pro sebe, ale zároveň i pro Tebe…
Neber to tak tragicky!
Tak blokování podle IP je hodně drsné, zvlášť když na téhle adrese je nějaký proxyserver za kterým jsou třeba i stovky uživatelů. Jeden z nich zadá špatná čísla a všichni mají utrum…
(ale jinak si výsledné souřadnice zadám do mapy na Seznamu a když to vypadá pravděpodobně tak jdu. I když se mi v poslední době 2x stalo že souřadnice vypadaly velmi pravděpodobně ale byly špatné)
Když ono to jinak než podle IP udělat nejde. Kdyby to byla součást geocaching.com, pak by to šlo omezit na uživatele, ale tak to není. A je na autorovi keše, dá-li pro ověření souřadnic evince nebo třeba svůj mail nebo telefon nebo nic.
Já jsem za evince rád. Například takovou Diagnosis bych bez evince ani nešel hledat, protože jsem dostával desítky pravděpodobných souřadnic :):):).
Ehm, povazujes za skutecne pripojeni 2Mbit/256kbit ADSL za 400 + 400 za telefon s jednoznacnou IP,
a nebo pripojeni pres sdruzeni bez omezeni rychlosti (10Mbir/10Mbit) ktere ma jen jednu IP adresu
pro vsechny a stoji 300? (Sorry za offtopic.)
Osobne si myslim ze blokace na uzivatelsky ucet by byla idealni. (nemusi byt nutne groundspeaku, staci kdyz vytvoreni uctu bude email+captcha netrivialni, eventualne podminene nejakym send message via profile na geocaching com) Problem je, ze je to o dost slozitejsi nez stavajici reseni.
Blokace dle IP se mi taky nelibi. Navic studentiku, kteri maji k dispozici celou pocitacovou laborator, je mezi kacerama taky dost. Ja osobne, kdybych se snazil, tak diky skole sezenu asi 100 pocitacu s ruznymi IP adresami, ze kterych bych mohl zkouset evincovat. (A samozrejme bych u nich fyzicky nesedel, stacilo by napsat jednoduchy sklptik).
Pokud nemam vlastni verejnou IP, neda se mluvit o skutecnem pripojeni k Internetu To je pak pouhe siditko, a to bez ohledu na rychlost.
Clovek co dokaze sehnat a efektivne vyuzit 100 pocitacu s ruznymi IP si nejspis tu mysterku radeji vyresi poctive. Jednak na to ma mozek a druhak takovi lide obvykle velmi radi resi hadanky a sifry
Já bych to evince zase tak nehrotil, je to takový bonus, většina kešek ho stejně nemá. Ale to Congratulation, či co to tam zeleně vyskočí, má něco do sebe Ale víc pokusů jak dva za den bych nepovolil … ten první automaticky na eliminaci rozporu W a E.
A co takhle napsat autorovi keše, poslat mu finální souřadnice a zažádat o ověření? Myslím, že většina ownerů ráda odpoví. Tedy kromě těch, co ověření striktně odmítají. Ale to by zase neměli v listingu Evinceho, že…
Ono jde o to, ze se mi nechce otravovat autora cache… musi ho stvat mit kazdej den hromadu mailu ohleden spravnych souradnic… lide s vice zalozenymi v praze by pak jen odpovidali a myslim, ze by je to brzo nasralo. Proto mi evinka vyhovuje, mam kontrolu,z e jako jdu spravne… pokud je to nekde dal, nebo je to slozite a metoda lusteni se zda podezrela, overeni je vyborne.
Mne jde o to, ze blokovat by se melo jen pro jednu cache. Tedy zadam spatne treba 10x za sebou, cache se zablokuje a odblokuje se treba za den… to proti BF staci.
Mne stve, ze se mi blokla cela evince, nemuzu overovat zadnou mysterku.
A to jejich vyjadreni ze jako ban zmizi po jiste dobe casu bez udani delky… to nevypada dobre.. buhvi, ajk dlouho to potrva…
Sakra. Tak se predem omlouvam majitelum mysterek, budou jim odemne chodit maily…