Export do OziExplorer WPT (GG2)

Ahoj,
dnes jsem prepsal kod na export do OziExplorer WPT s barvickami a hintem. Pouzil jsem barvicky a kousicky kodu od pmoravce.
Vyuzil jsem ale nove vlastnosti GG2 a rozdelil ho vtipne na dve casti:
1 - knihovna, ktera obsahuje casti spolecne vsem exportum - logiku rozhodovani o barvach atd
2 - kratke soubory, ktere obsahuji hlavne metodu ExportPoint - v podstate se zde akorat skladaji retezce se jmenem a popisem kese

Jsem zvykly programovat spise objektove, takze jsem to udelal takhle :slight_smile:

Je mozne (vysoce pravdepodobne) ze je v makru par chyb - pravdepodobne treba nejake necitelne kombinace barev apod.
Budte tak laskavi - pokud se vam neco nezda, napiste mi to sem na forum a ja se to pokusim opravit.

Archiv obsahuje 3 soubory, ktere staci (tradicne) rozbalit do datove slozky GG2.
Myslim, ze pokud nechcete menit barvy, neni treba zasahovat do souboru oziwpt.library.pas, ktery obsahuje vetsinu kodu.

Podle sablony oziwpt.color.gge.pas si muzete vytvorit i vlastni export a dat si do nazvu cache ci popisu cokoliv chcete. Pokud by nekdo vylozene nezvladal, jsem ochoten napsat mu nejaky jednoduchy export na miru.

Makro stahujte zde. At vam slouzi!

Jen poznamka… i v Geogetich makrech muzes pracovat objektove. :wink:

Ostatne, promenna GC je preci take jen instance tridy TGeo, waypointy jsou instancemi tridy TWpt, atd.

Melo by fungovat si nadeklarovat a pouzit i svoje vlastni objekty (jako potomci tridy TObject) a ty pak v tomtez makru pouzit. Ale popravde, jeste jsem to nezkousel.

Ale jo, v pohode. Ale to by tady bylo asi precejenom trochu nadbytecne. Takhle je to idealni kompromis.
"Pracovat objektove" jsem myslel spis jako rozhrani, dedicnosti a podobne veci - copak v makru na WPT se neco takoveho da efektivne pouzivat? :slight_smile: :smiley:
Samozrejme si uvedomuji, ze GC je objekt atp, ale asi neni treba se v tom uz dal nimrat.

Vsak jsem to taky nerikal z toho duvodu, ze bys to delal spatne. jen jsem chtel dalsim pisatelum vedet, ze moznosti skriptu jsou siroke. :wink:

napriklad lze si v makru udelat svoji vlastni instance TGeo, a koukas se na libovolnopu kes, lhostejno na prave zpracovavane kesi. Nebo pres vlastni instanci Tgeo lze modifikovat obsah databaze, atd, atd.

Supe, díky za makra. Odzkoušeno a ve Smartcomu to šlape výborně. :smiley: :wink:
Jen s tím detajlním si smartcom neporadí, asi mnoho informací. Pokusím se si to oříznout aby tam zbyl jen hint. :wink:

Tak tak, mám krásně barevné body a popisky. Ty detaily jsem také neúspěšně zkusil, ačkoli se přiznám, že ani netuším, jak by to mělo fungovat. Načetlo to nějakých 10000 bodů + asi 7 nějakých dalších složek s nulou. A při pokusu načíst i mapu to zdechlo. Ale na této funkci nijak nelpím :slight_smile:

Zajimave. V detailech by mel byt hint pozpatku, autor kese a datum zalozeni.
V OziCE mi to funguje uplne bez problemu - ale pravda 10000 bodu jsem asi neimportoval.
Muzete zkusit popsat lepe tu zavadu ktera se deje? Klidne muzu dat do detailu cokoliv jineho.

To já právě taky ne, jsem exportoval nějakých 8500 kousků :slight_smile: ale v Ozim mi to napsalo 10000, víc jich ani nežere. Ale zkusit to můžu až večer s menším počtem bodů, do Aše se asi nechystám, no …
Jestli to chápu správně, tak ten hint atd. se zobrazí normálně u bodu v mapě v jednom dlouhém řádku?

Ma to vypadat asi takhle

Aha, tak takhle je to. Čoveče, tak ty hinty a ownery tam mám už dokonce ze včera. Dík. Zkusím to s menším počtem kešek, protože to načítání wpt z karty je nějaké zběsilé. Ještě mi prosím poraď, ve kterém řádku a souboru mám vyhodit co, aby se mi nezobrazoval kód cache. Díky.

tak pokud pouzivas detailed export, pak v souboru oziwpt.detailed uprav v casti "export geocache" tvorbu promenne "name" :slight_smile:
Chces odtud tedy zrejme odstranit to cache ID za strednikem.

dík :wink:

Šlo by, aby HaLuMa dal makro (a další makra, které nabídnou kačeři) opět k sobě na web k druhé verzi? Tady to časem zapadne a špatně se to hledá. Lepší to bude na jednom místě. U jedničkovejch to tak mám pocit bylo (a je) :wink:

Nejlepsi by bylo kdyby si tam autori mohli nahravat ty skripty sami podobne jako sekce "dokumentace tvorena uzivateli"… umi to upload souboru?

Upload souboru to umi, ale ted je to schvalne vypnuto… to aby si tam kdekdo kdeco nedaval. Preci jen je to cizi webovy prostor, ne muj. Ale zvazim moznosti…

Treba by to slo povolit jen nekterym uctum?

Zapomnel jsem na radku GC.Waypoints[n].isListed.
Tato chyba zpusobovala exportovani waypointu kese, i kdyz nebyly zrovna nahledane na seznamu.
Momentalne je na stejnem miste vystavena aktualni verze.
Pro jiz upravene skripty:
staci ve vami pouzivanem makru doplnit:

//export pro waypointy
  for n := 0 to GC.Waypoints.Count - 1 do

if GC.Waypoints[n].isListed then

begin...

Asi to už proběhlo i v jiných vláknech, ale makro od pmoravce a medwyna_cz jsem upravil podle mých potřeb a třeba se to někomu šikne. Hint neni pozpátku, je ořezaný na 300 znaků a je přidáno info o velikosti/obtiznosti/terenu. Ořezáni je proto, že u dlouhých hintů Smartcomgps padal.