Export logu na GC.COM

Zdravím,
mám dotaz:
Lze nějakým způsobem exportovat vlastní log z poznámky dané keše na stránku gc.com (log your visit)?
Je to na to nějaký skript v geogetu?

Ne, nic takoveho zatim neni. Ale je mozne, ze by to slo nejak automatizovat za pomoci GeoJarry. Ovsem ne toho grafickeho makra, ale rucni prace s EXE a ini souborem.

zatím se to řeší pouze exportem do Field Notes, což je ale dostupné jenom pro PM

A na to jsi přišel jak? Fieldnotes může používat kdokoliv.

Presne tak, FN jsou i pro BM. V kazdem pripade vim, ze OSIK upravoval FieldNotes export z Geogetu, zkus pohledat na foru.

…tak to se omlouvám že jsem tu vyplodil blud

a az najdes tu osikovu verzi tak ji tady zmin.. ja ji tenkrat nenasel, tak jsem si to musel napsat sam..

a ne nedam sem tu mou verzi, pac ji mam jeste ruzne jinak upravenou a vazanou jen na muj nick..

…já ho sem klidně dám jak budu doma

>mikrom: můžeš jen naznačit jak to máš vylepšené? Díval jsem sena tvé logy příjde mě to stejné jak to mám já

Ja mam taky vlastni makro na fieldnotes. Chodim totiz (podobne jako mikrom) hledat s pritelkyni a generuju ji krasne fieldnotes na zaklade sveho logu.

Na zacatku obsahuji cas a priznak, ze nasla kes se mnou. Pote je v zavorce plny text meho logu, aby mela logovani uplne jednoduche a nemusela slozite vzpominat, co ze to bylo za kesku a dohledavat treba muj log.

A tohle generovani fieldnotes mam taky automatizovane :slight_smile:
Pomoci combine davky si necham v geogetu zobrazit kese, ktere

• mam ja zalogovane jako nalezene
  • nasli jsme je spolecne (u kesi co najdu sam pridavam specialni tag)
  • pritelkyne je zatim nema zalogovane
  • a nema je ani pripravene jako fieldnotes na webu (na to jsem si napsal makro, ktere se tam podiva a udela GGT seznam kesi, ktere ve fieldnotes cekaji k zalogovani)

Jakmile mam takoveto podezrele kese v seznamu, uz jednoduse vyexportuju a uploadnu spravne fieldnotes pres jeji login na web.

Premyslel jsem, jak by slo takoveto reseni (nebo jeho casti) publikovat pro komunitu, ale na nic moc kloudneho jsem neprisel…

No idealne cele tak jak to mas jenom s tim, ze vyhodis ty loginy. :slight_smile:

Mě by se třeba hodila ta část pro upload fieldnotes na web, chtěl jsem si to vydlabat z pocketdrakesync, ale zatím jsem se k tomu nedostal.
mohlo by to být jako knihovna kterou by si ostatní skripty mohly vyžádat pomocí závislostí.

S474N: no nevim, je tam dost specifickych zalezitosti. Muselo by se to ocistit a zobecnic
Parkis: tak tohle presne zatim delam rucne. Ne ze by byl problem to automatizovat, jen jsem to makro proste zatim nenapsal…

mimochodem … (to už teda odbočuji od tematu vlákna, kdyžtak to zmoderujte :wink: … je nějaká možnost jak zjistit jaké písmenko disku si přiřadila GPS po připojení k počítači? jméno je vždycky stejné, tak by se to možná dalo detekovat podle toho. mám geoget portable a na každém počítači se to přiřadí jinak a nemůžu pak automatizovat stažení fieldnotes z GPS a jejich import.

můžeš testnout ve správě diků přiřadit tvé flashce nějaké vysoké písmenko, aby dostávala po připojení stále stejné
mám takhle nastaveného oregona a funguje to

Ahoj všem,
při logování v terénu si v Oregonu po záznamu nalezeno uložím do poznámky čas a příp. kdo byl se mnou (K - GeoKatka). Následně doma připojím Oregon k PC a načtu logy z geocache_visits.txt do profilu. Po zalogování se přepnu na dceru a udělám totéž, jen logy, kde se mnou nebyla vymažu.
Takto logovat mohou všichni. Já mám PM, dcera BM, takže to mám ověřené.
Možná píši zbytečnost, ale mě trvalo dost dlouho než jsem na to přišel. Dokonce jsem si ze začátku dělal fotky a psal poznámky na papír a přes mapu či názvy keší logoval. Dnes je to o dost rychlejší.
LD

Parkis: snad prej user:skripty:functions [GeoGet] ale jeste jsem se nedostal k nejakemu prozkoumani..

Díky, toho jsem si nevšiml. Nicméně asi mi to nepomůže, nebo aspoň nevím jak.

..tady je ten export do Field Notes

http://straznice.sweb.cz/GC/fieldnotes.gge.pas

Sally&eL: a nechtel by si udelat to nastavovani pres config.pas a dat ten export jako gip na ararat :wink: