Neví někdo jak z GG exportovat wp pro oziho z odkazem na kešovadlo?
Jedná se mi o to, že se mi líbí možnost bareně odlišených bodů, všetně hintu přímo v ozim. Zároveň bych však rád z oziho otvíral Kešovadlo.
Tak pokud by to někomu přišlo vhod, maličko jsme poupravil exportní makro pro PQ GPX tak, aby název keší obsahoval kód jejich typu a označení obtížnosti.
Keše se na garminech zorazují pod POKLADY/GEOCACHING
Název např "U1,5/3,5: Dobrá schovka"
se zobrazuje jak v listingu keší, tak pokud klepnete na příslušnou ikonu keše na mapě (není třeba skákat do listingi abyste zjistili typ).
Byt tebou, pouziju radeji ten GC.IDtag misto skladani vice znaku za sebe. Mas to v jedne promenne, mas to jenom ctyrmistne (misto 9 soucasnych). A navic tam mas jeste i velikost.
ještě se v tom povrtám.. ale zkusil jsem hned ráno a na syntaxi prošlo, jenže ve výstupu jsem pak nic neměl.. tož jsem to obešel takhle..
Tak závada odhalena…
ono to fungovalo, akorát jsem do Garmina nahrál starší export a pak se divil že to toam není… nevermind. V linku nahoře upravený exportní skript, teď tedy 4 znaky IDTag (TS11 apod…) jak v nazvu na mape tak v prehledu kesi
Tak ještě jedna drobná úprav zejména pro Coloradisty… některé znaky Coloradu dělají porblémy a při načítání se pak stane že se zobrazuje jen ta část kterou systém stihl načíst než narazil ne nezkousnutelný znak…(Díky Pozorjedovi za připomenutí, více zde http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=20&thread_id=9026&pid=136471#post_136471
Tahle oprava by to měla řešit a neměl by tak být problém sáhnout na max 2000 keší v paměti Oregona.
Dodělal jsem také zobrazování kódu keše GCabcd do listingu, protože jsem zjistil že mi to docela chybí a rychlé vyhledání souvisejících WP ve Správě Waypointů pomocí posledních 4znaků je takhle hračka… Ostatní beze změn..
Opět žadné screenshoty, odkaz nahoře platný, v ZIPu jen novější verze.
Tak dalsi úprava, pro pořádek je verze číslována jako 1.2
Původní makro pqgpx-mod21.gge.pas je možné odstranit. Jednak za určitých okolností nefunguje dobře, druhak je samotné zmatečně pojmenované..
Oprava 1) - Keše které měly v názvu znak "&" se nanačetly správně a co hůř, Garmin na takovém záznamu přestal číst. V prax se vám tak na přístroji zobrazily jen ty keše, které jsou v gpx předtím než na tuto chybku Garmin narazil.
Oprava 2) - Měly by teď korektně fungovat field notes. POkud si znamenáte log do Garmina, ukládají se vaše záznamy do souboru geocache_visits.txt. Já zapisuju čas, s ostatním se nezdržuju. V praxi se to hodí když vyzobete více keší a čas byste těžko lovili z hlavy. Po návratu se lognu na gc.com, dám v pravém menu "Acces Field Notes" a vyberu Garmin. Tlačítkem Procházet navedete na soubor geocache_visits.txt v připojeném Garminu. PO načtení oznámí kolik záznamů o nálezech načetl a navrhne odfiltrovat ty, které se datumově nachází PŘED vaším posledním přihlášením na GC.COM. Nepohodlné záznamy můžete také vyhodit ručně… Jakmile pak v přehledu načtených keší kliknete na "Post Log" otevře se vám psaní logu ke zvolené keši s předvyplněným textem který jste si zaznamenali na Garminu (u mě s časem). Zvlášť po víkendu to urychlí logování…
No a následně už můžet ve vašem oblíbeném prográmku vygenerovat statistiky a mít správně zařazené v časových úsecích… a balit na další geo výlet.