nebo skoro vse?
premyslim ze obnovim pristroj,ted mam bedu travnicka jenze bych chtel nejakej multifunkcni abych sebou nemusel tahat telefon,takze je nejaky garmin ktery umi fotit,listing,nejlepe bluetooth(nebo neco jak do toho bezdratove nacpat data) a nejspis i werigo?proste aby se s tim dali lovit kese bez jinych zarizeni? jak jsem koukal na garminy tak kazdej umi neco ale nenarazil jsem na zadnej kderej by umel vse z mych pozadavku
Asi nejblíž tomu tvému je Oregon 550 - fotí, naviguje, listingy, Wherigo. S tim BT je to u Garminu slabší, takže nic.
no asi jsem spatne hledal,takze se omlouvam
oregon 550pro vypada ze by splnoval vetsinu pozadavku
dik
nejak se ke mne dostala informace ze to wig neni nic moc a ze pokud premyslim o nove navigaci mam ozelet wig a fotky a jit do 62st. co na to informovana verejnost? nemam s temito navigaceni zkusenosti tak prosim o nazory
predem dik
Existuje dost WIG kesi, ktere dle meho stoji za to si je projit. (Naopak jsou i takove, ktere bych klidne ozelel.) V soucasnoti jich je po republice kolem stovky a je jen na tobe, zda ano nebo ne. Fotak je dle meho na GPS trochu zbytecnost, ale pokud mas GPS jen na geocaching, tak mi WIG tak uplne od veci nepripada.
No nevim, ja bych do 62 nesel ani omylem - displej s malym rozlisenim a absence WIG, to jsou (aspon pro me) jasne a dostatecne duvody pro vyrazeni z kandidatury a to bez ohledu na dalsi parametry …
Treba by slo nejake odolne PDA.
Treba Magellan MobileMapper 6. Je na 2 AA tuzkove baterie. Odolny je stejne jako outdoor Garminy. Alespon tedy podle specifikace. Ma fotak, bluetooth, GPS. Mikrofon a reproduktor. Obcas se mi i hodila integrovana LED svitilna.
Nema Wifi ani GSM.
Operacni system WM 6. Da se tam nainstalovat Garmini navigacni sw GMXT. Pripadne jine navigacni sw. Pro tento operacni system bude i plno programu pro geocaching a asi i wherigo.
Da se pouzit jako plnohodnotna autonavigace, ma hlasovy vystup.
clovece,mit to nizsi cenu a wifi tak uz objednavam,wifi se da nahradit bt+mobil tak jeste ta cena,uvidim zvazim
dik
Absence WIG by me sice mrzela, ale kdyz jsem ted mel v ruce kolguv Oregon, tak je me milejsi displej s nizsim rozlisenim na me 60csx, ktery je citelny kdykoliv, nez displej Oregonu, ktery je sice jemnejsi, ale bez podsviceni necitelny…
Uplne nejlacinejsi neni. ![]()
Obcas se da koupit z druhe ruky. Videl jsem je i za 9.000.
Dalsim resenim je Magellan Triton 2000. Hardwarove by to mel byt v podstate MM6. Rozdil je v tom, ze ma osekany WM6. Nejak se na tom daji zprovoznit ruzne WM aplikace, ale asi tam budou nejake problemy. Z druhe ruky se daji sehnat za slusnou cenu.
V dobe, kdy jsem kupoval MM6 vychazely Tritony i v USA podstatne draze, takze nebylo co resit.
Jinak jsou i jina odolna PDA konstruovana jako GPS. Nektera snad i jsou napajet na AA baterie. Blize jsem to, ale nezkoumal.
http://www.gpsaustralia.net/forums/showthread.php?t=14335
http://sportiva.twonav.com/index.php?lang=en
http://www.gpsaustralia.net/forums/showthread.php?t=8914
Ja jsem s MM6 v podstate spokojeny. Nezminil jsem, ze ma take elm. kompas a vyskomer. Momentalne jsou prakticky nevyuzitelne, tak na to pri pripadnem rozhodovani pozor. Ve specifikaci je max 4GB pametova karta, ale jdou pouzivat i 16GB (i kdyz mozna ne vsechny typy).
Je to reseni pro cloveka, co celkem rozumi pocitacum a dokaze si veci doladit. A take tomu venovat cas a energii. Pro pocitacove nepolibeneho cloveka je lepsi koupit turistickou GPS, nez se ‘trapit’ s instalacemi a konfigurovanim programu v PDA.
Mám MDA (nebo Smartphone či Pocket PC) HP614C a má to tak něco do sebe. Možnosti připojit se přes GPRS /Edge nebo Wifi k síti natahat si keše i s listingy kdekoliv kdykoliv a vyrazit. Dojdeš z keše, lupneš do displaye a máš z toho TomTom nebo IGO do auta s hlasovou navigací. WIG samozřejmostí. Foťák též. Vynikající software (GCZ2, OziExplorer a mraky dalších).
A pokud v terénu nemůžež najít, dáš si to k uchu a zavoláš.
Cena je polovina Orgeonu 550. A možnosti XY krát větší.
Jen když ti spadne tak už se pro něj většinou nemusíš zohýbat. A Extended baterie vydrží 3 hodiny. (dá se pořešit backpackem)
tak pda je skoro samozrejmosti,jenze jsem prisel na to ze kdyz pouzivam pda k loveni tak vic hlidam aby mi nespadlo nez abych si uzival odlov nebo prochazku a proto neco narazu a vodeodolneho
V ohledu odolnosti vuci narazum a vode na tom bude MM6 podobne jako Oregon. Vzhledem k tomu, ze ma MM6 displej pomerne hluboko zapusteny, tak mechanicky spise lepe nez Oregon.
Displej ma dotykovy, ale ma i dost ovladacich tlacitek, takze plno veci jde ovladat i v rukavicich pomoci tlacitek.
Napojeni na internet by melo byt resitelne pomoci BT a mobilu. Ja to nepouzivam.
Baterie vydrzi asi 8 hodin pri plnem podsviceni (NiMh 2600), ale neni problem si vzit par tuzkovek navic.
Asi jediná GPSka, která dokáže vše, bylo Colorado, které má i slušný signál. Ještě se dá pár kusů sehnat na internetových shopech, ale už je skoro všude vyprodané, tak bych moc neváhal. Pokud ti nebude vadit, že se na tom nedá hrát Wherigo, tak pak máš možnosti v podobě Oregonu bez antény s mizerným signálem i ovládáním anebo 62 s anténou a perfektním signálem. ![]()
Na vývojovém foru Garminu je řeč o řadě Oregon 7xx a ta má mít WiFi pro přístup na internet a dvbt přijímač, možnost připojení externí antény. Je slibováno plnohodnotné BT… třeba pro připojení ext. klávesnice.
předběžná cena 25.000,- Kč? ![]()
Tak tohle mne fakt pobavilo. Cena je polovinu, ale v prvni kaluzi ho utopis, baterie vydrzi sotva ctvrtinu toho co v Oregonu ,ale moznosti ma XY krat vyssi :D:D:D:D