Jeste jeden prispevek… O tom co mne nejvic zarazi na geocachingu. Nebudu tu vytahovat nejkolikrat resene chovani v okoli cachi, pravo na PM a podobne, ale posledni dobou mne docela zaujaly dva pristupy k vlastnictvi a hlavne k udrzovani cachi. Na uvod: Ja jsem jeste zadnou nezlozil, a nejsem placen nikym, nikomu nedelam reklamu. Tedy: Priklad prvni, pozitvni - Mel Man. Nejenze ma spustu cachi po cele praze, ale dokaze se o ne nadherne postarat. Kdyz jsem mu parkrat psal o nejakych nejasnostech na jeho mystery, nebo o ukradeni nejake stage (FPPL), reagoval vetsinou do 2 hodin, a to jsem ho kontaktoval bnepravidelne nekolikrat v prubehu poslednich mesicu. Okamzite dal dissable, ocheckoval misto a prippadne obnovil, na me nejapne dotazy reagoval v ramci moznosti tak, aby mne navedl a neprozradil. Nechci urazit ostatni, co se take peclive o sve krabicky staraji, ale tento pripad byl dost zjevny.
Priklad druhy, negativni - PC-Romeo. Jeho cacheprazsky hrad je prez mesic hlasena jako nedostupna, ukradena, znicena, ja sam jsem ho kontaktoval na mail, ale ani mi neodpovedel, a co je horsi, ani cache nedisabloval. Uznavam, ze namusi mit cas se tam vypravit, ale napriklad v kontrastu s prikladem prvnim, ktery stiha obihat poklady po cele praze, mi pripada hrad dost v centru. Taky jeh cache Jewish Town, ktera byla ukradena prozmenu v srpnu a zari, zazila velmi dlouhou dobu, kdy byla hlasena jko nenalezitelna, ale majitel se ji ani neobtezoval disablovat… To mne na tom nejvic mrzi. Dela to bordel ve stazenejch wp, clovek mysli ze je ok a ona neni.
No, to je asitak vsechno, jen jsem chtel poukazat na dva mozne pristupy k starani se o vlastni detatka, a vim, ktery budu nasledovat (doufam). 1!!!